Food Recepten

Kokosijsjes

Met dit warme weer besloot ik dat het tijd was voor ijsjes en wel 100% Homemade ijsjes! Ik heb namelijk net een nieuwe ijsjesvorm gekocht van Nicolas Vahé (KLIK) en die moesten uiteraard uitgeprobeerd worden. Het werden kokosijsjes of ook wel bounty-ijsjes. In Milaan at ik de lekkerste ijsjes ooit en ik heb ze toen meteen op mijn to make lijstje gezet, want ik moest en zou ze namaken. Na een mislukte poging zijn ze nu wel gelukt en wat zijn ze heerlijk geworden! Lees gauw mee en wie weet geniet jij vanavond ook van een heerlijk kokosijsje. 
IjsBenodigdheden:
* 400 ml Kokosmelk
* 400 ml Gecondenseerde melk
* 1 Vanillestokje
* 2 a 3 el  Kokosrasp

* Chocolade puur/wit/melk naar keuze
* Kokosrasp
Ijs* Kijk die leuke houten stokjes met opdruk! Die krijg je bij de ijsset en zijn ook los na te bestellen.

Goed hoe ga je te werk.
Doe de kokosmelk , de gecondenseerde melk en de 2/3 eetlepels kokosrasp in een blender. Mix tot het geheel goed gemixt is.
Voeg de binnenkant van het vanillestokje aan de mix toe. En mix nogmaals.
Verdeel het mengsel over je ijsvormpjes of doe het in een bak en bewaar het in de vriezer. Het duurt ongeveer 6 uur totdat het bevroren is, maar het beste is om de ijsjes een nacht in de vriezer te laten.
Ijs Voor het lekkerste resultaat 😉 smelt je wat chocolade naar keuze au bain marie. Tip, doe het in een bekertje zodat je het ijsje goed kan dippen, maar met een lepel strijken lukt ook prima. Strooi vervolgens wat kokosrasp over de chocolade en laat het uitharden.
Bij mij werkte dit nog niet zo goed, de chocolade gleed steeds van het ijsje, vandaar dat de pure versie niet helemaal gedipt is… Mocht iemand een goeie tip hebben dan hoor ik het graag 🙂

Lekker genieten nu! Maar eet het wel snel op, want met deze warme temperaturen is je ijsje zo weggesmolten.

Ga je dit ijsje nou ook maken? Wil je dan een foto delen met #mydailyteacup? Ik ben namelijk erg benieuwd naar jullie versies. Dus ik zou zeggen kom maar op met die food foto’s :).
Ijs

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

  • Reply
    jokekieftreijken
    26 augustus 2016 at 11:40

    Nou dat kun je wel gebruiken met die warmte zo’n overheerlijk ijsje.
    Dank voor het delen van het recept.

    Liefs, Joke

  • Reply
    Angelina
    26 augustus 2016 at 14:54

    Hmm lekker, vooral met het warme weer! 😉

  • Reply
    craftjunkiemirjam
    26 augustus 2016 at 19:19

    Jammie! Klinkt goed!

  • Laat een reactie achter