Food Recepten

Sajoerboontjes met satésaus, mie en ei

Nieuwe recepten uitproberen, ja dat was een doel voor deze zomer! Ik vind dat altijd heel erg leuk om te doen, lekkere recepten uitzoeken uit magazines, kookboeken of pinterest. Dan alle ingrediënten in huis halen en lekker koken. Helaas wordt dat hier thuis niet altijd gewaardeerd, met name mijn broertje en vader houden niet van 'nieuwe' dingen uitproberen... Ach ja soms doe ik het lekker toch en deze keer pakte het heel erg goed uit! De borden waren zomaar leeg.

* Het is tevens een perfecte maaltijd voor de zomer, het is lekker snel klaar!  

Ingrediënten: 

Voor 4 personen
* 1 bakje boemboe voor sajoerboontjes (95g)
* 300 g mienestjes
* 2 uien
* 1 rode paprika
* 500 g gebroken sperziebonen, gepunt
* 4 eieren
* Satésaus voor 4 personen
* 3 el gebakken uitjes
* 150 à 200 ml water, kijk even op de verpakking van de boemboe
* 2 el olie
* Eventueel kroepoek en een groene salade

! Het originele recept komt uit het Jumbo Magazine !

Bereiding:

  1. Zet een pan met voldoende water op en breng dit aan de kook. Snipper de ui en snijd de paprika in kleine reepjes.
    Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Zet ook een pannetje met water en 4 eieren op. Eenmaal aan de kook, kook je ze in 7 minuten hard.
  3. Verhit de olie in een pan. Voeg de ui en paprika toe en fruit dit 3 min.
  4. Schep de sperziebonen erdoor en bak deze 3 min. mee.
    Voeg de boemboe en het water toe en stoof de bonen afgedekt in 6-8 minuten gaar.
  5. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking, ik gebruikte een makkelijke satésaus die je maar even hoeft op te warmen in de magnetron. Maar je kunt deze uiteraard ook helemaal zelf maken.
    Pel de eieren en snijd ze in partjes.
  6. Schep de mie in 4 kommen/borden. Verdeel er de sajoerboontjes, pindasaus en partjes ei over. Bestrooi met de uitjes. Voor extra garnering kun je ook nog kroepoek toevoegen!

Ook lekker met een groene salade of een komkommersalade voor de frisheid.

Dit recept is zeker een aanrader! Maak je het recept?
Ik zou het leuk vinden als je een 
foto deelt met @rensinas of #mydailyteacup.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter