Food Recepten

Worteltaart

Zoals jullie hebben gelezen was ik afgelopen zondag jarig. En vandaag is mijn broertje jarig dus een goede reden om weer de keuken in te gaan om een heerlijke taart te bakken. Toch wel een favoriete hobby hoor! Deze keer speurde ik niet ik een van mijn vele bakboeken, maar besloot ik te googlen. Al snel kwam ik een heerlijke worteltaart tegen van Uit Paulines Keuken, die moest het worden. Worteltaart, ik vind het heerlijk! Heb je het al eens gehad? Zeker doen! 
Snel door naar het recept… 

Worteltaart (recept via Uit Paulines Keuken):

Ingrediënten voor 12 p. (23cm)
* 3 dl zonnebloemolie
* 6 eieren
* 400 gr wortel geraspt
* 300 gr lichtbruine basterdsuiker
* 350 gr zelfrijzend bakmeel
* 3 tl bakpoeder
* Geraspte schil van een 1/2 sinaasappel
* 2 tl speculaaskruiden
* 100 gram walnoten + extra voor garnering
* 50 gram rozijnen

Voor de frosting
* 200 gram roomkaas
* 50 gr zachte boter
* Sap van een 1/2 citroen
* 60 gram poedersuiker
Hoe ga je te werk:
Mix de eieren, de basterdsuiker en de zonnebloemolie tot een egaal mengsel.
Voeg het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder toe en mix dit door elkaar.
Doe de sinaasappelschilletjes en de speculaaskruiden bij het beslag.
Voeg vervolgens de gehakte walnoten en de rozijnen toe en schep het beslag even door elkaar. Spatel de geraspte wortel door het beslag en giet het beslag in een ingevette bakvorm van 23 cm.

Bak de taart in 60 – 70 minuten af op 170 graden.
De taart is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.
Laat de taart vervolgens afkoelen op een rooster.
Frosting:
Voor de frosting klop je boter zacht en luchtig. Zorg dat de boter bijna wit van kleur wordt.
Meng de roomkaas met het sap van een halve citroen en de poedersuiker door de boter.
Als je van zoet houdt kan je natuurlijk wat extra suiker toevoegen.
Bestrijk de afgekoelde taart met de roomkaas. Wacht echt tot hij afgekoeld is, anders druipt de frosting er zo weer van af.

Evt. kan je de taart nog met wat noten garneren.
*De mooie sterrenslinger kreeg ik van vriendinnetje Babette van StudioBabsie op mijn verjaardag. Ze passen super bij deze feestelijke taart, dus kregen ze een ereplekje in de fotoshoot 😉

Ga je deze heerlijke taart nou ook maken? Wil je dan een foto delen met #mydailyteacup? Ik ben namelijk erg benieuwd naar jullie versies. Dus ik zou zeggen kom maar op met die food foto’s🙂.

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

  • Reply
    Babette | StudioBabsie
    28 februari 2017 at 08:08

    Jammie, jammie en wat leuk dat mijn slingers een ereplekje kregen! 🙂

  • Reply
    Homemade by Joke
    1 maart 2017 at 20:47

    Lekker hè Rensina een worteltaart met een laagje frosting 😉
    Hier heeft al een paar keer een worteltaart op tafel gestaan.
    Liefs, Joke

  • Reply
    Willy Duit
    1 maart 2017 at 21:37

    Bedankt voor het delen van het recept, hij is zooo lekker!!

  • Laat een reactie achter