Food Recepten

Carrotcake Cupcakes

Zoals jullie weten heb ik laatst mijn verjaardag gevierd met schoolvriendinnetjes. We volgden een workshop boek binden. Natuurlijk houd ik geen feest zonder taart, dus ook nu moest ik weer iets heerlijk bakken. Omdat ik het gemakkelijk mee moest kunnen nemen, werden het cupcakes. En wel deze Carrotcake Cupcakes! Ik heb voor jullie het recept, want zijn zijn overheerlijk… Perfect voor de lente/Pasen met die worteltjes. 
Carrotcakecupcakes

Het officiële recept komt van het blog van Caroline, welke ik vond via Google. Eigenlijk had ik een andere recept, maar die was Engels en dat is toch best lastig om de ingrediënten te vertalen naar de juiste grammen (Ze gebruiken daar cups). Vandaar dat ik deze en het Nederlandse recept heb gecombineerd tot mijn eigen cupcake.
Carrotcakecupcakes
Ingrediënten, voor ongeveer 12 cupcakes:
– 175 g lichtbruine basterdsuiker
– 100 g bloem  en 1 tl bakpoeder
– 100 g zelfrijzend bakmeel
– 1 tl bicarbonate of soda (bakzout)
– 2 tl koek- of speculaaskruiden
– rasp van 1 sinaasappel
– 2 eieren
– 150 ml zonnebloemolie
– 200 g geraspte wortel
– Een a twee handjes rozijnen
– Een handje gehakte walnoten

Voor het glazuur:
– 100 g zachte roomboter
– 300 g roomkaas
– 100 g poedersuiker, gezeefd
– 1 tl vanille-extract

Garnering: 
– Gehakte walnoten
– Sinaasappelrasp

Carrotcakecupcakes
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180′ C. Vet een muffinvorm in of doe er papieren vormpjes/bakingcups in.
2. Meng in een grote kom de meelsoorten, bakpoeder, de suiker, de bicarbonate of soda, de koekkruiden en de geraspte sinaasappelschil. Meng in een andere kom de eieren en de zonnebloemolie. Meng ze door de droge ingrediënten en voeg de wortel toe en meng goed. Als laatste meng je de rozijnen en walnoten erdoor.
3. Doe het deeg in de vormpjes met behulp van een ijsschep en bak ze 20 – 22 minuten in de oven af. Kijk met een satéprikker of de cupcakes gaar zijn, deze komt er droog en schoon uit. Laat de cakejes 5 minuten afkoelen in de vorm en laat ze dan helemaal afkoelen op een rooster.
4. Mix voor het glazuur de boter zacht en voeg dan de roomkaas toe, de poedersuiker en het vanille-extract. Gebruik een mes om het glazuur mooi aan te brengen op de cakejes. Decoreer je cupcakes met wat stukjes gehakte walnoot en geraspte sinaasappel.
CarrotcakecupcakesEn zo ziet de cupcake er dan van binnen uit! Ik kan jullie verzekeren hij is echt superlekker en je kunt het je gasten zeker voorzetten. Door de wortel en sinaasappel een perfect recept voor Pasen. Ik ben benieuwd wie van jullie deze cakejes op tafel zet met Pasen 🙂

Maak je een DIY of Recept van mijn blog en deel je deze foto op social media, gebruik hierbij dan de hashtag #mydailyteacup. Zo kan ik de foto zien, liken, reageren of delen!

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

  • Reply
    Mirjam
    12 maart 2016 at 08:53

    Hoi! Ik probeerde al twee keer eerder een reactie te plaatsen, maar ik ben het wachtwoord van m’n wordpress account vergeten, dus gebruik ik maar een ander mailadres. Ze zien er superlekker uit, ik wil het ook weleens proberen, dus bedankt voor het delen van het recept!
    Groetjes,
    Mirjam

  • Reply
    Maria
    13 maart 2016 at 09:30

    Heb je weer fantastisch gedaan.

  • Reply
    bhduit
    13 maart 2016 at 22:05

    Ja ze waren over heerlijk Rensina, heb het recept al gepind 🙂

  • Reply
    Lianne
    14 maart 2016 at 13:29

    Ze zien er goed uit! Leuke cupcakevormpjes. 😀

  • Reply
    Greetings from Arnhem
    27 maart 2016 at 09:17

    Yummy, ze zien er erg goed uit!

  • Reply
    Maandmomentjes: Maart – mydailyteacup
    6 april 2016 at 16:30

    […] Ik bakte voor mijn ‘feestje’ deze overheerlijke carrotcake cupcakes. Het recept staat inmiddels […]

  • Laat een reactie achter