Food Recepten

Gastblog #3: Recept, Ontbijt Carrotcake Muffin

Vandaag de eer aan Sakia, van het toffe instagramaccount @Kersoptaart. Ik volg haar graag want ze maakt prachtige foto’s en deelt heerlijke recepten. Ik vroeg haar of ze het leuk vond om eenmalig een gastblog met recept te schrijven. Dat wilde ze en zie hier, een heel mooi en lekker recept op mijn blog. Kijk en lees gauw mee naar haar recept. Ontbijt Carrotcake MuffinDegene die mij (kersoptaart) volgen op instagram weten het al, ik ben gek op ontbijtjes en bakken! Zodra er maar even een beetje extra tijd is, komt er iets lekkers op tafel in de ochtend. Vandaar mijn keuze voor dit ontbijtmuffin recept.

Even in het kort iets over mijzelf:

Ik ben Saskia, moeder van een dochter van bijna 11 jaar, 21 jaar in dienst bij de KLM als stewardess, gek op foodstyling en koken, hou van het strandleven en fotograferen (vooral eten) is mijn passie.
Rensina vroeg mij of ik het leuk zou vinden als gastblogger iets voor haar te schrijven, ik hoop dat ik jullie verblijd met dit recept!
Ontbijt Carrotcake MuffinWat heb je nodig?
* 200 gram (tarwe)bloem
* 100 gram suiker
* 2 theelepels bakpoeder
* 2 theelepels kaneel
* 2 theelepels gemberpoeder
* 2 theelepels nootmuskaat
* een snuf zeezout
* 100 gram zachte roomboter
* 2 eieren
* 1 zakje vanillesuiker
* een handje pecannoten
* een handje in stukje gesneden ontpitte dadels
* een handje blanke rozijnen
* een handje kokossnippers
* 75 gram julienne gesneden wortel
* 50 ml melk
* zonnebloemolie

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 175C. Doe papieren cakevormpjes in de muffinvorm.
Mix in een kom de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat en vanillesuiker.
Kluts de eieren en voeg deze toe.
Voeg daarna de boter toe, mix alles goed door.
Voeg daarna de melk en een klein scheutje zonnebloemolie toe.
Schep daarna voorzichtig met een (houten) lepel de noten, dadels, rozijnen, kokossnippers en wortel erdoor.
Verdeel het beslag over de vormpjes, tot net onder de rand.
Bak de muffins in het midden van de oven voor zo’n 20 minuten, 175C.
Controleer of de muffins gaar zijn. Steek hiervoor een satéprikker in de muffin, zodra deze er droog uitkomt is ie gaar.
Ik hou zelf van een beetje een plakkerige muffin, dus ik laat hem niet de droog bakken.

Veel plezier met bakken en eetse!Ontbijt Carrotcake MuffinNou Saskia, dit is zeker een lekker recept. Ik ga hem zeker eens uitproberen! 
Heel erg bedankt dat je gastblogger wilde zijn. 

Mocht je dit ontbijt recept willen maken, deel dan een foto met de #mydailyteacup op social media. Dan kunnen Sakia en ik hem bekijken, hierop reageren en je foto eventueel delen 🙂 

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

  • Reply
    bhduit
    30 juli 2016 at 09:20

    Mmmm dat ga ik zeker eens uitproberen, bedankt voor het delen Saskia (en Rensina:))

  • Reply
    BellamyzBlogzThingz
    30 juli 2016 at 11:31

    Hmmmmm Girl! Looks Good!
    ThnQ For sharing!!!!

    Liefs, Miss B.💋

  • Laat een reactie achter