Food Recepten

Rabarbercrumble

Oh jongens, ik heb vandaag toch een lekker recept voor jullie! Gemaakt met de zomergroente rabarber. Ik kwam op het idee voor dit recept toen ik laatst een toetje nam toen ik at bij de Hajé. Wat was was lekker, maar vond dat hij nog lekkerder kon. Dus ging ik thuis zelf aan de slag en vandaag voor jullie het overheerlijke resultaat! 
RabarbercrumbleWat heb je nodig voor 4 porties (Je houdt een klein beetje over):
* 500 g. rabarber (ongeveer twee grote stengels)
* 50 g. boter
* 100 g. bloem
* 125 g. suiker (verdeelt in 75 g & 50 g)
* 1 zakje vanillesuiker
* 1 snuf kaneel

* 4 ovenbestendige pannetjes of een grote ovenschaal

Als eerste gaan we de rabarber bereiden. Ik heb ervoor gekozen om de rabarber eerst te koken zodat deze zacht is en je geen ‘harde’ stukken rabarber in je crumble hebt. Maar uiteraard kun je deze eerste stap weglaten mocht je dit lekker vinden.

1. Was de rabarber en snijd deze in stukken van zo’n 3 cm lang. Doe 1 dl water met 75 g. suiker in een pan en breng dit aan de kook. Voeg de rabarber toe en kook het in 5 a 6 minuten gaar.
2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden hetelucht.
3. Smelt boter en roer de bloem, vanillesuiker, kaneel en het overige suiker door de zachte boter. Meng het met je vingers tot een kruimelig deeg.
4. Verdeel de rabarbercompote over de 4 pannetjes of de ovenschaal en strooi het kruimeldeeg hierover.
5. Bak de pannetjes in 25 minuten gaar. Ze hebben een mooi bruin, krokant laagje gekregen.
RabarbercrumbleGarneer met een bolletje vanille-ijs, een toef slagroom en maak het geheel af met nog een snufje kaneel. Je kunt de crumble koud eten, maar hij is het lekkerst als hij nog warm is. Hierdoor gaat het ijs ook fijn smelten 🙂
Eet smakelijk!

Maak je nou ook deze overheerlijke rabarbertoetjes? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto met me wilt delen via IG/FB of een ander social media kanaal. Je kunt me taggen of gebruik de #mydailyteacup.
Rabarbercrumble

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reply
    uitbundig
    9 juli 2016 at 19:00

    Wauw, dat ziet er heerlijk uit! Helaas lusten de meeste mensen in mijn omgeving geen rabarber.m, bummer

  • Laat een reactie achter