Creatief Geen categorie

A Creative Art Journey, 1 Maskers

Ik doe weer mee met een workshop van Marit, dit keer A Creative Art Journey. We krijgen 6 weken lang 2x per week een les toegestuurd. We werken over de kunstgeschiedenis en krijgen leuke informatie en in elke les zitten verschillende mogelijkheden waarmee je aan de slag kan gaan.

LesΒ 1 gaat over Prehistorische Kunst!
Ik heb gekozen voor het onderdeel Primitieve kunst, de kunstwerken die de mensen op hun hoofdschilderen. Is nu ook nog wel bij sommige Afrikaanse Stammen (Groeten uit de Rimboe πŸ˜‰ )
Het is de bedoeling dat je de gezichten versierd met diverse doodels en swirls.

Dit is mijn pagina:

Ik heb eerst mijn achtergrond donkergrijs geverfd. Daarna heb ik een a4 papier door de helft gedaan en op elke kant vormen en swirls getekend. De ene blije heb ik met rood,oranje en geel geverf en de andere met blauw,paars en groen.
Ik heb op internet een tekst over maskers opgezocht. Ik heb mijn spreuk gevonden in een songtekst van de band ”de Kast”. De letters heb ik uitgeprint en met de gebruikte kleuren verf ingekleurd.

Zet het masker af dat je draagt en zeg het recht vanuit je hart.

Ik vind het jammer dat ik niet zoveel tijd heb, anders was ik allang met les 2 begonnen! Maar huiswerk gaat even voor.

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply
  Coby
  22 september 2012 at 21:22

  heel mooi Rensina, en ja huiswerk gaat voor maar dan doe je er toch gewoon wat langer over? Ik heb ook de PABO gedaan en onze dochter ook dus weet wat het inhoud:-)
  groetjes Coby

 • Reply
  Willy
  23 september 2012 at 08:21

  Ha, ha…ja het huiswerk gaat voor!! Ik vind je maskers echt mooi en kleurrijk, leuk hoe je het ook toelicht en hoe je de tekst hebt gevonden…super leuk dat je ook mee doet, als je zin heb kom je nog maar even langs dan kun je hier misschien nog aan een opdracht werken!!

 • Reply
  Annemiek
  23 september 2012 at 13:04

  He, vervelend dat huiswerk, maar ja…. dat is belangrijk voor je toekomst. En op deze manier heb je er een heerlijk ontspanning tussendoor. ook heel erg belangrijk. Erg mooi geworden en een hele mooie tekst.

 • Reply
  Gonda
  28 september 2012 at 21:45

  Ik vind het leuk wat je maakt en vooral erover nadenkt. Die tekst erbij maakt het helemaal af. Het kleurgebruik zegt ook wel wat volgens mij!
  Groeten en succes met de studie. Dat komt helemaal goed op deze manier.

 • Laat een reactie achter