Geen categorie Recepten

Bonbons maken

Laatst zag ik op het leuke blog van Gewoon Marieke , klik op de naam voor de link, een goede tip voor het maken van bonbons. Ook zag ik mooie siliconen vormpjes waar je ze in kunt maken.
Dus ben meteen naar de Action gerend en heb deze lieve robotjes gekocht (geloof € 0,99) en verder zag ik al leuke kerstvormen dus die ook maar meegenomen voor later in het jaar (€ 1,10 dacht ik).

Daarna twee soorten chocolade gekocht, wit en bruin.
Je breekt de reep in stukken en stopt hem in een spuitzak of een plastic zakje, wat ook erg goed werkt.
Doe heet water in een kom of maatbeker en leg het zakje hierin.
Wacht net zolang tot dat alle chocola gesmolten is. Tip knijp af en toe even zodat de klontjes gaan smelten.

Je kunt nu de vorm gaan vullen, let op bij twee kleuren niet te veel bruin.

Sla even met de vorm op het aanrecht zodat de chocolade recht gaat.
Herhaal de stap met de witte nadat de bruine chocolade is opgedroogd.
Tadaa, de tweede laag. Nu is het afwachten, ik heb de chocola een nachtje laten staan voordat ik ze uit de vorm heb gehaald.
En dit is het eindresultaat, mijn eigen gemaakte bruin/witte robots. Zoals jullie zien zijn er drie soorten.
Een close-upje. Ze waren errug lekker kan ik vertellen. Ik weet zeker dat ik nog vaker bonbons ga maken en dan andere smaken ga bedenken/uitproberen.

Nou, morgen is de dag. Mijn eerste internationale theeruilbeurs in de Bilt. Ik ben erg benieuwd naar de opkomst, ik hoorde dat er erg veel mensen komen. Maar dit verhaal krijgen jullie maandag/dinsdag te lezen.

Maak je een DIY of Recept van mijn blog en deel je deze foto op social media (vooral Instagram), gebruik hierbij dan de hashtag #mydailyteacup. Zo kan ik de foto zien, liken, reageren of delen! Binnenkort wil ik dan eens een blog schrijven met alle foto’s die ik langs heb zien komen. 

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

  • Reply
    Indruk
    20 september 2013 at 20:43

    Wat zijn ze mooi geworden! Ook lekker met gehakte nootjes denk ik. Wat handig om het in een zakje te doen, ik had ze eerlijk gezegd zo uit een pan erin geschonken maar dan was het een kliederboel geworden vrees is. Pascale X

  • Reply
    Een dotje wat
    20 september 2013 at 20:46

    Superleuk die robotjes!!
    Veel plezier morgen, liefs Marieke

  • Reply
    Willy
    20 september 2013 at 20:58

    Mmmm….leuk idee, veel plezier morgen!!

  • Reply
    Marika Koeman-Mol
    20 september 2013 at 22:08

    Nou ik weet naar welke winkel ik morgen moet 😉 Wat een leuke vormpjes

  • Reply
    lien
    21 september 2013 at 11:55

    Wow, je bonbons zijn goed gelukt! Ik heb het ook al eens geprobeerd, maar het was niet zo'n succes, haha!

  • Reply
    Rensina Steursma
    22 september 2013 at 14:11

    Dat is een goede tip, die gehakte nootjes!
    Vind chocola met hazelnoot altijd erg lekker dus die ga ik zeker eens uitproberen.

  • Reply
    Maison de Wendy
    22 september 2013 at 20:22

    wat lekker!! en ook leuk om iemand cadeau te geven of als iemand op bezoek komt!
    Bisou, Wendy
    (http://maison-de-wendy.blogspot.nl)

  • Reply
    Rowan.
    23 september 2013 at 11:35

    Ooh die robotjes zijn echt leuk! Wat heb je er mooie bonbons mee gemaakt! 🙂

  • Reply
    PSbyDila
    22 oktober 2013 at 10:32

    Echt heel gaaf geworden, vooral zo met die 2 lagen!

  • Laat een reactie achter