Recepten

Marokkaanse Sinaasappeltaart

Laatst was ik bij de leuke hostpot Buuf in de Serre in Amersfoort.  Ik at daar een overheerlijk taartje, een Marokkaanse Sinaasappeltaart. Toen ik hem op had, wilde ik hem stiekem meteen zelf na maken… Iedere keer is dat idee in mijn hoofd gebleven, maar ik kon bijna geen recepten vinden. En al vond ik er één dan was het niet Nederlands of naar mijn zin. 
Inmiddels heb ik een goed Engels recept gevonden die ik heb vertaald. Vandaag voor jullie het Nederlandse recept, want er is toch niets leukers dan op Koningsdag een oranje (sinaasappel) taartje eten? 🙂
Marokkaanse Sinaasappeltaart

Benodigdheden: (circa 8 punten)
* 60 g. paneermeel
* 200 g. kristalsuiker
* 85 g. gemalen amandelen
(75 gram geschaafde amandelen kapot maken met de staafmixer/blender en 10 gram geschaafde amandelen gebruiken)
* 1 tl bakpoeder
* 180 g. zonnebloemolie
* 4 eieren
* Geraspte schil van 1 sinaasappel
* Geraspte schil van 1 citroen

Citrus siroop:
* Sap van 1 sinaasappel
* Sap van 1 citroen
* 67 g. kristalsuiker
* 1 kaneelstokje
* 3 kruidnagels

Extra: 
* Geklopte slagroom (ik gebruikte verse, kant en klare, slagroom van de Lidl)
* Taartvorm van 24 cm
Marokkaanse SinaasappeltaartVerwarm de oven voor op 180 graden. Ik heb een felle oven, dus ik deed hem al snel op 145 graden hetelucht. Dus let zelf even op tijdens het bakken, wordt de cake snel te donker op 180 graden? Zet de oven dan wat lager.

Mix het paneermeel, suiker, gemalen+geschaafde amandelen en het bakpoeder door elkaar. In een andere kom mix je de zonnebloem olie met de eieren. Voeg beetje bij beetje het eimengsel toe aan de droge ingrediënten en mix goed. Voeg als laatst de sinaasappel- en citroenschil toe en mix nog even.
Doe het beslag in een ingevette bakvorm en bak de cake in 45-60 minuten gaar. Let hierbij op dat de cake goudbruin is en als je er met een satéprikker in prikt deze er schoon uitkomt.

Als de cake in de oven zit kun je vast de citrussiroop gaan maken. Doe al de ingrediënten in een (steel)pan en breng het langzaam aan de kook. Als de suiker helemaal is opgelost laat je het zo’n 3 minuten pruttelen. Blijf wel roeren! Haal de kaneelstok en de kruidnagels uit de siroop en laat het even afkoelen.

Haal de cake uit de oven als hij klaar is. Prik er met een satéprikker gaatjes in en lepel de siroop over de cake zodat het in de gaatjes stroomt. Wacht tot het is ingetrokken en doe dan een nieuwe ronde siroop. Ga hiermee door tot je siroop op is en de cake mooi glanst.
Serveer de cake met de slagroom en eventueel wat sinaasappelpartjes.
Marokkaanse SinaasappeltaartDeze taart is perfect voor koningsdag vinden jullie ook niet? Hij is erg lekker en simpel om te maken. Een overheerlijk taartje voor bij de thee. Oja hij smaakt bijna hetzelfde als die van Buuf, dus hij is zeker goed gelukt 😉

Maak je nou ook deze lekkere sinaasappeltaart? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto met me wilt delen via IG/FB of een ander social media kanaal. Je kunt me taggen of gebruik de #mydailyteacup. 

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

  • Reply
    Daphne
    27 april 2016 at 09:08

    Ik vind het altijd zo leuk, zoals jij op je ideeën komt!!
    Dit taartje lijkt me heerlijk.
    En mooi! Hij ziet er op de foto al uit om op te eten.
    Bedankt voor je leuke verhaal.
    Fijne dag vandaag.

  • Reply
    bhduit
    27 april 2016 at 19:45

    Mmmmm wat ziet dit er weer mooi en heerlijk uit Rensina! Ik ga hem even pinnen hóór en ooit als ik héél véél tijd heb……:)

  • Reply
    Verie
    29 april 2016 at 15:03

    Nou, dat ziet er niet verkeerd uit. Je bent ook van het bakken he?! Super leuk!

    Lieve-Groetjes,
    Verie

  • Reply
    Greetings from Arnhem
    30 april 2016 at 08:27

    Ziet er echt heerlijk uit!

  • Reply
    Lang leve de zomerswap – mydailyteacup
    9 juli 2016 at 10:39

    […] cadeautjes zelf. Deze heb ik helaas niet op de foto gezet… Ik maakte nog een bakmix, van de Marokkaanse Sinaasappeltaart hier op het blog, een ketting en cactusslinger waarvan de DIY nog hier op de blog verschijnt. Ik […]

  • Laat een reactie achter