Geen categorie Recepten Theezakjes

Een heel lekker theezakje!

Zoals ik in mijn vorige bericht al vermelde had ik iets heel erg leuks en lekkers meegenomen naar de ruilbeurs. Een eetbaar theezakje, gelukkig vond iedereen het heel erg lekker en leuk!
Hier het recept zodat jullie het ook eens kunnen maken. (Deels recept van Rudolphs Bakery)

Ingrediënten: 
– 1 vanillestokje of vanillearoma
– 100 g. boter
– 50 g. suiker
– 0,5 ei
– 150 g. bloem
– Smeltchocolade

en verder:
– plastic folie
– mesje
– deegroller
– Spuitmondtje of iets anders waarmee je een rondje kan uitdrukken
– oven/bakplaat/bakpapier
– dun touw (naaigaren is te dun weet ik uit ervaring haha)
– zelfgemaakte labeltjes

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
Kneed de boter, suiker, het vanillemerg en het halve ei door elkaar. Voeg het bloem toe en kneed het tot een soepel deeg. Verpak het in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 C. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een plak van circa 4 mm. dik. Snijd de plak in rechthoeken en snijd aan de bovenkant 2 hoekjes af, zodat er een theezakje ontstaat. Prik met een glad spuitmondje een gaatje aan de bovenkant, hier kan later het touwtje door. Leg de deegplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 15 minuten goudbruin gaar.

Laat de koekjes afkoelen. Verwarm de chocolade au bain marie tot het gesmolten is. Ondertussen niet je het  label aan het touwtje en knoop het touwtje vast aan het koekje. Nu kun je het koekje in de chocolade dippen, ongeveer tot de helft. Lukt dit niet goed? Smeer met een vork of mes de chocola op het koekje.

Laat ze afkoelen en opdrogen op een bakpapier. Doe ze eventueel in de koelkast, de chocola stolt sneller. Let op dat de labels en touwtjes niet door elkaar gaan. Dit gebeurde bij mij ook en alles zat in de knoop (misschien ook door het naaigaren haha)

Als de chocolade gestold is zijn je koekjes klaar, EET SMAKELIJK!

Maak je een DIY of Recept van mijn blog en deel je deze foto op social media (vooral Instagram), gebruik hierbij dan de hashtag #mydailyteacup. Zo kan ik de foto zien, liken, reageren of delen! Binnenkort wil ik dan eens een blog schrijven met alle foto’s die ik langs heb zien komen. 

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

  • Reply
    Willy
    30 mei 2013 at 21:30

    Ahhh…super leuk Rensina, waren ze lekker??

  • Reply
    Gonda
    9 juni 2013 at 20:17

    Wat ziet dat er gezellig en lekker uit! Een leuk idee om zoiets te doen.

  • Laat een reactie achter