Food Recepten

Kerstslof

Zoals ik bij mijn vorige sloffenrecept, de speculaasslof, al vertelde, deed ik de andere bodem in de vriezer voor een andere keer. Ik besloot hem er dit weekend uit te halen en er een recept mee te maken voor kerst. En wat is hij weer goed gelukt! Ik ben helemaal happy om hem nu met jullie te kunnen delen. Want wie weet had je nog geen taartje (of toetje ;)) bedacht voor de kerstdagen, dan heb je meteen een lekker recept. Of heb je mijn speculaasslof gemaakt en dus ook een bodem over…. Kijk gauw mee.
Kerstslof
Toen ik nadacht over een smaak wat speciaal bij kerst hoort kon ik in eerste instantie niks bedenken. Wel wist ik dat ik iets wilde gebruiken dat de kleur groen of rood had… Natuurlijk kon ik amandelspijs gebruiken, maar ja dat zit al in de bodem. Toen ik een beetje speurde op bakblogs zag ik dat er veel gebruik wordt gemaakt van cranberry’s. Iets wat ik de laatste tijd ook veel eet, heerlijk vind ik ze… Gauw een recept gevonden (en aangepast) voor cranberry compote en zo was mijn idee geboren.

Benodigdheden Kerstslof:
* Bak een slof volgend DIT recept of pak je extra bodem uit de vriezer, kijk voor meer info even bij het Speculaasslof recept.

  • Topping:
  • 50 gram gele room poeder (Banketbakkersroom dr. Oetker)
  • 125 ml water
  • 1 pakje slagroom (200/250 ml)
  • 4 cranberry’s
    Cranberry compote
  • 250 gr cranberry’s (diepvries)
  • 200 ml water
  • 150 gr suiker
    Extra nodig:
  • Spuitzak
  • Stervormig spuitmondje
  • Een leeg (jam)potje

KerstslofMaak eerst de cranberry compote.
Dit doe je door de bevroren cranberry’s (bewaar er vier voor de garnering), het water en het suiker in een pan te gooien. Wacht tot het kookt en blijf ondertussen goed roeren. Laat het koken tot het een dikkere gelei wordt, dit duurt zo’n 10 minuten. Blijf wel goed roeren zodat het niet aanbrandt. Zodra de compote er goed uit ziet zet je het vuur uit en giet je het in een (jam) potje. Laat het volledig afkoelen voor gebruik.
KerstslofVervolgens leg je je sloffenbodem op een bord of bakplaat.
Maak de gele room door 50 gram poeder te mixen met 125 ml water. Zodra deze stijf genoeg is klop je de slagroom op, zodra dit stijf is doe je de helft bij de gele room en zet je de andere helft in de koelkast. Meng de slagroom goed door de gele room en klop eventueel nog even door met de mixer. Doe het gele room/slagroom mengsel in een spuitzak met stervormig spuitmondje en spuit het royaal op de bodem.
Hierna pak je je cranberry compote erbij en verdeel dit met behulp van een lepel over de gele room. Zorg ervoor dat je er genoeg op doet zodat het goed zichtbaar is.
Als laatst spuit je nog vier toefjes slagroom op je slof, hier bovenop leg je de bewaarde cranberry’s ter garnering.
KerstslofEn tadaa als het goed is ziet je kerstslof er dan zo uit! Is ie niet mooi geworden?
Als je de bodem eenmaal klaar hebt is het niet veel werk en toch een mooie kerstig resultaat.

Maak je een DIY of Recept van mijn blog en deel je deze foto op social media, gebruik hierbij dan de hashtag #mydailyteacup. Zo kan ik de foto zien, liken, reageren of delen! Binnenkort wil ik dan eens een blog schrijven met alle foto’s die ik langs heb zien komen. 

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

  • Reply
    Janny
    20 december 2015 at 22:13

    Dat ziet er lekker uit!

  • Reply
    astrid
    20 december 2015 at 22:14

    O deze ziet er ook echt heerlijk uit! Helaas niet zo heel veel tijd deze week anders had ik hem zeker gemaakt. Maar deze smaakt natuurlijk ook nog heerlijk na de kerstdagen 🙂

    • Reply
      rensinasteursma
      21 december 2015 at 20:44

      Haha tuurlijk kan dat 😉
      Ook lekker met oud & nieuw of een verjaardag!

  • Reply
    bhduit
    20 december 2015 at 22:23

    Oh oh het water loopt me weer in de mond, wat ziet het er weer heerlijke n prachtig uit Rensina!!

  • Reply
    Greetings from Arnhem
    21 december 2015 at 10:18

    Ziet er weer heeeerlijk uit!

  • Reply
    Daphne
    21 december 2015 at 13:12

    Ooooooh, kreun!!!!
    Ik heb zoooooveel zin in deze lekkere taart, heerlijk gewoon.

  • Reply
    Lianne
    24 december 2015 at 23:25

    Oh, ziet er megalekker uit! Ik ga snel een sloffenbodem maken, de ring heb ik al 🙂

  • Laat een reactie achter