Geen categorie Recepten

Mango-Yoghurttaart van Rudolph van Veen

Hier is ie dan eindelijk, het recept voor de mango-yoghurttaart uit het bakboek van Rudolph van Veen. Ik zal dit bakboek ook nog gaan reviewen maar eerst deel ik met jullie dit overheerlijke recept. Ik heb de taart nu twee keer gemaakt en hij was weer heerlijk! Het recept is iets aangepast, maar als je het recept + filmpje van Rudolph eens wilt bekijken moet je even op zijn website kijken:  http://www.24kitchen.nl/shows/rudolphsbakery/recepten/gemarmerde-mango-yoghurttaart 

Ingrediënten: 
Bodem
– 125 g boter
– 250 g lange vingers
Mangovulling
– 5 blaadjes gelatine
– 425 ml mangopuree (omdat ik niet weet waar je dit koopt gebruik in mangostukken in blik)
Yoghurtmousse
– 8 blaadjes gelatine
– 600 ml volle yoghurt
– 100 g suiker
– 1 el vanillesuiker = 1 zakje
– 1 citroen
– 300 ml room
Garneren
– 150 ml room
– 30 suiker
– muntblaadjes of zoals ik heb gebruikt chocoladeschaafsel en mangostukjes
Extra nodig
– springvorm ca 30 cm doorsnede
– bakpapier/plastic folie
– spuitzak
– gekarteld spuitmondje
– pan
Aan de slag! 
Bodem
Smelt de boter. Maal de lange vingers fijn en roer de boter erdoor.
Vet de springvorm in en bekleed de vorm met bakpapier/plasticfolie.
Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk goed aan.
Laat de bodem opstijven in de koelkast.

Mangovulling
Week de gelatine in ruim water.Snij de mangostukken klein en verwarm ze tot een puree in de pan. Doe vervolgens de de gelatine met aanhangend vocht bij de puree en wacht tot het opgelost is. Zet het vuur uit en laat het afkoelen.

Yoghurtmousse
Week de gelatine in ruim water.
Klop de room met de suiker en vanillesuiker tot yoghurt dikte.
Verwarmd de gelatine met aanhangend vocht en 3 eetlepels yoghurt in een pan tot de gelatine is opgelost.
Roer de gelatine door de resterende yoghurt en spatel de room en het sap van een citroen erdoor.

Taart
Schenk de helft van de yoghurtmousse in de taartvorm en schenk de mangovulling erop. Schenk de resterende yoghurtmousse erop en roer voorzichtig door met een vork (dit hoeft niet persee, zo krijg je een marmereffect maar bij mij wilde dit niet lukken. Zonder dit effect is de taart ook erg lekker).
Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Haal de taart uit de vorm en verwijder de folie.
Klop de slagroom met de suiker stijf en schep de slagroom in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
Spuit rozetten op de taart en garneer met blaadjes munt, mangostukjes of chocoladeschaafsel.
 
Geniet!!
Maak je een DIY of Recept van mijn blog en deel je deze foto op social media (vooral Instagram), gebruik hierbij dan de hashtag #mydailyteacup. Zo kan ik de foto zien, liken, reageren of delen! Binnenkort wil ik dan eens een blog schrijven met alle foto’s die ik langs heb zien komen. 

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

  • Reply
    Mirjam Schippers
    3 juni 2014 at 10:11

    Ziet er lekker uit! Bedankt voor het recept!
    Lieve groetjes,
    Mirjam

  • Reply
    lien
    3 juni 2014 at 18:15

    Oh die ziet er lekker uit, bedankt voor het delen!

  • Reply
    Willy
    5 juni 2014 at 07:51

    Mmmmm….bedankt voor het delen!!

  • Reply
    Karlijn van der Wijk
    11 juni 2014 at 22:01

    Olalaaaa wat ziet dit er heerlijk uit! Ik probeer een reden te bedenken waarom ik deze taart zou moeten maken, geen reden is ook goed toch?!

  • Reply
    cindy landuyt
    19 juni 2014 at 10:06

    De mango-yoghurt taart mmmm. Bedankt voor het recept :-). Nu vraag ik mij af of je de gelatine ook zou kunnen vervangen door chia zaadjes? Deze werken ook als een soort gelatine. Hmmm, zal ik eens moeten uitproberen.

    Cindy x

  • Laat een reactie achter