Instagram maandmomentjes Persoonlijk Yourdailyteacup

2019, Het Jaarverslag!

31 december, de laatste dag van het jaar. Mooi moment om even terug te blikken op het afgelopen jaar. Wat heb ik allemaal beleefd, waar ben ik geweest, wat was leuk of juist niet? Vooral met Yourdailyteacup heb ik heel veel stappen gemaakt en mooie dingen behaald. Een terugblik op 2019! Let op, hij is erg lang haha, dus pak er lekker een kop thee een een oliebol bij. 

Hierboven de maandmomentjes van het hele jaar! Wat is het leuk om iedere maand een mooie collage te maken en te beschrijven wat de hoogtepunten zijn geweest. Zo samen is het een grote collage met de mooiste foto's, leuke momenten en gezelligheid. Hieronder zal ik kort, per categorie, bekijken hoe het afgelopen jaar is geweest. Let op, over veel momenten heb ik al geblogd. Daarom zullen er af en toe linkjes in het bericht zitten. Zo dat je, mocht je het leuk vinden, de blogs kunt terug kijken of lezen. 

Travel

Helaas ben ik weinig op reis geweest en heb nauwelijks steden bezocht in 2019... Vooral erg druk met Yourdailyteacup en als ik wel eens in een stad was dan was het eentje waar ik al vaak ben geweest of was ik de hele dag al bezet om ook nog maar iets van de stad te zien... Maar ik heb wel een aantal hoogtepuntjes gevonden!

Polen & Berlijn
Dé reis die ik maakte was naar het mooie Polen! 😍 Per trein en bus langs Berlijn, Poznan, Lödz, Wroclaw & Krakau in mijn eentje. Iedereen verklaarde mij voor gek, maar wat was het fijn. Wauw het was een geweldige ervaring, mooie steden, prachtige gebouwen, veel leuks gezien, toffe hotspots en theewinkels bekeken, eindelijk mijn goede vriendin Anna in het echt ontmoet en nog vele andere bijzondere dingen meegemaakt! Polen ik kom snel terug om de rest te bekijken. Het dubbeldikke fotoboek is allang gemaakt en ik kijk er nog vaak even in.

Kampen
Ik bezocht de stad Kampen. Al een hele tijd wilde ik de Eenhoorn bezoeken, een theewinkel in Kampen. Nadat ik bij Binet een theeworkshop heb gevolgd op het First Flush Thee Festival, werd het echt tijd om naar de winkel te gaan. Dus zo gezegd zo gedaan. Eerst een rondleiding gehad door de sigarenfabriek en ervoor & erna een heerlijke thee gedronken. Uiteraard kon ik niet met lege handen naar huis gaan, dus elke keer als ik de thee drink moet ik even terug denken aan deze fijne middag 😉

Zwolle & Rotterdam
De andere steden die ik dit jaar nog heb bezocht waren Rotterdam en Zwolle. In Rotterdam gaf ik een theeworkshop bij een fantastische winkel en daarna bleef ik slapen bij mijn neef, nicht en achternichtjes die daar woonden. Het is jammer dat ze inmiddels zijn verhuisd, anders was ik vast en zeker nog eens gezellig blijven logeren.
En tja Zwolle kom ik vaak, ik heb er gestudeerd en zelfs gewoond dus voelt altijd een beetje als thuiskomen!

Ik moet mijn stedentripjes door Nederland maar weer eens gaan oppakken. Er zijn nog zoveel mooie steden die ik nog niet heb bezocht.. Dit jaar maar eens tijd voor maken. Verder heb ik voor eind januari een weekje vrij gepland. Ik wil dan graag een weekendje weg of een citytripje maken, dus hopelijk gaat dat lukken! Ik heb al een aantal (buitenlandse) plekken op mijn lijstje staan, maar mocht je nog een aanrader hebben, laat het even weten.

Me Time

Aangezien ik mijn bedrijf zo leuk vind en er eigenlijk non stop mee bezig kan zijn vergeet ik mezelf nog wel eens.. Dat heb ik het afgelopen jaar wel een aantal keren gemerkt en dat is niet fijn kan ik je zeggen. Ik probeer er dan ook op te letten dat ik steeds een beetje meer me time inplan of neem om het maar beter te zeggen. Dit kan heel simpel zijn door lekker naar buiten te gaan met een podcast op en een wandeling te maken. Maar ook leuke muziek, gezelligheid met een vriendin of een lekkere taart bakken. Of toch een iets uitgebreidere wandeling in het bos wat ik vaak combineer met foto's maken, zoals die zondagmiddag in het bos.

Maar echt iets waar ik dit jaar eindelijk tijd voor heb gemaakt zijn workshops volgen. Al jaren heb ik zoveel plannen op mijn lijstje staan, maar voer ik ze niet uit omdat het teveel geld kost, ik te weinig tijd heb of ik te laat ben met opgeven. Daar besloot ik eens verandering in te brengen en had daarom doelen opgesteld die ik wilde behalen voor Yourdailyteacup. Als beloning mocht ik van mezelf 1 grote creatieve cursus of meerdere kleine workshops volgen. Daarnaast had ik geld voor mijn verjaardag gevraagd om hieraan te besteden. De doelen waren behaald en zo mocht ik zomaar ineens 3 leuke workshops uitkiezen. Ik heb een travel journal gemaakt bij Indigo Craft Room, een workshop natuurillustratie gedaan bij Kleine Dingen  en als laatst heb ik eindelijk een keramiek workshop gedaan bij Crooked Garden (stond al zo lang op mijn lijstje). Dit was allemaal zo leuk om te doen. Naast dat het me ontspanning gaf, ik op een andere manier creatief bezig was, ik mede girlbosses supporte bracht het me vaak ook ideeën voor Yourdailyteacup. Oh en was ik extra blij met mijn behaalde doelen en dacht ik even aan het geld dat ik kreeg van lieve familie en vrienden om deze workshops te doen 🙂

In 2020 wil ik nog beter voor mezelf zijn, meer naar buiten en de natuur in en heb ik zelfs al een aantal workshops op mijn lijstje staan die ik wil gaan doen als ik mijn nieuwe doelen heb behaald, win win dus!

Yourdailyteacup

Wauw wat een jaar was dit voor Yourdailyteacup! Het is omgevlogen voor mijn gevoel en ik heb dan ook even terug gezocht wat er allemaal is gebeurd. Hier een opgesomd lijstje voor het een te lang verhaal wordt haha.

* Er zijn een aantal mooie, nieuwe merken aan het assortiment toegevoegd. Waaronder Superwaste met de duurzame theezak producten, het Engelse theemagazine Read Eighty en de mooie mokken van Kye Ierdewurk. Alle producten en merken worden met zorg uitgezocht en als het dan wordt gevonden en gekocht maak ik stiekem een dansje!
* 2019 was de start van de workshops. Ik heb er maar liefst 13 gegeven! Van de 'basis van thee' workshop op mooie locaties in Surhuisterveen, Groningen en zelfs Rotterdam tot de workshop 'bakken met thee' op het Festival Zoet weekend. Verder gaf ik nog een workshop op een basisschool, in de kerk en zelfs een theeproeverij op een 50 jarig feest. Zo tof al deze mooie kansen en uitdagingen.
* We hebben de markten uitgebreid dit jaar. Gewoon omdat ik wilde kijken welke zouden werken en welke juist minder zouden gaan voor de thee. We stonden op 15 markten, waaronder de Zomer- & Winter Favorieten, de bekende Zeldzaam Mooi Markten en zelfs twee keer in Utrecht op het Snor Festival en de Swan Market. We zullen komend jaar niet op alle terugkomen, maar een aantal gaan zeker weer op ons lijstje.
* Behaalde ik mijn diploma tot Theesommelier!!! #trots. Zo fijn dat ik mijzelf nu deze titel mag geven, alhoewel ik vind dat ik nog heel veel te leren heb in de theebusiness.
* Ontwierp ik een aantal nieuwe producten zoals cadeausets, de travel kit en maakte ik weer de valentijnskaartjes. Ook de moederdag-, juffen- en meesters thee waren favoriet.
* De vele vele orders die ik dit jaar mocht ontvangen!! Zo fijn dat ik al een hele hoop vaste klanten heb die steeds hun lievelings blijven kopen en nieuwe mensen die mijn thee mogen ontdekken.
* Heeft Yourdailyteacup maar liefst 13 wederverkopers en cafés! In 2019 kwamen daar een aantal hele mooie bij zoals de webshop en winkel Bos Beauty, de winkel Thuis op 41 in Exloo en komt er een buitenlands cafe aan met de Yourdailyteacup thee! Helaas moeten we in 2020 afscheid nemen van een aantal fijne cafés...
* Bestond de webshop 2 jaar en vierden we dat groots met een heuse feestweek. En maakte CMR een heel passend rijmpje op mijn bedrijf. Nog steeds zo blij mee!
* En als laatst werd er een record aan adventskalenders verkocht! Ik ging er bijna aan onderdoor 😉 Maar het is gelukt en alle reacties in december waren zo leuk en maakten alles goed.

Blog

Het blog stond dit jaar wat op een laag pitje geloof ik... Ik heb helaas weinig nieuwe blogs gemaakt op de maandmomentjes na die ik trouw elke maand schreef. Dat is een ding wat ik erg jammer vindt, en heb al een plannetje bedacht voor 2020. Wordt vast snel vervolgd 😉
Wel heb ik een aantal blogs geschreven waar ik erg trots op ben, hier heb ik veel tijd aan besteed en ben erg tevreden met de foto's en bijbehorende tekst dus die verdienen dus zeker een plekje in dit jaaroverzicht.

Het uitgebreide ijsthee blog 
Ik had zo'n plezier bij het maken van dit blog. Alle recepten bedenken, testen en mooi stylen. En natuurlijk goed op de foto krijgen en op de blog zetten. Uiteraard hoop ik dat er ook veel ijsthee wordt gemaakt op een lekkere manier maar dat kwam ook zeker goed. Het complete ijsthee blog met alle zetwijzen!

Zwangerschapsthee blog
Thee en de zwangerschap is een vraag die ik steeds vaker kreeg. Daarom besloot ik te onderzoeken hoe dit in zijn werk gaat en kwam er een heel uitgebreid blog online over alle voor- en nadelen. Verder deelde ik linkjes naar YDTC thee die geschikt is voor een zwangere. Dit blog was mede een succes doordat ik samenwerkte met een verloskundige en een zwangere. Ik hou van zulke projecten, lekker veel onderzoeken, matchen met lekkere thee én andere professionals die hun mening erbij kunnen delen. Inmiddels heb ik met een andere verloskundige nav dit blog een zwangerschapsthee ontwikkeld én komt er in 2020 een tof product aan! Thee & de Zwangerschap dus.

Verder schreef ik nog wel meer, maar dit zijn echt de blogs waar ik met blijheid aan terugdenk!

Top 3 best bekeken!

Het laatste puntje in dit lange blog is de top 3 best bekeken blogs van het afgelopen jaar. Leuk om even te kijken welke blogs nou het best bekeken worden en waar het vaakst op gezocht wordt. Twee blogs van vorig jaar staan nog steeds in de top 3, hoe is het mogelijk!

3. Gastblog Nikki: Zelf een theedoos maken
Geschreven in 2014, hij staat al jaren in de top 3 en ook dit jaar staat hij weer op plek 3. Het is ook echt een heel handig blog voor theeliefhebbers, of mensen die op zoek zijn naar een grotere theedoos dan een 9 vaks doos van bijvoorbeeld de Xenos. Dit is eigenlijk nog leuker, want je kunt helemaal zelf bepalen hoe je hem indeelt en maakt.

2. Drammenhage cake
Ah leuk, dit is een favoriete cake bij ons in de familie. Mijn oma maakte hem vaak en inmiddels heb ik hem ook al een aantal keren gemaakt. Hij is zo lekker en perfect dat ie nu de tweede plek heeft in de meest gelezen blogs.

1. Leporello boekje maken
Wow wederom staat dit blog op 1! Vorig jaar ook al, gemaakt voor mijn opleiding op het Cibap in 2015 en nog steeds een veel gelezen blog. Leuk!

 

Wauw! Zo terugkijkend was dit een fantastisch jaar waarin veel gebeurd is. Ik bijzondere ontmoetingen mocht hebben met mensen waar ik blij mee ben, ik een nieuw land ontdekte en nog veel meer beleefde dan ik kon vastleggen in dit jaarverslag. Ook waren er mindere momenten, maar daar denken we maar niet teveel aan...
Op naar een sprankelend 2020 waarin ik hopelijk mijn grootste droom eindelijk kan waarmaken!! We gaan zien wat het ons brengt. Voor nu een fijne jaarwisseling en tot ziens in het nieuwe jaar 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter