Food Geen categorie

Baking tag

Via het leuke blog van Marieke (bekentenissen van een zoetekauw) kwam ik deze geweldige baking tag tegen. Natuurlijk moest ik die even van haar kopiëren en met jullie delen.
Wil je hem ook op je blog? Plaats dan zeker even een linkje op het blog van Marieke.
Als je nog maar 1 soort gebak mocht eten voor de rest van je leven, wat zou het dan zijn?
Oeh dit vind ik echt een hele moeilijke keuze. Ik houd van cupcakes, verschillende soorten taart en cake… Dus ik kan echt geen keuze maken. 
 
Is er een recept dat in je familie wordt doorgegeven?
We hebben niet echt een recept dat wordt doorgegeven, maar wat wel vaak wordt gemaakt door oma, moeder en nu dus ook de nichtjes. 1. Poffert: Helaas nog nooit zelf gemaakt, ten minste niet helemaal goed. Hij was namelijk helemaal nat en dus mislukt… Moet ik zeker nog eens gaan maken! 
2. Smaakgoedpap (griesmeelpap), dit is iets wat ik zo superlekker vond en mijn oma alleen maar zo goed kon maken. Wat bleek, ze doet er gewoon veel suiker in, vandaar dat die van mijn moeder niet zo lekker was. Dit eet ik nu vaak uit een pak van de supermarkt, maar moet ik ook eens zelf gaan maken. Nog genoeg te doen dus haha… 
 
Wat zou je graag nog maken maar is er nog nooit van gekomen?
Nou zoals hierboven al beschreven dus de poffert en de smaakgoedpap, maar wat ik ook eens zou willen maken is iets ‘in a jar…’ Cupcakes/taart/yoghurt het maakt niet uit wat. Heb al veel lekkere recepten voorbij zien komen op blogs en Pinterest en moet dit natuurlijk zelf eens uitproberen. Voordat ik dit kan gaan maken, moet ik eerst op zoek naar goed potjes. 
 

Monchoutaart in a jar : Bron

 
Is er ook een gebaksoort/smaak die je niet lekker vind?
Natuurlijk lust ik bijna alle soorten taart en gebak, maar iets wat ik minder vind is chocolade taart. En dan bedoel ik ook echt puur/nattige chocolade taart. Een klein stukje vind ik nog wel lekker, maar dan heb ik ook genoeg… 
 
Hoe lang bak je al?
Mijn oma bakt al erg lang en via haar heb ik de bakhobby overgenomen. Vroeger logeerde ik wel eens bij haar en toen bakten we vaak een cake/taart. Ik mocht mixen en zij ‘assisteerde’. Dit is denk ik vanaf mijn 8e, dus ik bak al zo’n 12 jaar… (Wie weet wel langer) Nu bakt zij nog steeds met veel plezier en kent vele recepten. Ik denk dat ze wel trots is dat ik ook nog fanatiek bak en kook… 
 
Wat was het eerste gebak dat je zelf maakte?
Zoals hierboven beschreven bakte ik dus met mijn oma cakes en taart. Wat ik mij goed herinner is de sinaasappelcake en kruidcake van Home made (dacht uit een pak, maar misschien ook wel alles zelf afwegen etc.) en dit vulden we dan zelf aan met rozijnen en dergelijke. 
 
Waar koop je het liefst je bakspullen?
De meeste ingrediënten koop ik gewoon bij de supermarkt maar als ik speciale spullen nodig heb, die niet goed verkrijgbaar zijn dan koop is ze via het internet bij de leukste taartenshop. 
 
Is er iets wat altijd mislukt (qua bakken)?
Niet dat ik weet, want ik probeer graag nieuwe dingen uit en dus maak ik niet vaak dezelfde dingen. Maar ik heb wel vaak dat het beslag schift (verschillende temperaturen waardoor het beslag mislukt). Ook al heb ik voor mijn gevoel alle producten goed op temperatuur, mislukt het beslag toch vaak… Gelukkig heb ik een vader die bakker is en heb ik nu geleerd hoe je het beslag weer normaal krijgt! 
 
Wie is of zijn je bakvoorbeelden?
Ik heb niet echt specifieke bakvoorbeelden, maar als ik iemand moet kiezen is het dan toch mijn vader. Als ik een probleem heb met iets, kan ik altijd aan hem vragen (ook al heeft hij soms geen zin)… Hij helpt me dan of legt iets uit. Ook al is hij broodbakker, weet hij natuurlijk ook alles over het banket. 
Verder ben ik nu ook wel fan geworden van Rudolph van Veen. Kijk graag naar zijn programma Rudolph’s Bakery en heb nu ook zijn nieuwste kookboek, wat ik erg mooi vind.
 
 
Waar kan je niet zonder op bakgebied?
Natuurlijk een oven en een weegschaal. Als je deze dingen niet hebt, kun je toch vrij weinig op bakgebied… 
 
Met erg veel plezier heb ik teruggekeken op mijn ‘bak’leven! Vond het erg leuk om weer eens terug te denken aan het bakken met mijn oma, helaas hebben we hier geen foto’s van… Misschien moet ik maar weer eens samen met haar iets gaan bakken, lijkt me leuk. Zoals ik boven al beschreef mogen jullie de tag overnemen. Zou je mij dan een linkje willen sturen? Lijkt me leuk om te lezen 🙂 

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

  • Reply
    Vanessa
    27 maart 2014 at 00:15

    So nice. 😉
    Lovely greets Nessa

  • Reply
    Marcela Gmd
    27 maart 2014 at 11:06

    Nice post!!! would you like to folow each other by Bloglovin? let me know…
    Besos, desde España, Marcela♥

  • Reply
    Willy
    29 maart 2014 at 16:49

    Hé, dat is raar…ik heb idd al heel wat leuke berichtjes van je gemist :(. Leuk om je bak avonturen hier terug te lezen, wij gingen ook wel eens koekjes met jou en M bakken, weet je dat nog 🙂 een leuke bezigheid! Wij zijn nu Tapas aan het voorbereiden…mmmmm 🙂

  • Reply
    Gonda Westra-Steursma
    14 april 2014 at 16:45

    Er is nu ook een nieuw bakprogramma op NET 5, Bake my day. Lijkt me net iets voor jou Rensina. Ik heb het nog niet gezien, maar lijkt me leuk. Wij, Hester en ik, kijken Masterchef Holland. groeten, Gonda

  • Reply
    Maureen
    21 april 2014 at 08:46

    Hoi 🙂 wat een leuke berichten weer op je blog. Ik heb mezelf even weer op de hoogte gehouden haha. Die sinaasappelcake bij je oma kan ik mij vgm wel herrineren dat we die samen een keer hadden gemaakt 🙂

  • Laat een reactie achter op Maureen Annuleer