Food Recepten

Mediterrane rijstsalade met kip

Als er weer een nieuw food magazine uit is ren ik altijd meteen naar de Albert Heijn of Jumbo. Zo fijn om nieuwe inspiratie op te doen voor gerechten, nieuwe artikelen of lekkere recepten. Helaas blijft het vaak bij het verzamelen van recepten, maar zo af en toe maak ik een gerecht. Zo ook deze keer, ik kwam in Jumbo Magazine een recept tegen van een Mediterrane rijstsalade. Het sprak me meteen aan, je hebt weinig ingrediënten nodig en is snel klaar. Helemaal goed dus! Het gerecht is ook nog eens heel lekker, dus vandaag het recept voor jullie. 
Wat heb je nodig: (4 personen)
* 1 zakje Maggi Mals en kruidig mediterrane kruiden (zie het kruiden vak – Maggi).
* 225 g meergranenrijst
* 4 stukken kipfilet naturel
* 450 g zoete aardappelen, geschild en in stukken.
* 1 courgette, in stukjes gesneden
* 1 el olijfolie
Bereidingswijze:
Kook de rijst zoals de aanwijzingen op de verpakkingen.

Verwarm ondertussen een koekenpan 2 minuten zonder boter of olie. Vouw 2 tot 4 maggivellen open en leg op de gekruide kant van elk vel een kipfilet. Vouw het vel dicht en druk de kipfilets stevig aan. Leg de kipfilets in de voorverwarmde koekenpan en bak ze 10 min. per kant op een laag vuur. *Ik maak dit gerecht voor mij alleen, dus ik maak iedere keer 1 kipfilet klaar en warm de rijst uit de vriezer op (lekker makkelijk, een keer veel koken en dan 3x lekker opwarmen uit de vriezer).

Kook intussen de aardappelen in 7-10 min. gaar. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de courgette al omscheppend 5 minuten. Meng de rijst met de aardappel en courgette en warm eventueel alles samen nog even op.

Verdeel de rijstsalade over 4 borden.
Neem de kipfilets uit de pan. Verwijder de maggivellen en snijd de kipfilets in mooie plakjes. En verdeel ze over de salade. Eet smakelijk!
Dit is een erg lekker, licht gerecht dat helemaal geschikt is voor de lente- en zomer periode. Ik denk dat de rijstsalade koud ook lekker zal zijn met alleen een warm stukje kip. Maar voor nu vind ik het nog wel fijn dat alles warm is…
Het kost even wat pannen (en dus afwas!) maar dan heb je een lekkere maaltijd.

Maak jij dit recept van mijn blog? 
Ik zou het leuk vinden als je een foto deelt met @rensinas of #mydailyteacup. 

 

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

  • Reply
    Daphne Coers
    22 april 2017 at 14:49

    Lijkt mij een heerlijk recept.
    Misschien wel eens lekker om op de camping te maken komend seizoen.
    Dan zou ik wel meer dingen combineren, zodat ik minderafwas heb, want afwassen op de camping, bah!!

  • Reply
    Willy Duit
    24 april 2017 at 20:51

    Mmmm dat ziet er weer heerlijk uit Rensina! Heb eindelijk even wat tijd om weer te bloggen en zie dat jij hier niet hebt stilgezeten 🙂 Ik ben weer bij, leuk te lezen dat je stage zo positief is verlopen en wat gaaf je vermelding in het tijdschrift!

  • Reply
    Alje Keizer
    4 mei 2017 at 14:08

    Dit is geen verkeerde recept, op zich snel voor te berijden en niet echt duur om te maken. En hij is echt lekker, tja de afwas die viel wel mee 😉

    Bedankt voor deze heerlijk gerecht Rensina

  • Laat een reactie achter