Reizen

AirBnb Den Haag

Laatst sliep ik voor het eerst in een Airbnb! Ik ging namelijk met mijn moeder naar de musical The Lion King (geweldig) en we besloten om er maar meteen een mini vakantie van te maken door er een airbnb in Den Haag bij te boeken. Wat een superleuke ervaring en ik had ook nog eens een heel tof huis uitgezocht, dus een blog kon niet ontbreken! 

Zoals ik al noemde sliep ik voor het eerst in een airbnb. Ik zal even kort beschrijven wat dit nou is, een airbnb. Vanaf 2008 is het mogelijk om via Airbnb, over de hele wereld, unieke accomodaties te adverteren, ontdekken en boeken. Op de website zie je bijzondere pareltjes en ‘gewone’ huizen langskomen. Het zijn namelijk mensen die hun eigen huis verhuren voor een nacht, paar week of soms zelf een aantal maanden. Dit doen zij omdat ze zelf niet thuis zijn en toch hun huis willen onderverhuren of omdat ze graag iets extra’s willen bijverdienen en misschien een ruimte over hebben. Je vindt er dus uniek ingerichte huizen, persoonlijke interieurs maar ook bijzondere huizen zoals een kasteel of villa. Er zijn dan ook verschillende prijscategorieën en je kunt airbnb’s vinden in 65.000 steden en 191 landen.
Goed gauw terug naar onze Airbnb! We sliepen in dit bijzondere, monumentale pand hierboven. Het is een weeshuis uit 1867 en als ik het goed heb begrepen zijn alle ruimtes verdeeld onder meerdere verhuurders. En ik denk allemaal creatievelingen, want de inrichten die ik (door het raam haha) heb gezien waren allemaal heel tof! Overal op de gang stonden bijvoorbeeld hippe fietsen, heel leuk! Echt een huis waar ik graag in zou wonen eigenlijk.
De inrichting in onze airbnb was een beetje urban/vintage style. Met allemaal mooie stoelen, felle kleuren, bijzondere accessoires en ja ook hier stond een fiets in de woonkamer 😉 Ik wilde het liefst alles wel mee naar huis nemen. Ik bedoel, neem nou die gele stoelen! Zo tof. Ook de platenspeler was aanwezig en aan alles was gedacht.  We konden gebruik maken van de keuken, lekkere drankjes en ook het bed op een verhoging sliep heerlijk!
Overal waar je keek zag je bijzondere accessoires. Juan en Sanne, de verhuurders, zijn deels buitenlands en dat zie je terug in de spullen. Mooie posters van steden, bijzondere drankjes en lege flessen.

Enne vooral de wc was geweldig, de partypooper wordt ie ook wel genoemd 😉  Op de muur is namelijk allemaal confetti geplakt. Zo’n leuk idee!
De eigenaren waren gewoon aanwezig in de andere kamer, maar we merkten hier helemaal niks van. Ze waren erg rustig en vriendelijk. Als cadeautje kregen we een ontbijtje voor 2 aangeboden in het lunchtentje van Sanne, middenin Den Haag. Nou daar hebben we zeker gebruik van gemaakt en wat hebben we een heerlijke brunch gehad!

Zoals je merkt zijn mijn eerste ervaringen met Airbnb helemaal goed. Ik ben al aan het kijken of ik bijvoorbeeld eens naar Kopenhagen kan en dan kan slapen in 1 of 2 airbnb’s. Want ik wil zeker meer van die bijzondere huizen van binnen zien. Enne mocht ik nog eens terug gaan naar Den Haag, dan wil ik zeker weer naar Juan en Sanne. Kijk voor boeken of meer foto’s van dit huis even op AIRBNB.

Heb jij al eens in een airbnb geslapen? En wat is jou ervaring?
Ben benieuwd of je nog tips hebt.

 

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply
  Verie
  14 februari 2017 at 19:20

  Wat grappig, nog niet eerder van gehoord, kga eens kijken! Echt helemaal jou stijl dit, ik zie je er ook echt wonen! Een fiets in je woonkamer gaat helemaal hip worden, super gaaf item! 🙂

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 • Reply
  Daphne Coers
  15 februari 2017 at 12:45

  Nee, nog nooit geslapen in een airbnb…..
  Wat ontzettend leuk is dit!
  Heel lief dat je er een ontbijt/brunch bij aangeboden kreeg en de inrichting van het huis is inderdaad heel gaaf.
  Lijkt me echt iets voor jou, om meer van di soort overnachtingen te gaan boeken.
  Groetjes, Daphne

 • Reply
  Gonda Westra-Steursma
  17 februari 2017 at 17:41

  Hé Rensina, Ons vakantieverblijf in België in de kerstvakantie was ook een AirBNB verblijf. Een prachtig huis hadden we tot onze beschikking. Veel comfort, een fantastisch uitzicht en van alle gemakken voorzien. Ook de prijs was zeer goed voor de kerstvakantie. We hadden een enorm leuke vakantie. De eigenaar was ook vlak in de buurt en dat is ook gunstig, want als er wat is kun je het zo vragen. Je hebt ze overal ter wereld. Jasper had in Korea ook een AirBNB verblijf. Ook in Denemarken zullen ze zijn. Aanrader.

 • Reply
  Janny Buma
  18 februari 2017 at 11:39

  Wat een leuke ervaring Rensina

 • Reply
  Willy Duit
  19 februari 2017 at 17:26

  Wat een gave ervaring en wat gezellig om dit samen met je moeder te delen Rensina, top locatie! Ben benieuwd naar je nieuwe avontuur!

 • Reply
  Jeanette Renting
  19 februari 2017 at 18:12

  Ja, al meerder keren. In Kopenhagen 4x, in Dronningmolle(DK), in Berlijn en Hamburg, in Maastricht. Ik vind het echt geweldig.

 • Laat een reactie achter