Food Recepten Reizen

Maroccoco Meal – Harira soep

Een aantal maand geleden alweer gaf ik, samen met mijn tante, een etentje voor de hele familie. Het was voor mijn tantes verjaardag en we hadden bedacht om samen Marokkaans te koken. We waren immers samen naar Marrakech geweest. De recepten waren al snel gevonden en ook kwam er een heuse naam: Maroccoco Meal. In dit blog deel ik met jullie de maaltijden, recepten en natuurlijk onze bevindingen. *Omdat het blog anders vrij lang wordt door alle recepten etc heb ik het blog opgedeeld in 3 delen; voor-, hoofd- en nagerechten. Zo kan ik net wat uitgebreider vertellen over de gerechten zonder dat het meteen te lang wordt. 

Hierboven zie je het menukaartje dat ik maakte. Zo konden de gasten vast zien wat ze te wachten stond haha. 

Voor: (Blog 1)
* Harira soep met Turks brood
 
Hoofd: (Blog 2) 
* Marokkaanse groentestoof 
* Bastilla van kip & groenten
* Witte rijst (ipv couscous, ik heb nogal een zinnige familie haha, dus dit bedenken was al een heel avontuur op zich). 

Na:
(Blog 3)
* Marokkaanse appeltaart 
* Raib Yoghurt 

On the side: (Blog 4)
* Muntthee/koffie
* Amandel/Dadel truffels  

En dan hadden we nog een stukje glutenvrij voor mijn opa. Maar ook de rest van de familie kon dit natuurlijk pakken. We trappen in dit eerste blog af met het voorgerecht, de overheerlijke Harira soep. Ook wel bekend als de Ramadan soep aangezien het zo gevuld is. Je raakt er echt heel vol van, dus een klein kommetje is gewenst haha. 

Harira Soep (mega pan vol) - via Halal Doc

Bereiding

1. Je start met het snijden van het vlees. In het filmpje (mocht je dat willen bekijken) zie je dat ze een stuk kalfsvlees gebruikt inclusief bot. Wij gebruikten gehakt omdat we dat net wat makkelijker vonden. Snijd ook een uien en tomaten en voeg deze toe aan het gehakt. Zet dit samen alvast zachtjes op.

2. Het makkelijke aan Harira is dat je eigenlijk alles tegelijk in een pan kunt gooien. Dit doen we dan ook en gooien de kikkererwten, linzen, tomatensaus en tomatenpuree bij het vleesmengsel. Voeg van het blikje tomatenpuree de helft toe, de andere helft hebben we later nodig.

3. Voeg de kruiden toe. Het zijn er nogal veel, maar ze zijn echt onmisbaar in de Marokkaanse keuken. Ze zijn echte smaakmakers en maken de soep tot een Harira. Snijd ook de verse kruiden, maar bewaar wat koriander voor het laatst. Voeg ook de kruiden toe aan de soep. 

4. Dan is het tijd om de 4 liter water toe te voegen. Als je slim bent voeg je kokend water toe zodat je soep net wat sneller kookt. Breng het, op hoog vuur, aan de kook. Zodra het kookt kun je het vuur lager zetten en zorg je ervoor dat het 45 minuten kookt. Let op! Laat het deksel er zoveel mogelijk op zodat de aroma's en kruiden bewaard blijven.

5. Als laatst gaan we een meelpapje maken. Dit doe je door het water, de bloem en het tomatenpuree te mengen. 
Gooi eerst het bouillonblokje bij de soep en daarna de vermicelli.  
Voeg het meelpapje toe en let op de dikte. Je ziet namelijk meteen verschil, dus je kunt nog bepalen hoe dik je de soep wilt hebben. Blijf roeren zodat alles goed wordt opgenomen en als laatste voeg je de koriander toe. Laat het 10 minuten staan en dan kun je genieten van de Harira! 

Nog een tip, maak de soep een dag van tevoren! Zo wordt hij nog lekkerder doordat alle kruiden lekker trekken. Oja wij hadden uiteraard veel te veel soep. Deze is dan ook goed in te vriezen of eet de soep de volgende dag als lunch. 

Heerlijk met een stuk Turks of Arabisch brood! Geniet er van. 

Ga je nu Maroccoco Meal maken? Wil je dan een foto delen met #mydailyteacup? Ik ben namelijk erg benieuwd naar jullie etentje 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reply
    Lisanne
    20 januari 2018 at 09:59

    leuk idee zo’n Marokkaans idee! keer wat anders ook hé 😊

  • Laat een reactie achter