Food Recepten

Sinterklaastaart

Op het prachtige blog van de dames van PRCHTG zag ik toch een leuke winactie voorbij komen. Je kunt namelijk 3 (!) rollen behang van Farrow&Ball winnen, je hoeft alleen maar een Victoria Sponge Cake te bakken en te versieren. Die uitdaging laat ik dus niet aan mij voorbij gaan en zo bedacht ik een sinterklaas versie op de beroemde Victoria Sponge Cake. Kijk en lees gauw mee voor het recept, want het is echt niet moeilijk. 
sinterklaastaartBenodigdheden: 
* 225 g. Zelfrijzend bakmeel
* 225 g. Witte basterdsuiker
* 225 g. Zachte boter
* 4 eieren
* 4 tl Speculaaskruiden
* 2 taartbodems van circa 20 cm doorsnede of kies juist voor twee verschillende formaten

Sinaasappel botercrème:
* 225 g. Poedersuiker
* 115 g. Zachter boter
* 5 tl. Sinaasappeljam

Garnering:
* 2 Mandarijnen
* 3/4 tot 1 Melkchocoladereep
* Handje Pepernoten
sinterklaastaartHoe ga je te werk: 
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de 2 bakblikken in en doe eventueel bakpapier op de bodem. Mix de basterdsuiker, boter, eieren en het zelfrijzend bakmeel tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag over de twee vormen en bak de taarten 25 minuten in de oven, tot de cakes goudbruin zijn. Laat ze daarna goed afkoelen.

Hierna maken we de vulling. Meng hiervoor de poedersuiker, de zachte boter en de sinaasappeljam en klop het tot het een stevige, cremige massa is.

Als de cakes goed zijn afgekoeld, verdeel je het botercrème over de 1e cake met hier op de schijfjes van 1 mandarijn. De tweede cake gaat hier bovenop. Je kunt er nu voor kiezen om de gehele taart te bestrijken met een laagje botercrème, maar ik heb dit niet gedaan.

Smelt de chocoladereep en verdeel de gesmolten chocolade over de bovenkant van de cake en garneer met stukjes mandarijn en een handje pepernoten.
sinterklaastaartEn nu maar smullen. Je kunt de taart ruim op tijd maken voor sinterklaasavond, maar op een ander moment is hij ook heerlijk moet ik zeggen. Het testpanel vond hem ook meer dan geslaagd, dus dit recept is zeker aan te raden! Tip, snij lekker veel kleine stukjes, want de taart is best machtig door de chocoladelaag.

Dames van PRCHTG, dank voor jullie leuke uitdaging. Ik heb mijn foto gedeeld met de #FarrowandBall en #TasteInColor op instagram. Nu maar duimen dat ik win. Wil je ook nog kans maken? Dat kan nog tot en met 30 november. Ik ben ondertussen nog voor een kerstvariant aan het nadenken 😉

Ga je deze heerlijke taart nou ook maken? Wil je dan een foto delen met #mydailyteacup? Ik ben namelijk erg benieuwd naar jullie versies. Dus ik zou zeggen kom maar op met die food foto’s🙂.

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

  • Reply
    craftjunkiemirjam
    8 november 2016 at 08:19

    Dat ziet er lekker uit! En super creatief! Ik hhoopbat je wint!
    Groetjes,
    Mirjam

  • Reply
    Daphne
    8 november 2016 at 20:02

    Ooooh, het water loopt me in de mond, mmmmmm.
    Wat een leuke win actie, echt iets voor jou.
    Succes enne……veel plezier met he opeten van je taart ☺
    Heel origineel trouwens, die Sint versie.
    Groetjes, Daphne

  • Reply
    bhduit
    13 november 2016 at 21:08

    En wat was hij heerlijk, wat mij betreft heb je nu al gewonnen Rensina!

  • Reply
    Maandmomentjes: November – mydailyteacup
    1 december 2016 at 08:08

    […] als een blog waar ik enthousiast over ben ook goed  ontvangen wordt. * Ik bakte een overheerlijke Sinterklaastaart. Het is nu 1 december, dus je hebt nog tijd genoeg om deze taart voor Sinterklaas te maken. Als je […]

  • Laat een reactie achter