Creatief DIY

25 jarig trouwfeest

Afgelopen dinsdag was het zover, mijn ouders waren 25 jaar getrouwd. En gisteren hadden we dan het feest. Wat was het leuk en gezellig! Eindelijk mocht ik alle geheimpjes verklappen. En kon ik het resultaat zien van weken werk aan de versiering. Ik mocht namelijk de versiering etc regelen. Superleuk natuurlijk! En daarom neem ik jullie vandaag mee.
25years
Zoals ik hierboven al noemde was dinsdag, op 6 september, de datum dat mijn ouders 25 jaar getrouwd waren. Helaas kon ik door stage in Amsterdam niet langskomen en daarom had ik een leuk ‘kaartje’ gestuurd. Twee instax fotootjes die ik heb laten printen bij de Hema. Links zie je de trouwfoto van mijn ouders, waar ik achterop een lief briefje heb geschreven en rechts kregen ze alvast een sneekpeak van de foto die ze zouden krijgen met een fijne quote eronder.
FotoshootEn dit is hem dan geworden, de echte foto van mijn broertje en mij. Als cadeau wilden ze namelijk graag een foto van ons tweeën en zo zijn wij op een middag naar Zwolle gegaan. Waar Beate van Beetjehome foto’s van ons maakte. Het was erg gezellig en de foto’s zijn prachtig geworden. Uit de honderden foto’s die we hebben gekregen, hebben we deze gekozen en af laten drukken op Forex bij Albelli. Mijn ouders zijn er erg blij mee!

Maar dit is helemaal niet waar ik eigenlijk over wilde bloggen, nu gauw over naar de versiering 😉
25yearsAl een hele tijd geleden heb ik op pinterest veel inspiratie gezocht voor de aankleding en versiering. De foto links was het uitgangspunt van het kleuren thema, wit/zilver/goud aangevuld met karton. Rechts zie je cijfers, die zijn opgevuld met foto’s. Dit plaatje heeft me geïnspireerd tot een geheim project waar ik jullie straks meer over zal vertellen.
25years25yearsIk wilde (uiteraard) veel dingen zelf maken om de kosten laag te houden en omdat ik dat natuurlijk erg leuk vind. Zo maakte ik zelf slingers, de witte, en ook de goud/zilver/witte rondjesslinger. Daarnaast kocht ik nog wit/goud/zilveren ballonnen en de nieuwe hema ballonletters T, T en 25. Alles zag er heel feestelijk uit en ik heb er dan ook veel complimenten over gekregen. Jammer dat de zaal te donker was om echt goede foto’s te maken.
25yearsDan komen we bij het geheime project. Want ik heb, via een geheime brief bij de uitnodiging in, alle gasten gevraagd een foto mee te nemen met hierop een herinnering aan mijn ouders of een van twee. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een fijne vakantie, grappige anekdote of ander dierbaar moment. Na afloop van het feest wil ik deze verzamelen in een fotoboek en op de voorkant komt dan deze kaart, gemaakt door Madebyjanet. Ik ken haar via instagram en ze maakt altijd prachtige, persoonlijke kaarten!
25momentsIk heb grote cijfers uit karton gesneden en deze op een tafel neergezet. Hierboven hangt de quote ‘The favourite moments of T & T’. Gelukkig hadden de meeste gasten er aan gedacht en aan het eind van de avond hingen de cijfers bijna helemaal vol.
Mijn ouders waren tijdens het feest al helemaal nieuwsgierig wat het was en tijdens mijn speech heb ik ze verteld wat het was. Helemaal leuk vonden ze het. Geslaagd plan dus!
Ook grappig om te zien dat een aantal gasten steeds een kijkje nam bij de cijfers. Wat zou er allemaal hangen? En daarnaast natuurlijk ook leuk voor hen om te zien wat er allemaal hing.
25yearsBest een dikke stapel met dierbare en soms vergeten herinneringen. Ook voor mij en mijn broertje leuk om te lezen. Want van sommige dingen wist ik natuurlijk niet veel af (van mijn vaders vrienden zijn er bijv ook leuke foto’s opgedoken 😉 ). Het beloofd een heel mooi boek te worden en waarschijnlijk zal ik hem aanvullen met foto’s die ik tijdens heb feest heb gemaakt en kaarten die m’n ouders hebben ontvangen.

Ik vond het superleuk om met de versiering bezig te zijn. En zou het zo weer doen bij een volgend feest.  Heb jij al eens een feest mogen aankleden? 

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply
  bhduit
  13 september 2016 at 22:02

  Jeeeh Rensina wat heb je dit leuk aangepakt en wat fijn dat het zo gezellig en geslaagd was allemaal (heb ik inmiddels ook van je moeder gehoord :)) Wat een super leuk ‘geheimpje’ wat voor dubbel vermaak heeft gezorgd en een blijvende herinnering!!

 • Reply
  Daphne
  14 september 2016 at 20:59

  Sjonge, je hebt er veel week van gemaakt zeg.
  Heel erg leuk, helemaal die 25 met die foto’s.
  Fijn dat je ouders, en jullie ook, kunnen terug kijken op een mooi gezellig feest.

 • Reply
  Maandmomentjes: September – mydailyteacup
  4 oktober 2016 at 12:12

  […] dit blog, dankjulliewel! * Mijn ouders waren deze maand 25 jaar getrouwd en natuurlijk volgde het feest. Een lange voorbereiding en toen kwam de dag zelf. Ik kreeg mooie complimenten over de versiering […]

 • Laat een reactie achter