Bakken met Thee Recepten Yourdailyteacup

Christmas Thee Gelei

De adventskalender heeft dit jaar een nieuw jasje. Mooiere zakjes (vind ik dan ūüėČ ) en daarnaast heb ik een flyer toegevoegd. Hierin staat leuke informatie, inspiratie over het ophangen, mooi beeld, een score kaart en een lekker recept. Het leek me leuk om een lekker thee recept toe te voegen. Maar dan natuurlijk wel simpel √©n in een¬†kerstig jasje. Het werd een thee gelei en hiervoor vroeg ik Sophie van Miss Friszz om me te¬†helpen. ¬†Ze heeft namelijk al lekkere kerstkoekjes voor me gebakken vorig jaar en dit jaar dus een jam. Heel lekker al zeggen wij het zelf!

Ingredi√ęnten voor 2 potjes:

* 35 gram Christmas Dreams thee (via Yourdailyteacup)
* 400 ml water
* 350 gr geleisuiker
* 2 el sinaasappelsap

* Twee lege potjes, of 1 grote kan natuurlijk ook.

Hoe ga je te werk:

Eerst ga je de thee zetten. Doe de 35 gram Christmas Dreams thee in een pot en voeg de 400 ml kokend water toe. Laat dit 7 minuten trekken zodat de thee goed sterk is. Hierna zeef je de thee.

Dan maak je de gelei. Breng de Christmas Dreams thee, 350g geleisuiker en 2 el sinaasappelsap aan de kook.

Laat dit al roerend, 4 minuten, zachtjes doorkoken.

Vul de gesteriliseerde potjes tot bijna aan de rand. Doe de deksel erop en laat ze 5 minuten op de kop rusten. Omdraaien, laten afkoelen en genieten!

De gelei is lekker bij een pittig stuk kaas of bak er kerstkoekjes mee. Uiteraard is het ook leuk als cadeautje onder de kerstboom voor de echt jam liefhebber ūüôā
Wil je de lekkere kerstkoekjes van Sophie maken? Neem dan een kijkje op de volgende link: kerstkoekjes. Vorig jaar heeft Sophie namelijk een erg lekker gastblog geschreven waar deze gelei perfect bij past.

Illustratie en recept door Miss Friszz © http://www.missfriszz.nl

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter