Food Recepten

Drammenhage cake

Al een aantal jaren maakt mijn oma het recept voor Drammenhage cake. Een Deense Droomcake. Het is een succes dus staat het vaak op tafel als we bij haar zijn. Ik vind het ook heerlijk dus vroeg ik mijn oma om het recept en uiteraard deel ik dat met jullie. Vandaag dus eindelijk weer een bak recept. 
DrammenhagenIngrediënten: 
> 5 eieren
> 500 g. kristalsuiker
> 500 g. zelfrijzend bakmeel
> 300 ml melk
> 75 g. boter
Topping: 
> 100 g. boter
> 100 g. kokos
> 225 g. donkerbruine basterdsuiker
> 50 ml melk
DrammenhagenVerwarm de oven voor op 175 graden.
Klop de eieren en suiker tot een lichtgeel mengsel en de voeg vervolgens het bakmeel toe. Laat de boter smelten in een pannetje met melk (of smelt de boter in de magnetron). Voeg het melk-boter mengsel toe aan het beslag en klop het goed door tot een glad beslag.
Stort het beslag op een ingevette bakplaat en bak het 30 minuten op 175 graden tot het gaar is.

Terwijl de cake gaart in de oven, kun je vast beginnen met de topping.
Meng hiervoor de suiker met de kokos en smelt de boter weer in de warme melk (of magnetron). Voeg de boter en melk toe aan het kokosmengsel en meng het goed door.
Als de cake klaar is haal je deze uit de oven en besmeer je de bovenkant met het kokosmengsel. Vervolgens gaat de koek terug in de oven voor 15 minuten op 180 graden.
DrammenhagenHaal de cake uit de oven en laat het afkoelen. Snijd de koek in gelijkmatige stukken en je zult zien dat je er veel stukken uit kunt halen. Deze kun je in een afgesloten bak bewaren of vries een deel in voor een later moment.

Zo zie je, in een uurtje heb je deze heerlijke Drammenhage op tafel staan!
Iedere kokosliefhebber zal dit geweldig vinden 🙂 Eetsmakelijk!

Maak je nou ook deze lekkere Drammenhage? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto met me wilt delen via IG/FB of een ander social media kanaal. Je kunt me taggen of gebruik de #mydailyteacup. 
Drammenhagen

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

  • Reply
    Lianne
    24 mei 2016 at 08:29

    Dat ziet er lekker uit, had er niet eerder van gehoord. Ik wil hem een keertje proberen. 🙂

    • Reply
      rensinasteursma
      27 mei 2016 at 20:18

      Ah leuk zeg! Mocht je hem gemaakt hebben dan hoor of zie ik graag hoe die geworden is en of je hem lekker vind

  • Reply
    Verie
    24 mei 2016 at 11:37

    Het ziet er echt heel lekker uit. `k Ga je recept van Oma bewaren. 🙂

    Lieve-groetjes,
    Verie

    • Reply
      rensinasteursma
      27 mei 2016 at 20:18

      Ah leuk! Hoor of zie het graag als je hem gemaakt hebt 🙂

  • Reply
    bhduit
    24 mei 2016 at 22:04

    Ziet er weer heerlijk uit Rensina maar helaas voor mij er zit kokos in…brrrrr 🙁

    • Reply
      rensinasteursma
      27 mei 2016 at 20:17

      Hmm das jammer. Maar misschien kan je dan iets anders gebruiken ter vervanging of de kokos weglaten.

  • Reply
    Anja
    25 september 2017 at 23:14

    Heeft jaren geleden in de Seasons gestaan… top recept. En iedereen die m heeft geprobeerd was enthousiast!

  • Laat een reactie achter