Instagram maandmomentjes Persoonlijk

2018, Het Jaarverslag

31 december, de laatste dag van het jaar. Mooi moment om even terug te blikken op het afgelopen jaar. Wat heb ik allemaal beleefd, waar ben ik geweest, wat was leuk of juist niet? Ik geloof dat ik de helft alweer vergeten ben, dus de hoogste tijd voor een jaaroverzicht van 2018. 

Hierboven de maandmomentjes van het hele jaar! Wat is het leuk om iedere maand een mooie collage te maken en te beschrijven wat de hoogtepunten zijn geweest. Zo samen is het een grote collage met de mooiste foto's, leuke momenten en gezelligheid. Hieronder zal ik kort, per categorie, bekijken hoe het afgelopen jaar is geweest. Let op, over veel momenten heb ik al geblogd. Daarom zullen er af en toe linkjes in het bericht zitten. Zo dat je, mocht je het leuk vinden, de blogs kunt terug kijken of lezen. 

Travel

Marrakech
De eerste trip die ik maakte was wederom naar Marrakech. Ik had het zo naar mijn zin gehad in september 2017 dat ik er graag naar terug wilde. Toevallig kende ik mensen, dus 1 en 1 is twee. Er zou in september 2018 een grote vervolgtrip komen, maar helaas ging dit niet door. Dat was minder plezierig waardoor ik nu iets minder blij ben over dit land, maar dat geeft niet, komt vast wel weer... Wel schreef ik er een blog over met prachtige foto's, al zeg ik het zelf, en nieuwe tips. Je leest hem hier.

Texel
Eindelijk ging ik naar Texel, dit eiland was ik nog niet eerder geweest (oke als baby, maar dat telt niet vind ik 😉 ). Het was kort, maar leuk! Ik ging onder andere langs bij Museum Galerie RAT die mijn theetjes serveert, een geweldig museum. Verder ben ik nu van plan om alle eilanden te bezoeken, dus ik ben al aan het bedenken welke de volgende wordt!

Kopenhagen
Dit was toch wel het hoogtepunt van dit jaar hoor! In mijn eentje op citytrip naar Kopenhagen. Het was tof, leuk, mooi, inspirerend en nog veel meer. In een woord geweldig 🙂
Ik schreef er twee blogs over, eentje over mijn reis en een over de hotspots. Oh enne ik ga komend jaar hopelijk weer op pad in mijn eentje, nu nog bedenken waar. Nog aanraders?

Steden

En ook in eigen land heb ik veel nieuwe plekken mogen ontdekken. Ik vind het gewoon zo leuk om steeds meer steden te ontdekken, te bekijken en nieuwe hotspots verkennen. De nieuwe steden van dit jaar? Helaas geen nieuwe steden geloof ik. Wel bezocht ik een heel rijtje steden waar ik al eens eerder was. Maar dat geeft niet, op deze manier ken je de stad al een beetje en kun je oude én nieuwe hotspots opzoeken en misschien een beetje cultuur snuiven. Veel van onderstaande steden bezocht ik met Denise, maar ook ging ik eindelijk op pad met Mirjam die ik al heel lang ken via blogs.

Ik ging naar:
- Amsterdam, meerdere keren. Steeds op zoek naar nieuwe plekjes en we bezochten favorieten.
- Rotterdam, voor een te lekkere high tea en een stad die verder wat tegenviel.
- Amersfoort, een van mijn favoriete steden.
- Zwolle, het stadje waar ik woonde. Altijd leuk.
- Utrecht, ook al zo'n fijne stad waar ik graag kom!
- Groningen (veel!), uiteraard was ik heel veel te vinden in Groningen. Ik kom er steeds vaker en ik blijf het mijn lievelings vinden. Ik bezoek veel cafeetjes, leuke winkels en natuurlijk ga ik langs bij mijn wederverkopers. Iemand zin in een rondleiding? 😉

Verder ging ik vaak op pad met de fiets, de natuur in en bezocht ik twee (food) festivals. Superleuk en zo ontspannend. De natuur in gaan is iets wat ik in 2019 nog meer wil doen.

Blog

Art & Flow Workshop
Dit jaar had ik een blogevent, namelijk de Art & Flow workshop. Echt heel ontspannend en leerzaam.
Leuk om te vertellen, met beide dames van de workshop ga ik nu een leuke samenwerking aan met Yourdailyteacup.

Lekkers koken en bakken
Iets wat ik dit jaar weer vaker deed was lekkere dingen bakken en nieuwe recepten uitproberen. Ik bakte met thee, maakte fantastische recepten die we nu nog vaak eten, experimenteerde met lekkere drankjes en het werkt heel ontspannend na een drukke dag of vermoeiende week. Vaker doen dus! Benieuwd? Kijk dan even in de recepten index.

Samenwerkingen
Ik had het afgelopen jaar twee blogsamenwerkingen.
- Wemy's, waarvoor ik een theetest én chocolade proeverij deed.
- Nepal Tea, waarvan ik thee won en deze uitgebreid testte.

Werk

Huisfotograaf voor Kokotoko
Yes ook dit jaar mocht ik mooie plaatjes schieten voor Kokotoko. Ook hield ik de content op instagram bij. Het staat op dit moment op een iets lager pitje omdat ik helaas minder tijd heb voor Koko, maar de foto's blijf ik ook komend jaar zeker maken. Gelukkig kunnen we de andere taken inmiddels een beetje verdelen over het team. Want zo heb ik meer tijd voor Yourdailyteacup en blijft Kokotoko ook up to date!

Nieuw Woelwijck
Zoals je misschien wel weet werk ik naast mijn bedrijf, Yourdailyteacup, iedere ochtend als huishoudelijk medewerker op het verstandelijk beperkten dorp bij ons in Sappemeer. Nieuw Woelwijck heet het en wat ooit begon als een zomervakantie baantje is afgelopen jaar uitgegroeid tot zo ongeveer een dagelijkse bezigheid. Het jaar door kreeg ik steeds meer werk (als invaller) en inmiddels zit ik iedere maandag tot vrijdagochtend bij de schoonmaakploeg. Een heel leuk team met collega's en ook het werk is lekker variërend. Fijn is ook dat ik het heel goed kan combineren met de webshop, 's ochtends werk ik op Woelwijck en de rest van de tijd werk ik aan mijn bedrijf.

Yourdailyteacup
Yourdailyteacup had een hele hoop hoogtepuntjes dit jaar! Zo bestond de webshop in oktober 1 jaar en had ik een fantastische feestweek. Verder kwamen er steeds meer eigen producten (zoals de Monthly tea box), had ik twee hele toffe fotoshoots met Iris en Babette, stond ik op Festeaval, gaf ik een workshop, stond ik op vele markten, kreeg ik steeds meer wederverkopers en was de Adventskalender wederom een succes. Hopelijk wordt 2019 ook zo'n top jaar!

Helaas stopte de fantastische samenwerking met Motiflow begin dit jaar... Maar wat hebben we hier met z'n drieën (Babette, Melissa en ik) toffe en mooie dingen voor mogen maken.

Top 3 best bekeken!

Het laatste puntje in dit lange blog is de top 3 best bekeken blogs van het afgelopen jaar. Leuk om even te kijken welke blogs nou het best bekeken worden en waar het vaakst op gezocht wordt. Twee blogs van vorig jaar staan nog steeds in de top 3, hoe is het mogelijk!

3. Gastblog Willy: Art Journal maken
Het gastblog van Willy stond vorig jaar op 1 en is dit jaar verplaatst naar de derde plek. Het staat nog steeds heel hoog want hoe kan het ook anders, het is een prachtig blog.

2. Gastblog Nikki: Zelf een theedoos maken
Geschreven in 2014, hij staat al jaren in de top 3 en ook dit jaar staat hij weer op plek twee. Het is ook echt een heel handig blog voor theeliefhebbers, of mensen die op zoek zijn naar een grotere theedoos dan een 9 vaks doos van bijvoorbeeld de Xenos. Dit is eigenlijk nog leuker, want je kunt helemaal zelf bepalen hoe je hem inbeeld en maakt.

1. Leporello boekje maken
Wat leuk, dit blog is geschreven in 2015 en staat nu op 1. Iedereen heeft dit jaar massaal gezocht naar boekjes maken denk ik 😉 Ik maakte hem voor mijn opleiding aan het Cibap, leuk om terug te zien!

Zo terug kijkend was het weer een jaar waarin veel gebeurde. Ik denk dat dat in 2019 ook weer het geval zal zijn haha. De komende dagen komt er nog een blogje online over de doelen van 2018 én de nieuwe voor 2019.

Wat is jullie favoriete moment van 2018? Of waardevolle herinnering? Ik ben heel benieuwd 

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reply
  Mirjam
  29 december 2018 at 09:01

  Wat een leuk bericht om te lezen. En weer krijg ik zin om naar Kopenhagen te gaan 🙂
  Ben je weleens in Engeland/Schotland of Ierland geweest? Zijn zeker toffe landen met leuke steden 😉
  Ik ben benieuwd wat 2019 je gaat brengen! Ik wens je heel veel geluk toe en hoop dat het met je bedrijf fantastisch gaat!
  Zelf kan ik echt geen favoriet moment kiezen van 2018, het was voor mij echt een topjaar!

  • Reply
   mydailyt
   29 december 2018 at 10:30

   Superleuk, dank voor je lieve berichtje!
   En mooie tips, ik ben wel in Londen geweest, maar verder niet.
   Dat jij ook maar een fantastisch nieuw jaar mag hebben 🙂

  Laat een reactie achter