Food Recepten

Speculaasslof

Al een hele tijd wilde ik zelf zo’n lekkere slof maken. Je weet wel, zo’n rechthoekig taartje met aardbeien en gele room. Zo lekker!! Laatst zag ik op het blog van Laura een basis recept EN later nog het recept voor de aardbeienslof. Ik heb het basisrecept voor twee sloffen genomen en mijn recept aangepast op sinterklaas. Echt leuk om zo je eigen recept te bedenken (met een beetje hulp van mijn vader, die bakker is ;)), dat het erg goed gelukt is en ik het nu aan jullie te kunnen laten zien en vertellen. Ben dan ook zeer benieuwd wie van jullie dit recept gaat maken… 
SpeculaasslofWat heb je nodig:

Basisrecept voor 2 sloffen, in totaal voor 12 personen: (Recept via Laura)

  • 180 gram boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • half ei (de andere helft gebruik je voor de vulling)
  • snuf zout
  • rasp van een halve citroen
  • 280 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 theelepels speculaaskruiden
    Vulling:
  • 150 gram spijs (Supermarkt/Kookwinkel)
  • half ei
    Topping:
  • 50 gram gele room poeder (Banketbakkersroom dr. Oetker)
  • 1 pakje slagroom (200/250 ml)
  • 2 speculaaskoekjes, verkruimeld
  • 1 peer, in schijfjes
    Extra nodig:
  • sloffenring (2 stuks werkt het makkelijkst, Te koop bij kook/taartwinkels of online webshops)
  • bakplaat
  • bakpapier
  • spuitzak
  • stervormige spuitmond

Bak DIT basisrecept van Laura’s Bakery. Ik heb ervoor gekozen om hiervoor een linkje te gebruiken omdat mijn blog anders wel heel erg lang wordt ;).
Daarnaast heeft Laura gewoon een hele duidelijke uitleg inclusief mooie foto’s. Wel moet je er even aan denken om voor deze slof 2 theelepels speculaaskruiden toe te voegen aan het beslag!
Ik heb twee sloffenbodems (zoals het recept) gemaakt, eentje voor nu en eentje in de vriezer gedaan. Hiermee maak ik nog een ander recept voor de kerstdagen. Deze zullen jullie dus binnenkort zien verschijnen.

Terwijl de slof(fen) in de oven zitten kun je vast de topping klaar maken zodat je, als de bodem afgekoeld is, meteen verder kunt. Maak de gele room door 50 gram poeder te mixen met 125 ml water. Zodra deze stijf genoeg is klop je de slagroom op, zodra dit stijf is doe je de helft bij de gele room en zet je de andere helft in de koelkast. Meng de slagroom goed door de gele room en klop eventueel nog even door met de mixer. Verkruimel vervolgens de koekjes. En schil één peer en snij deze in dunne repen. SpeculaasslofZodra de slof voldoende is afgekoeld ga je als volgt te werk. Doe de gele room/slagroom mix in een spuitzak met spuitmondje en verdeel deze over de bodem. Vervolgens strooi je hier wat speculaaskruimels overheen. Verdeel de reepjes peer en spuit met een andere spuitzak toefjes slagroom op de slof. Maak je speculaasslof af door ook wat speculaaskruimels over je slagroom te strooien.
SpeculaasslofEn als het goed is ziet je slof er dan zo uit! Ik kan jullie verzekeren dat dit echt overheerlijk is, want ja ik had de zware taak om alvast voor te proeven haha.

Maak je een DIY of Recept van mijn blog en deel je deze foto op social media, gebruik hierbij dan de hashtag #mydailyteacup. Zo kan ik de foto zien, liken, reageren of delen! Binnenkort wil ik dan eens een blog schrijven met alle foto’s die ik langs heb zien komen. 
Speculaasslof

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

  • Reply
    Jeanette Renting
    22 november 2015 at 16:33

    Ziet er heerlijk uit! En prachtige sfeerfoto’s.
    Fijn zo’n vader die bakker is….

  • Reply
    szaar
    22 november 2015 at 20:51

    Mooie foto’s en wat een heerlijk recept!…. ziet er goed uit 😀

  • Reply
    bhduit
    22 november 2015 at 21:23

    Ohhh het water loopt me in de mond bij het zien van jouw prachtige foto’s Rensina!!

  • Reply
    Laura's Bakery
    23 november 2015 at 12:03

    Wat een heerlijke slof heb je gemaakt zeg! Leuk is dat he, lekker variëren met recepten!

  • Reply
    astrid
    23 november 2015 at 15:09

    O dit ziet er echt heerlijk uit! Deze ga ik zeker even opslaan 🙂

  • Reply
    Joke Kieft
    23 november 2015 at 19:48

    Nou meid die slof ziet er overheerlijk uit !!!

    groetjes, Joke

  • Reply
    Greetings from Arnhem
    24 november 2015 at 10:38

    Ziet er super lekker uit!

  • Reply
    Instagram maandmomentjes: November | mydailyteacup
    1 december 2015 at 08:01

    […] blij mee. Lijk sprekend vinden jullie niet? * Oh ik bakte zo’n lekker taartje! Namelijk de speculaasslof en ik kan jullie vertellen dat ie zo op was. Heeft een van jullie het recept al gemaakt? * Deze […]

  • Reply
    Kerstslof | mydailyteacup
    20 december 2015 at 20:16

    […] ik bij mijn vorige sloffenrecept, de speculaasslof, al vertelde, deed ik de andere bodem in de vriezer voor een andere keer. Ik besloot hem er dit […]

  • Laat een reactie achter