Instagram maandmomentjes Persoonlijk

2017, Het Jaarverslag

31 december komt alweer in zicht, nog een dagje en dan is het jaar 2017 alweer ten einde. Voor mijn gevoel is het jaar omgevlogen en heb ik dingen gedaan die al veel langer geleden lijken, maar toch echt in 2017 zijn gebeurd. De hoogste tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar en te zien welke hoogtepuntjes ik allemaal heb beleefd. Toch iets waar ik wel een beetje naar heb uitgekeken. 

Hierboven de maandmomentjes van het hele jaar! Wat is het leuk om iedere maand een mooie collage te maken en te beschrijven wat de hoogtepunten zijn geweest. Zo samen is het een grote collage met de mooiste foto's, leuke momenten en gezelligheid. Hieronder zal ik kort, per categorie, bekijken hoe het afgelopen jaar is geweest. Let op, over veel momenten heb ik al geblogd. Daarom zullen er af en toe linkjes in het bericht zitten. Zo dat je, mocht je het leuk vinden, de blogs kunt terug kijken of lezen. 

Travel

Eerste keer Airbnb + Lion King
Al gelijk aan het begin van 2017 had ik een leuk uitje! Ik ging namelijk samen met mijn moeder, voor mijn verjaardag, naar de musical The Lion King in Scheveningen en natuurlijk bleven we een nachtje slapen. We besloten dit keer te kiezen voor een Airbnb omdat ik hier goede verhalen over hoorde en het zelf ook wel eens wilde uittesten. Nou dit is zeker voor herhaling vatbaar, wauw wat een gaaf huis hadden we in Den Haag. En de musical was natuurlijk ook geweldig, zo mooi. 

Weekendje Zeeland
Ik was de hele zomer aan het werk bij mijn baan bij Nieuw Woelwijck, als invallend huishoudelijke hulp. Dit doe ik nog steeds trouwens. Maar ik kon het niet laten om bij mij ouders op bezoek te gaan. Ze zaten voor het eerst in Zeeland en daarom ging ik een weekendje langs. Heerlijk eten, gezelligheid en mooie plaatsjes bezoeken. Ja echt een mini vakantie

Marrakech!! 
En dan de topper van 2017, mijn reis naar Marrakech. Oh wauw wat was dit gaaf. En zo mooi, ik wil eigenlijk nu direct terug en veel meer van Marokko zien. Want op instagram zie ik tegenwoordig veel mensen die rondreizen en ook vele andere prachtige plaatsen bezoeken. Ja, dit land hoop ik snel terug te zien. 
Geïnteresseerd in mijn verhalen? Ik schreef een deel 1 en deel 2 over mijn week in Marokko. 

Nieuwe steden? 
En ook in eigen land heb ik veel nieuwe plekken mogen ontdekken. Ik vind het gewoon zo leuk om steeds meer steden te ontdekken, te bekijken en nieuwe hotspots verkennen. De nieuwe steden van dit jaar?
- Den Bosch -> Superleuk, mooie cultuur stad en hele leuke winkeltjes. Mijn favoriete winkel is Daily Poetry
- Elburg -> In een woord geweldig, ik heb deze stad nog niet heel goed bekeken, maar het oude deel vond ik prachtig!
- Deventer -> Een topper met leuke straatjes en conceptstores. 
- Zierikzee -> Ook al zo'n leuk, klein stadje. Ja, dit zijn toch wel mijn favorieten hoor. Niet zo massaal, maar lekker klein en veel lokale concepten en winkeltjes. 
- Middelburg -> Hmm deze viel helaas wat tegen. Wel was er een overheerlijk Italiaans restaurant! 
- Haarlem -> Ik hoorde goede verhalen over Haarlem. Maar zelf vond ik het wat tegenvallen. Misschien door het slechte, regenachtige weer. Dus ik wil deze stad zeker nog een kans geven met mooi weer 😉 

Home

Doei Zwolle, Hallo Sappemeer
Het eerste half jaar van 2017 zat ik nog heerlijk in mijn kamer in Zwolle. Maar eind juli was het dan zover, mijn kamer in Zwolle was opgezegd en ik verhuisde weer terug naar mijn ouders in Sappemeer. Wat vind ik het jammer, het was een heerlijke kamer, mooi plekje in de stad en daarnaast had ik leuke huisgenoten. Maarja, mijn tijd aan het Cibap was afgelopen, dus ik had niet veel meer te zoeken in Zwolle. Dus besloot ik voor mijn droom te gaan, Yourdailyteacup, en daarom eerst weer thuis te gaan wonen. Tot ik een eigen plekje in de stad Groningen (mijn stad 😉 ) heb gevonden. Het is heerlijk thuis, gezellig en bovendien scheelt het veel geld. Maar toch kijk ik weer uit naar een eigen plek, en dan bedoel ik ook een huisje of appartement waar ik lekker veel kan inrichten en stylen. Ik hoop dat dit in 2018 gaat lukken... 

KLOQ
Een andere 'droom' die uitkwam was het kopen van de Kloq. Iets wat al heel lang op mijn lijstje stond en waar ik ook echt voor heb gespaard (zo leuk sparen voor iets wat je echt graag wilt en wat duurder is!). Hij is echt heel mooi en ik kan niet wachten tot bovenstaand punt wordt uitgevoerd, want hij ligt helaas nu in een doos op zolder. Ik heb er op het moment namelijk geen plaats voor... In die doos liggen trouwens nog meer pareltjes zoals de Storytiles en mooie bordjes voor aan de muur. 

School

Stage Knipmode
Woehoe het was natuurlijk te verwachten, maar ik behaalde mijn stage bij de Knipmode met een prachtige beoordeling. Mijn stageverslagen zijn pareltjes vind ik zelf! En ik denk met veel positieve gevoelens terug aan deze stage. Ik heb toffe opdrachten mogen doen, zoals mijn eigen project Op stap met Knip (dat nog steeds doorloopt! #trots). Af en toe hebben we nog contact, maar verder praat ik er vooral nog over met mijn vriendinnetje Denise die ik ken van de stagetijd. 

Eindexamen: Koelmagazine
Na de stage was het tijd om eindexamen te doen. Best spannend, maar wat was het een gaaf project. Een pop-up store maken voor een tijdschrift. Ik koos voor het Engelse handwerkmagazine Koelmagazine. Deed een fotoshoot, maakte een heel bouwwerk, richtte een digitale winkel in en deed van alles en nog wat. Dit project heb ik dan ook gehaald en stond te shinen in Zwolle waar iedereen ons eindexamenwerk kon bekijken. 

GESLAAGD!!
En ja, dan ben je geslaagd! Na een positieve stage, mooie cijfers op de taal examens en een goed eindproject behaalde ik mijn Cibap diploma. Gek om na 3 jaar, deze fijne school achter me te moeten laten. Maar er komen gelukkig heel veel nieuwe projecten aan. En nu ik dit typ bedenk ik me dat ik de school helemaal niet zo heb gemist, maar toch waren de projecten wel heel erg leuk en natuurlijk de gezelligheid met alle meiden in de klas. 

Work

Huisfotograaf voor Kokotoko
Voor mijn gevoel ben ik al heel lang aan het 'werk' voor Kokotoko, maar toch was het pas na mijn stage dat ik startte met deze toffe mini-job. Zoals jullie weten maak ik foto's voor de social media van Kokotoko, een duurzame kledingwinkel in Groningen. Ik word iedere keer zo blij van de foto's die ik maak. Voor mijn gevoel doe ik maar wat, maar toch krijg ik de mooiste foto's. Dit maakt me heel blij en trots. Het staat nu helaas even op een laag pitje door te weinig tijd van beide kanten. Maar ik hoop in 2018 weer vele mooie producten te shooten en door te gaan met de rubriek #KOKOsfriyay. 

Creatieve blogger voor Motiflow
En ook starte ik dit jaar als creatieve blogger voor Motiflow. Iets wat begon als een schoolproject, maar doordat dit niet door kon gaan besloot ik zelf maar aan de slag te gaan met dit project. Samen met twee schoolvriendinnen, Babette en Melissa, maken we nog steeds professionele fotoshoots en bedenken we de thema's en DIY's zelf (dat klinkt profi zeg, nu ik dit opschrijf..). Er zijn wat 'problemen', maar toch hoop ik dat deze opgelost kunnen worden zodat we in 2018 vrolijk door kunnen gaan met het maken van toffe stylingsopdrachten en mooie DIY's voor het Motiflow blog

Yourdailyteacup
Yes, na mijn ondernemersproject op het Cibap was het dan tijd om mijn bedrijf echt in te gaan schrijven. Sinds augustus 2017 ben ik officieel eigenaar van Yourdailyteacup. Toch wel een hoogtepuntje hoor! 
Met veel plezier werk ik nog steeds aan mijn webshop, heb ik mijn eerste eigen producten ontwikkeld en heb ik al een hoop klanten blij kunnen maken met fantastische thee. In 2018 hoop ik mijn winkeldroom uit te kunnen voeren. Want een webshop is al heel leuk, maar een echte eigen winkel lijkt me helemaal fantastisch! Een mini teabar met thee en heerlijke taartjes, mooie theeën, prachtig servies.. Ja in mijn hoofd is het al helemaal ingericht. 

Samenwerkingen

Blog
Ik had het afgelopen jaar leuke blogsamenwerkingen! 
Zo blogde ik voor: 
*Dutch Harvest
*Foto op hout
*Tea with Edgar
*Dekbed Discounter
*Teastreet 

Dit is zo leuk om te doen! De producten te testen, een eerlijk review te schrijven en natuurlijk mooie foto's te maken. Ik kan jullie beloven in 2018 gaat dit gewoon door, want de eerste samenwerking staat alweer in steigers. 
Helaas liep de bol.com samenwerking af begin dit jaar, maar wat heb ik leuke boeken mogen reviewen... 

Blogevents
Ik ging voor het eerst naar blogevents dit jaar! Dit is spannend, want allemaal onbekende mensen en zijn ze wel leuk... maar ach het kwam iedere keer goed. Ik heb er inmiddels twee gehad en het is superleuk! Zo ging ik naar het blogevent van Dutch Tea Festival, ter voorbereiding van dit event en natuurlijk ging ik ook naar het creatieve event van Viking waar we 3 leuke workshops deden. 

Top 3 best bekeken!

Het laatste puntje in dit lange blog is de top 3 best bekeken blogs van het afgelopen jaar. Leuk om even te kijken welke blogs nou het best bekeken worden en waar het vaakst op gezocht wordt. Toevallig zijn het dit jaar twee gastblogs en een blog dat ik nou niet echt top 3 waardig vind. Maar ach 😉 

3. Spinnen Cupcakes
Dit blog vind ik dus niet echt top 3 waardig haha, ik vind de foto's niet mooi en het blog is al heel oud. Maar de spinnen cupcakes zijn wel heel leuk om te maken en mee te trakteren. Een goeie vierde is mijn kerstslof, waar ik wel trots op ben 😉 

2. Gastblog Nikki: Zelf een theedoos maken
Dat deze op twee staat had ik stiekem wel verwacht. Geschreven in 2014, hij staat al jaren in de top 3 en ook dit jaar staat hij weer op plek twee. Het is ook echt een heel handig blog voor theeliefhebbers, of mensen die op zoek zijn naar een grotere theedoos dan een 9 vaks doos van bijvoorbeeld de Xenos. Dit is eigenlijk nog leuker, want je kunt helemaal zelf bepalen hoe je hem inbeeld en maakt. 

1. Gastblog Willy: Art Journal maken
Dit is een nieuwe en hij komt meteen binnen op 1. Het blog is, sinds hij online staat, al heel vaak bekeken. Ik vermoed dat dit ook komt door Willy, ze heeft hem namelijk gelinkt via haar eigen blog en daar heeft ze nou eenmaal veel fans en volgers.

Toch leuk om zo eens terug te zien wat er allemaal vaak bekeken wordt. Heel fijn, want zo kan ik eigenlijk zien waar vraag naar is en wat veel wordt gebruikt en bekeken. 
Sorry, het is een beetje een lang blogbericht geworden. Maar ik denk dat het vooral voor mezelf heel leuk is om later terug te lezen. Zo heb ik het blog van 2016 ook terug gelezen en er popten weer allemaal herinneringen en 'oja's' bij mij op.

Wat is jullie favoriete moment van 2017? Of waardevolle herinnering? Ik ben heel benieuwd 

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reply
  Gonda Westra-Steursma
  30 december 2017 at 18:49

  Fijne jaarwisseling!

 • Reply
  Willy Duit
  30 december 2017 at 22:16

  Wat een geweldig jaar vol hoogtepunten was dit voor jou Rensina, je bent letterlijk gegroeid! Mooi om te zien, te lezen en op die manier te volgen! En wat een eer dat ik in de top 3 van de meest gelezen post van je blog ben beland, super leuk! Ik wens je voor 2018 alle goeds en hoop dat je de rest van je droom kunt realiseren (waar ik zeker in geloof) Voor mij is het een zeer bewogen (positief) jaar geweest. De hoogtepunten, heb je even ? Ha ha…De komst van ons nieuw hondje Keira, het einde van een baan waarin ik steeds ongelukkiger werd, het beetje bij beetje terug vinden van me zelf (ben er nog lang niet:)) De start van een nieuwe opleiding, de start van een cursus die nu al een succes is, leuke tripjes, lieve mensen om me heen en bovenal een goede gezondheid! Fijne jaarwisseling!!

 • Laat een reactie achter