Food Recepten

Appel & Wortel Muffins

Soms zie je recepten die je meteen wilt maken. Omdat het er zo lekker uitziet op de foto's of dat de ingrediënten je aanspreken. Bij dit recept had ik beide... Ik zag het (Amerikaanse) recept en besloot om het de volgende dag nog te maken. Het is namelijk al een tijdje geleden dat ik met een mixer in de hand in de keuken stond. Zonde, want ik vind het veel te leuk! Afgelopen zondag ging ik aan de slag en het resultaat is nog beter dan ik had gehoopt. Ik kon het dan ook niet laten om foto's te maken en het recept hier te delen. 

Ingrediënten voor 24 muffins:

* 260 gram amandelmeel (ik had niet helemaal genoeg, dus ik heb mijn amandelmeel aangevuld met gewone bloem, kan prima).
* 135 gram havermout
* 2 tl kaneel
* 1 tl baking soda
* 1/2 tl zout
* 75 gram noten en rozijnen
* 170 gram maple/ahorn siroop
* 3 eieren
* 150 gram boter + invetten
* 2 appels
* 2 grote winterwortels

* Muffinvorm

Hoe ga je te werk:

Zet alle ingrediënten klaar. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Verwijder de schil van de wortels en rasp ze. Verwarm de oven voor op 175 graden en zet je muffinvorm er even in zodat je hem straks kunt invetten.

Mix alle droge ingrediënten; meel, havermout, kaneel, baking soda, zout en noten/rozijnen door elkaar.
In een andere kom mix je de natte ingrediënten door elkaar, de appelstukjes, wortelrasp, de ahorn siroop en de eieren. Smelt de boter en voeg dit ook toe aan de natte ingrediënten.

Vervolgens voeg je beetje bij beetje de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten. Ik heb het gemixt met de mixer zodat het wat sneller gaat, maar je zou dit in principe ook met de hand kunnen doen.
Vet de muffinvorm in en vul de vorm met het beslag. Dit gaat heel gemakkelijk met een ijsschep, op deze manier krijg je ook gelijkmatige muffins. Zet de muffins voor 30 minuten in de oven tot ze bruin en gaar zijn.

Eenmaal uit de oven kun je ze even laten afkoelen en meteen eten (heerlijk nog een beetje warm!). Doordat de muffins oa havermout en amandelmeel bevatten zijn ze iets gezonder dan 'normaal'. Hierdoor kun je ze ook prima als ontbijt muffins eten. Dat is nog eens leuk wakker worden. 🙂

Ga je deze heerlijke muffins ook maken? Wil je dan een foto delen met #mydailyteacup?
Ik ben namelijk erg benieuwd naar jullie mooie foto's.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter