Blog

Kickboks spullen voor kinderen: Veiligheid en maatvoering tips

Wanneer je kind enthousiast is over kickboksen, wil je als ouder natuurlijk dat ze goed beschermd zijn. De juiste kickboks spullen zijn essentieel voor de veiligheid en het plezier van je kind tijdens de training. In dit artikel geven we je tips over hoe je de beste uitrusting kiest en waar je op moet letten bij de maatvoering van kickboks spullen voor kinderen.

Belang van de Juiste Bescherming

Kickboksen is een intensieve sport waarbij contact niet vermeden wordt. Het is daarom van belang dat kinderen de juiste bescherming dragen. Dit omvat hoofdbescherming, gebitsbeschermers, handschoenen, scheenbeschermers en een kruisbeschermer. De bescherming moet goed passen en voldoende demping bieden om blessures te voorkomen.

Handschoenen en Scheenbeschermers: Maat en Pasvorm

Handschoenen zijn een van de belangrijkste onderdelen van je kickboks uitrusting. Ze beschermen niet alleen de handen van je kind, maar ook de polsen. Zorg ervoor dat je handschoenen kiest die goed passen; ze moeten strak zitten zonder de bloedsomloop te belemmeren. Voor scheenbeschermers geldt hetzelfde: ze moeten de schenen goed bedekken en niet verschuiven tijdens het bewegen.

Maatvoering van Handschoenen

Bij het kiezen van de maat van de handschoenen is het belangrijk om te kijken naar het gewicht van je kind en de maattabel van de fabrikant te volgen. Een goede vuistregel is om handschoenen te kiezen die niet te zwaar zijn voor de kleine handen, maar wel voldoende bescherming bieden.

Maatvoering van Scheenbeschermers

Scheenbeschermers moeten van de knie tot net boven de enkel reiken. De breedte moet zodanig zijn dat de schenen volledig bedekt zijn. Let op dat er geen harde randen of naden zijn die tijdens het sparren kunnen irriteren of snijden.

Hoofdbescherming en Gebitsbeschermers

Hoofdbescherming is cruciaal, vooral voor kinderen wiens hersenen nog in ontwikkeling zijn. Een goed passende helm kan de impact van stoten en trappen aanzienlijk verminderen. Gebitsbeschermers zijn net zo belangrijk en moeten individueel aangepast worden voor een perfecte pasvorm.

Kiezen van de Juiste Hoofdbescherming

De hoofdbescherming moet comfortabel zitten en mag het zicht of de ademhaling niet belemmeren. Het moet verstelbaar zijn om een nauwsluitende pasvorm te garanderen. Ook is het belangrijk dat het materiaal schokabsorberend is.

Belang van een Goede Gebitsbeschermer

Een gebitsbeschermer beschermt niet alleen de tanden, maar ook de kaak en kan zelfs hersenschudding voorkomen. Je kunt kiezen voor een standaard gebitsbeschermer of een op maat gemaakte. Hoewel de laatste duurder is, biedt het de beste bescherming en comfort.

Kleding en Schoeisel

Naast bescherming is de juiste kleding en schoeisel belangrijk voor de bewegingsvrijheid en veiligheid. Kickboksbroekjes moeten licht en ruim zijn om trappen en knieƫn niet te hinderen. Schoenen zijn meestal niet nodig, maar als ze worden gedragen, moeten ze specifiek voor vechtsporten zijn en goede grip bieden.

Waar Je de Beste Kickboks Spullen Vindt

Je kunt kickboks spullen vinden in gespecialiseerde kickboxing winkels of online. Het is belangrijk om producten van hoge kwaliteit te kiezen die specifiek ontworpen zijn voor kinderen. Let op recensies en aanbevelingen en aarzel niet om advies te vragen aan trainers of ervaren ouders.

Samenvatting van de Maatvoering

Samenvattend is het essentieel om de juiste maat en pasvorm te kiezen voor alle kickboks spullen. Dit zorgt voor de veiligheid en het comfort van je kind tijdens het trainen. Neem de tijd om verschillende merken en maten te proberen en raadpleeg altijd de maattabellen die door fabrikanten worden verstrekt.

Met deze tips kan je kind veilig en met vertrouwen de kickboksring betreden. Onthoud dat de veiligheid van je kind voorop staat en dat de juiste uitrusting daar een grote rol in speelt. Veel succes met het vinden van de perfecte kickboks spullen voor jouw jonge kampioen!

Auteur

info@referred.nl