Food Recepten

Broodje Pesto

Tegenwoordig ben ik één dag in de week vrij van school, de vorige periode was dat op dinsdag en nu op donderdag. Op deze dagen vind ik het altijd leuk om te experimenteren met mijn lunch. Vaak doe ik het dan wat uitgebreider dan dat ik normaal meeneem naar school. Ik neem crackers, een gekookt- of gebakken eitje of ik maak een ‘luxe’ broodje. Deze keer had ik een Italiaanse bol gekocht en besloot ik om deze met van alles uit mijn koelkast te beleggen. Het resultaat is verrassend lekker, net een mini-pizza maar dan anders. Vandaag dus een overheerlijk lunch recept! 
Wat heb je nodig voor 1 persoon: 
* 1 Italiaanse bol
* Groene pesto (circa 1 el per kant)
* 2 plakken boerenmetworst of salami
* 1/4 Paprika (in reepjes)
* 2 Cherry tomaatjes (in 4-en gesneden)
* 4-5 plakken kaas
* Italiaanse kruiden

Varieer gerust met andere ingrediënten die je lekker vind. Volgens mij zijn er genoeg lekkere combi’s te verzinnen.
Verder heb je nog een broodmes en een grill-tosti-ijzer/Panini maker nodig.
Snijd de Italiaanse bol doormidden en besmeer beide kanten met een flinke laag pesto.
Leg op iedere helft een plak boerenmetworst of salami.
Beleg met de reepjes paprika en cherrytomaat. En vervolgens leg je hier twee plakken kaas bovenop.
Als laatste strooi je nog wat Italiaanse kruiden over het broodje en grill je het broodje 5-10 minuten onder de tosti/panini ijzer. Kijk even of de kaas gesmolten is en dan is je broodje klaar.
Terwijl je je eerste helft op eet, kan je tweede laten grillen.
Eet smakelijk!

Wat zijn jullie favoriete lunches? En vinden jullie het leuk als ik vaker lunch receptjes deel? Laat het me weten in de comments.

Dit recept is zeker een aanrader. Maak jij dit recept van mijn blog? 
Ik zou het leuk vinden als je een foto deelt met @rensinas of #mydailyteacup. 

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

  • Reply
    Mirjam
    11 juni 2017 at 16:26

    Lijkt me heerlijk! Gauw op zoek naar glutenvrije Italiaanse bollen, die bestaan vast wel! Lunchreceptjes zijn hier erg welkom, ik kan ze vast op de een of andere manier wel glutenvrij maken 😉
    Liefs,
    Mirjam

  • Reply
    Gonda Westra-Steursma
    12 juni 2017 at 17:51

    Dat ziet er verrukkelijk uit!! Daar krijg je trek van. Lekker…
    groeten, Gonda

  • Reply
    Willy Duit
    12 juni 2017 at 21:49

    Mmmm dat ziet er weer heerlijk uit, mooie foto’s ook Rensina!!!

  • Laat een reactie achter