Food Recepten

Bananenbrood 2.0

Genietend van een stukje bananenbrood typ ik dit recept uit. Beter kun je het niet krijgen lijkt mij! 
Vorig jaar rond deze tijd plaatste ik ook al een bananenbrood recept, maar dan met chocolade en paaseitjes (Zie hier!), ook erg lekker maar deze nieuwe versie is met veel banaan, appel en hazelnoot. Een erg fijne combi die licht zoet en lekker fris is. Het brood bakte ik afgelopen zondag toen het zonnig weer was, daarom deze keer foto’s die buiten zijn gemaakt, hoe leuk! Enne het bananenbrood is inmiddels helemaal goedgekeurd door het testpanel, dus zeker een aanrader 😉
Recept: (Cakeblik 28×10 cm)
* 110 g. zachte boter + extra om in te vetten
* 100 g. lichte basterdsuiker
* 1 zakje vanillesuiker
* 2 eieren
* 3 Rijpe bananen
* 160 g. bloem
* 1 zakje gist
* Snuf zout
* 2 appels, geschild en in stukjes
* 100 g. hazelnoten

Garnering
* 1 banaan
* Enkele hazelnoten/hazelnootstukjes
Hoe ga je te werk:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop in een kom de boter met de basterdsuiker en de vanillesuiker. Doe de eieren er een voor een bij en meng goed. Prak twee bananen fijn en voeg deze onder voortdurend kloppen aan het ei-botermengsel toe.

Meng in een andere kom de bloem, de gist en het zout. Roer dit droge mengsel door het bananenmengsel. Roer ook de stukjes appel door het beslag.

Snijd de derde banaan in stukjes. Hak de hazelnoten fijn en rooster deze 5 minuten in een droge koekenpan. Voeg de stukjes hazelnoot aan het beslag toe en roer de stukjes banaan erdoor.

Vet de cakevorm in met boter en plaats eventueel nog een bakpapier in de vorm (dit heb ik wel gedaan en het scheelt echt met het uithalen van de cake en het afwassen).
Schep het beslag erin.
Snijd voor de garnering een banaan in schuine afgesneden plakjes en verdeel deze over het beslag. Hak nog wat hazelnoten fijn en strooi deze over het beslag.

Zet de vorm in de oven en bak het bananenbrood in 45 minuten.
Laat het bananenbrood lauwwarm worden voordat je hem uit de vorm haalt.
Ik vond het erg leuk om na die drukke schoolperiode weer eens de keuken in te duiken. Het bananenbrood is erg lekker geworden en is dan ook zeker een blijvertje! Ik ben al allemaal andere toevoegingen aan het bedenken. Wat te denken van aardbeienstukjes? Of iets minder gezond maar stukjes peer en karamel? Heb jij nog tips?

Ga je dit heerlijke bananenbrood nou ook maken? Wil je dan een foto delen met #mydailyteacup of tag je me in de foto? Ik ben namelijk erg benieuwd naar jullie versies.

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

  • Reply
    Mirjam
    11 april 2017 at 16:40

    Leuk! Het ziet er ook heerlijk uit. Misschien moet ik zoiets gaan proberen, maar dan glutenvrij. Al is het nadeel dat je met het glutenvrije bakmix met andere verhoudingen moet werken. Ach, er is vast wel ergens een basisrecept te vinden waar ik jouw ideetjes aan kan toevoegen. Als ik het gedaan heb zal ik het op m’n blog posten. Natuurlijk met een linkje naar jou 😉 Het lijkt me wel een leuke klusje voor in de meivakantie!
    Liefs,
    Mirjam

  • Reply
    Titia Steursma
    13 april 2017 at 22:54

    Hey Rensina,

    Het bananenbrood was echt lekker! Jammie! Luchtig en goed van smaak.

    Liefs, mams

  • Reply
    Willy Duit
    14 april 2017 at 19:46

    Hé jammer dat ik geen onderdeel uit maak van je testpanel 🙂 Ziet er heerlijk uit! En zoals ik van je gewend ben, prachtige foto’s en dito duidelijke tekst!

  • Reply
    Last minute Paasrecepten – Mydailyteacup
    15 april 2017 at 07:04

    […] ander maar beide zijn ze heel lekker! Chocolade Bananenbrood a la Jamie Oliver (met paaseitjes!!)  Bananenbrood met appel en hazelnootjes En last but not least: De worteltaart en cupcakes. Ook deze recepten lijkt me erg lekker voor […]

  • Laat een reactie achter