Home Inspiratie Review

Al Kafaat

Ik heb de afgelopen tijd namelijk aan een hele leuke samenwerking mogen werken, met Al Kafaat, een goed doel. Helaas werd het een tijd uitgesteld door mijn stage, maar laatst had ik dan eindelijk foto’s kunnen maken en dus nu voor jullie alle ins en outs over dit leuke, goede doel! Lees je mee?
Al KafaatEerst zal ik kort iets vertellen over Al Kafaat en The Village collectie, zodat je weet waar ik het steeds over heb.
De stichting Al Kafaat richt zich op het verbeteren van de leefomstandigheden en het welzijn van mensen met een handicap in Libanon. Dit doet ze door steun te geven aan de in Libanon gevestigde Al-Kafaat Foundation. Al Kafaat is een Libanese welzijns- en onderwijsorganisatie. De Libanese familie Shwayri is in 1957 gestart met een kookschool voor meisjes. In de loop der jaren is Al Kafaat uitgegroeid tot een organisatie met scholen, een medisch kinderdagcentrum, een activiteitencentrum en dagopvang voor ouderen. Al Kafaat biedt onderwijs en zorg aan 5.000 kinderen, jongeren en volwassenen en is werkgever voor bijna 1.000 medewerkers. De organisatie werkt voor en met christenen en moslims. Dat is heel bijzonder in het midden-oosten, waar de meeste organisaties vanuit een eigen identiteit alleen hulp bieden aan bepaalde groepen. (Bron: www.al-kafaat.nl)
Het stichting is gevestigd in Zwolle en om geld in te zamelen voor hun projecten worden er producten verkocht. Ik heb kennis mogen maken met ‘The Village collectie’. Deze collectie bestaat uit prachtige vilten sieraden en accessoires, kleine meubels, handgeschept papier, keramiek en natuurlijk olijfoliezeep. Alle producten worden handgemaakt in de ateliers van The Village, een activiteitencentrum van de stichting Al Kafaat, in Beiroet, Libanon. De stichting biedt scholing, werk en zorg aan kinderen, volwassenen en ouderen met een sociaal/economische achterstand of een lichamelijke- of verstandelijke beperking. Door de producten te verkopen wordt er weer geïnvesteerd in de ontwikkeling van de ateliers. Zo worden er bijvoorbeeld nieuwe machines, bepaalde stempels of nieuwe materialen gekocht. Een heel goed doel dus!
Al Kafaat  Al Kafaat
Zoals je hierboven al kunt zien heb ik een aantal spullen in mijn eigen kamer mogen uitproberen en op de foto gezet. Zo krijg je meteen een beeld van de producten en hun eventuele functie.
Het product dat je meteen zal opvallen is het te leuke krukje! Ik vind hem geweldig. Het is gemaakt van gekleurde repen stof, wat op een bepaalde manier om de zitting heen is gevlochten. Echt een uniek item in ieder interieur want hij is in vele kleuren verkrijgbaar. Ideaal als bijzettafeltje, voetenbankje of als krukje voor je kind.
Dit krukje is te koop voor € 22,50. (Lees op het einde wat je moet doen als je interesse hebt…)
Al Kafaat  Al Kafaat
Dit is een notitieboekje gemaakt van handgeschept papier. Deze wordt geleverd inclusief giftbox en houten pen, een te gek cadeautje dus! Wat ik vooral zo leuk vind is het vilten lint om het boekje heen. Dit past perfect bij de omslag wat gemaakt is van donkerbruin papier. Mooi al deze details.
De prijs van het boekje is € 5,00
Al KafaatDe bedrukte canvas tas op deze foto is ook gemaakt door The Village, Al Kafaat. De tas wordt door de mensen zelf bedrukt en vervolgens is er een quote toegevoegd. Op de mijne staat ‘Laughter is the closets thing to the grace of God’ – Karl Barth. Op deze tas staat dus iets van God,  maar ik weet dat er drie of vier verschillende tassen zijn met ook allemaal een andere quote.  Een andere gaat bijvoorbeeld over de Islam, het Hindoe of Buddha. Aan iedere tas hangt ook een label met de diepere betekenis van de spreuk  en waarom dit past bij de Arabische taal.
Deze tas is te koop voor € 5,00.
Al Kafaat  Al Kafaat
Nog een product dat ik zelf erg origineel en leuk vindt, zijn de rozenkransen. Deze zijn te koop in twee verschillende lengtes en in diverse kleuren. Ik heb natuurlijk gekozen voor een zwarte en mintkleurige, deze passen natuurlijk bij mijn interieur ;). Wat ik zo leuk vind is dat de krans niet is gemaakt van echte kralen of stenen, maar van vilten ‘kralen’ die aan elkaar worden gerijgd. De rozenkransen worden meegegeven in een wit zakje met hierdoor een gekleurd touwtje, wat precies de kleur is van de krans zelf. Weer een leuk detail!
Deze kruizen zijn in diverse kleuren te koop in klein (€ 5,95) en groot (€ 9,95).
Al KafaatAls laatst heb ik nog dit product meegekregen. Een schattig vilten beschermengeltje, mooi om te geven aan een dierbaar iemand of gewoon om op te hangen in de kerstperiode. Op het meegeleverde zakjes staat de volgende tekst: ‘klein, lief, handgemaakt beschermengeltje van wolvilt voor onder je kussen, mee op reis, in je tas, aan je sleutels, in je jaszak…’. Nou ik had het zelf niet beter kunnen beschrijven.
Dit engeltje is helaas niet meer te koop (uitverkocht)!

Denk je bij het lezen van dit blog, hé ik wil graag iets doen voor de stichting of geld doneren? Dat kan! Kijk hiervoor even op hun website www.al-kafaat.nl.
Mocht je nou een bepaald product willen kopen of hier meer informatie over willen, dan kan dat zeker. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk de prijzen bij de producten te zetten en mocht het product nog voorradig zijn, dan kun je deze kopen. Stuur voor meer info even een mailtje naar mij (Kijk bij over mij, voor mijn mail) of laat in een comment je vraag achter. Dan zal ik je zo snel mogelijk beantwoorden of je vraag doorsturen aan een contactpersoon van Al Kafaat.
Ook weet ik dat er op dit moment wordt gewerkt aan een nieuwe collectie, dus wie weet komt er nog eens een vervolg op dit blog met de nieuwste producten 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply
  mirjamschippers
  28 januari 2016 at 09:27

  Wat gaaf dit! Ik had nog nooit van de stichting gehoord, maar dankjewel dat je dit deelt!
  Ik ga zeker eens op de website kijken!
  Groetjes,
  Mirjam

 • Reply
  Homemade By Joke
  29 januari 2016 at 12:31

  Leuk stukje om te lezen Rensina.

  groetjes, Joke

 • Reply
  Maandmomentjes: Januari – mydailyteacup
  2 februari 2016 at 08:17

  […] mee! 8. Januari was ook de maand van de samenwerkingen. Ik mocht foto’s maken van de leuke Al Kafaat producten en binnenkort volgt er nog een blogje met prachtige thee, dus stay tuned! 9. En als […]

 • Laat een reactie achter