Recepten

Caramel Frappé

Af en toe ga ik eens naar de MC Donalds (niet heel vaak hoor, maak je geen zorgen ;)) en dan neem ik een frappé. Zo lekker en ook erg verkoelend op een warme dag. Vorig jaar had ik dan de Caramel frappé, maar dit jaar kies ik voor de nieuwe smaak chocolate chip frappé (die ik binnenkort ook eens ga testen). Toen ik laatst met mijn moeder naar Groningen ben gefietst besloten we om op de terugweg langs de MC Donalds te gaan en een verkoelende frappé te nemen omdat het best warm was. Dit was weer heerlijk en toen ik daar zat bedacht ik me dat ik dit best zelf zou kunnen maken. Zo gezegd zo gedaan en vandaag het recept voor jullie! 
Frappe3Je hebt ook voor dit recept niet veel nodig, tja daar hou ik van 😉 Alleen met je even wachten totdat je ijsblokjes zijn bevroren. Maar als je dit hebt gedaan, dan kun je wel een aantal keren vooruit (mocht je een grotere vorm hebben).
Frappe1Wat heb je nodig:
* Koffie, die je vervolgens in een ijsblokjes vorm giet en invriest.
* Een halve kop melk.
* Caramel saus.
* Slagroom.
En een blender, een groot glas en eventueel een rietje.

Doe ongeveer 10 ijsblokjes in de blender (kijk even naar de grote van de ijsblokjes die ik gebruik en pas jou vorm daar op aan als je een ander formaat hebt). Giet de melk en een scheut caramelsaus erbij. Blender dit goed totdat het drankje schuimt. Giet dit in een groot glas of smoothiebeker en maak je drankje af met een toef slagroom en een swirl caramelsaus. Voor het echte MC Donalds gevoel drink je het vervolgens met een rietje.

Ik vind het drankje erg lekker en doordat de ijsblokjesvorm nog lang niet leeg is, kan ik nog een aantal frappés maken. Eventueel kun je ipv caramelsaus, chocolade saus toevoegen om een chocolade frappé te maken. Proost! 😉 Ben weer benieuwd wat jullie van het drankje vinden als je het ook gaat maken. Van mijn vorige smoothie weet ik inmiddels dat iemand hem al heeft gemaakt, leuk om te horen!
Frappe2Maak je een DIY of Recept van mijn blog en deel je deze foto op social media (vooral Instagram), gebruik hierbij dan de hashtag #mydailyteacup. Zo kan ik de foto zien, liken, reageren of delen! Binnenkort wil ik dan eens een blog schrijven met alle foto’s die ik langs heb zien komen. 

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

  • Reply
    Maria
    18 augustus 2015 at 09:52

    Scheutje rum?

    • Reply
      rensinasteursma
      18 augustus 2015 at 20:20

      Haha als jij dat wilt, dan doe je dat toch 😉
      Een Rum Frappé, het uitproberen waard lijkt me.

  • Reply
    hetstation
    18 augustus 2015 at 10:15

    Te gek! Ik ben ook dol op frappé dingetjes (meervoud maken is niet mijn sterkste kant).
    Als ik weer terug ben in Nederland ga ik dit zeker uitproberen, niet te vaak natuurlijk, maar toch 😉
    Ik heb de meeste van je berichtjes wel gelezen, maar omdat ik weinig op m’n laptop zit laat ik geen reacties achter, maar ik ga m’n best doen km het vaker te doen 😉
    Liefs,
    Mirjam

    • Reply
      rensinasteursma
      18 augustus 2015 at 20:21

      Oh fijn om te weten dat je wel meeleest!
      Geeft niks hoor, was gewoon even benieuwd.
      Tot snel!

  • Reply
    gondawestra
    18 augustus 2015 at 11:46

    Leuk recept en het lijkt me lekker om eens te proberen.

  • Reply
    bhduit
    18 augustus 2015 at 22:14

    Mmmmm, wat een lekkernij!!

  • Reply
    Daphne
    19 augustus 2015 at 20:52

    Hoi, ik ben weer terug van weg geweest 😉
    Wat een lekkere dingen heb jij op je blog gezet zeg, mmmmmm.
    Ik heb nog lang niet alles gelezen, maar dat ga ik zeker snel doen.
    Deze Frappé lijkt mij heerlijk, en……volgens mij heb ik alles in huis.
    Ga het snel eens uit proberen.
    Lieve groetjes, Daphne

    • Reply
      rensinasteursma
      23 augustus 2015 at 16:25

      Bedankt voor je lieve reactie Daphne! Heb je blogjes en reacties gemist hoor 🙂
      Ben benieuwd wat je van de frappe vindt!

  • Reply
    Instagram Maandmomentjes: Augustus (en een nieuwtje) | mydailyteacup
    2 september 2015 at 21:11

    […] wat waren ze allemaal lekker en wat kreeg ik leuke reacties van jullie! Nog bedankt. Hier zie je de Caramel Frappé. * Maakte een nieuwe profielfoto voor op mijn blog/Instagram. Erg goed gelukt al zeg ik het zelf. * […]

  • Laat een reactie achter