Recepten

Stamppotje a la Rens Kroes

Ik had zin om weer eens iets uit een van mijn kookboeken te koken, dus ging ik op zoek. Ik bekeek het boek Powerfood 2 van Rens Kroes en vond er een lekker stamppot recept. Gisteren heb ik het recept gemaakt en wauw wat was het lekker. Ik maakte dus meteen foto’s en typte het (aangepaste) recept uit zodat jullie deze stamppot ook snel kunnen maken. Want het is echt een aanrader!
Stamppotje
Stamppotje voor 2 personen:
* 1/2 bloemkool, circa 200 gram
* 1 zoete aardappel, circa 300 gram
* 125 g. champignons
* 1 (rundvlees) bouillonblokje
* 1 grote sjalot
* Een half bakje spekreepjes
* 1 teentje knoflook
* Zwarte peper
* Paprikapoeder
* Scheutje sojasaus
* Olie om in te bakken

*Pureestamper

Bereiding:
Was de groenten en de champignons. Snijd de bloemkool in roosjes en de stronk in stukjes. Schil de zoete aardappel en snijd deze in stukken. Kook de bloemkool en de zoete aardappelen apart van elkaar gaar en giet ze daarna af. Bewaar wel een kopje kookvocht van de zoete aardappel en laat het bouillonblokje hierin oplossen.
Snipper ondertussen de ui en bak deze glazig in een koekenpan met olie. Voeg ook de spekreepjes toe. Pel de knoflook, snijd deze fijn en doe deze bij de ui in de pan. Roer dit steeds goed door. Snijd de champignons in stukken en voeg deze ook aan het ui mengsel toe en roer af en toe door.
Als de bloemkool en aardappel klaar zijn, stamp je de zoete aardappel met de bouillon fijn en voeg je vervolgens de bloemkool toe. Stamp nogmaals goed.
Breng het stamppotje op smaak met een scheutje sojasaus, een halve eetlepel paprikapoeder en zwarte peper.
Garneer de stamppot met het champignonmengsel.

Eet smakelijk!!
RensKroes RensKroesZoals ik al zei komt dit recept uit het kookboek Powerfood, van Friesland naar New York, van Rens Kroes. Een heel leuk en gevarieerd boek met ontbijt, lunch en diner gerechten. Maar ook vind je in het boek recepten voor snacks, sweets, toppings en drinks. Al deze recepten zijn happy en healthy. Daarnaast is het boek prachtig vormgegeven en staan er hele mooie foto’s in. Ook een aanrader dus.
Powerfood 2 – Rens Kroes (affiniatielink)
Het boek kost € 19,99.

Maak je nou ook deze lekkere stamppot? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto met me wilt delen via IG/FB of een ander social media kanaal. Je kunt me taggen of gebruik de #mydailyteacup. 

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

  • Reply
    craftjunkiemirjam
    15 juni 2016 at 09:30

    Dat ziet er leuk uit! Ik ben normaal niet zo van stamppot, maar dit lijkt me dan wel lekker, toch maar wat meer in de keuken gaan staan 🙂
    Groetjes Mirjam (ja, dezelfde van MoostlyCards enzo, ik vond het nodig om toch ook nog een wordpress blog te maken voor mijn andere hobby activiteiten)

  • Reply
    Daphne
    15 juni 2016 at 12:38

    Ziet er eeg lekker uit, ga het vast en zeker eens maken.
    Je het het ook mooi op de foto gezet vind ik.

  • Reply
    Danielle
    17 juni 2016 at 15:07

    Oeh dat ziet er lekker uit. Een keer een andere stamppot, heel leuk !

  • Reply
    bhduit
    17 juni 2016 at 22:27

    Mmmmm dat ziet er weer heerlijk uit Rensina!!

  • Reply
    Last minute Paasrecepten – Mydailyteacup
    15 april 2017 at 07:03

    […] dus hoe leuk is het dan om je eigen Pulled Pork te maken. Deze wraps zijn in ieder geval heerlijk. Stamppotje a la Rens Kroes Pulled Pork Wrap De Marokkaanse Sinaasappeltaart is echt een toppertje en zeker een lastminute […]

  • Laat een reactie achter