Food Recepten Review

Citroencake van Rens Kroes

Vorige week verscheen het kookboek Powerfood, the Party Edition van Rens Kroes op mijn blog. Ik ben erg enthousiast over dit boek, dus ik heb er meteen een recept uit gemaakt! Ik had zin in een cake, dus ik besloot de Citroencake van blz. 40 te maken. Hij ziet er goddelijk uit dus de hoogste tijd om hem uit te testen. When Life gives you lemons, you make lemoncake - Rens Kroes

Benodigdheden:

Het officiële recept is dus van Rens Kroes, maar hieronder zie je mijn aangepaste versie aangezien ik een aantal ingrediënten niet kon vinden. 

Cake
* 300 g  speltmeel
* 1 tl zuiveringszout (baking soda)
* Snufje zout
* 40 g maanzaadjes
* 2 eieren
* 60 ml ahornsiroop
* 250 ml (haver)melk
* Rasp van 1 citroen
* Sap van 2 citroenen

Frosting
* 3 el honing
* 100 g kokosboter (Zelfgemaakt: Doe 200 g geraspte kokos en een el kokosolie in de keukenmachine. Laat deze net zo lang draaien totdat je een smeerbaar mengsel hebt, +- 10 min.)
* 2 el kokosolie, gesmolten
* 60 ml water
* Snufje zout
* 1 el citroensap

Hoe ga je te werk:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het cakeblik in en leg eventueel een stukje bakpapier op de bodem. 

Maak de cake door de droge ingrediënten in de kom te doen en alles goed door elkaar te roeren.
Klop vervolgens in een andere kom de eieren luchtig en doe de rest van de natte ingrediënten erbij. Meng goed, voeg alles toe aan de droge ingrediënten en roer alles vervolgens goed door. 
Schenk het beslag in de cakevorm en zet 40 minuten in de hete oven. 

Kijk af en toe door het venster van de oven hoe het gaat. Als de cake goudbruin en gaar is haal je hem uit de oven en laat je hem afkoelen. (Na 10 minuten kun je hem uit de vorm halen.)

Maak in de tussentijd de frosting. Doe de honing, kokosboter, kokosolie, water, zout en citroensap in een keukenmachine of blender en maal door elkaar. Spatel de frosting over de cake. Als het te hard is geworden, verwarm dan iets en roer los. 
Rasp nog wat citroenschil en strooi dit bovenop de cake. 

Ga je deze heerlijke cake nou ook maken? Wil je dan een foto delen met #mydailyteacup? Ik ben namelijk erg benieuwd naar jullie versie. Dus ik zou zeggen kom maar op met die food foto’s 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

  • Reply
    Daphne Coers
    12 september 2017 at 20:25

    Hoi Rensina.
    Ik heb een nieuw mail adres en heb je opgezocht.
    Ik heb me opnieuw ingeschreven op je blog……ik hoop dat het weer lukt om je te volgen.
    Ik kom gauw weer eens wat langer op bezoek.
    Groetjes, Dapbne

  • Reply
    Daphne Coers
    12 september 2017 at 21:17

    Er moet dus een 1 tussen mijn naam en het @.

    • Reply
      mydailyt
      12 september 2017 at 21:41

      Hoi Daphne!
      Wat leuk weer eens een reactie van je te krijgen.
      Ik heb je email-adres aangepast, dus als het goed is krijg je vanaf nu mailtjes als ik een nieuw blog online heb gezet.
      Tot snel, kom gauw weer bij jou langs

  • Reply
    Tamara
    25 oktober 2017 at 10:16

    Echt heerlijke cake! Hier kun je toch geen genoeg van krijgen..

  • Laat een reactie achter