Creatief DIY

Blogevent Viking: 3 creatieve workshops

Zo was ik nog nooit naar een blogevent geweest en zo had ik er twee in één maand. Vorige week vertelde ik jullie over het Dutch Tea Festival en ditmaal vertel ik jullie meer over het merk Viking en de leuke workshops die ik aangeboden kreeg.
Viking is één van de grootste distributeurs van kantoorartikelen ter wereld. Naast kantoorartikelen heeft Viking ook een ruim assortiment aan knutselbenodigdheden. Bijvoorbeeld voor markeren, knippen, plakken etc. En dit laatste was precies wat wij gingen doen op het #DIYmetViking event. Alle bloggers en volgers werden verdeeld in drie groepen en zo kregen we drie leuke, creatieve workshops voorgeschoteld.
We werden ontvangen in de prachtige studio Zeeburg. De studio zit een beetje verstopt, maar is van binnen prachtig met mooie, grote ramen, een grote keuken en uitzicht op het water. Na een goed ontvangst van Alice en Saskia van Viking en de eerste kennismaking met alle bloggers konden we van start met de eerste workshopronde.
Ik begon met de workshop handlettering, gegeven door Mirjam de Boer van handletters.nl. Leuk, want ik wilde al een tijdje iets met handlettering doen (een traveljournal maken op vakantie lijkt me zo tof!). We hebben de basis geleerd en hebben drie verschillende letters geoefend die je hierboven terug ziet. Erg leerzaam en iets wat ik zeker vaker wil gaan uitproberen. Als tip kregen we mee om onze boodschappenlijstjes te handletteren om het handletteren te oefenen. Nou of ik ze zo mooi krijg als de voorbeelden op de foto weet ik niet, maar ik ga het eens proberen 🙂
De tweede workshop die we volgend was het gutsen van stempels, ook leuk want dat had ik ook nog niet eerder gedaan. Deze workshop werd gegeven door Salut Stefanie (ook een leuk instagram!). Je mocht helemaal zelf weten wat voor stempel je wilde maken, dus besloot ik mijn nieuwe logo uit te stempelen, SNEAKPREVIEW!! Haha. Hij is helemaal leuk geworden en na afloop kon je een tijdschriftenhouder bestempelen, hier kan ik dus mooi al m’n blogpapieren en inspiratie in bewaren.
Na de eerste twee workshops was het tijd voor een uitgebreide lunch. De beheerders van Studio Zeeburg hadden zich echt uitgesloofd, allemaal overheerlijke broodjes, salades en wraps! Oh jongens, ik wil zo graag dit bovenstaande bordje weer leegeten. Het was dus echt heerlijk.
Toen iedereen zijn bordje leeg had, gingen we van start met de laatste workshopronde Scrapbooking.
Dit was geen nieuw iets voor mij. Zoals jullie allemaal weten doe ik vaker aan Art Journaling en Mixed Media en ook Scrapbook is iets wat ik al vaak heb gedaan (en nu helaas te weinig…). Tijdens deze workshop van Scrap & Co, mochten we met inkt, stempels en templates aan de gang. We hebben een pagina gemaakt en ik ben best tevreden met het resultaat. Vervolgens plakten we deze nog op een mooi boekje wat ik maar meteen heb bestempeld als mijn creatieve boek!
Na deze laatste workshop ronde was het tijd om af te ronden en nog wat na te kletsen. We kregen een goedgevulde goodiebag mee en toen was het tijd om naar huis te gaan.
Dankjewel Viking, voor deze leuke uitnodiging #DIYmetViking.

Foto’s 2, 3, 4 en 6 zijn gemaakt door de fotograaf van Viking. De andere foto’s zijn van mijzelf.

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply
  Verie
  25 mei 2017 at 19:11

  Heel gaaf en wat een toffe workshops ook!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 • Reply
  Mirjam
  26 mei 2017 at 23:30

  Ontzettend gaaf! En handlettering is zo leuk om te doen! Leuk zo’n event en je hebt er ook een leuk blogberichtje van gemaakt!
  Liefs,
  Mirjam

  Ps: natuurlijk kom ik naar Groningen als jij daar een theewinkeltje opent! Can’t wait

 • Reply
  Willy
  28 mei 2017 at 22:59

  Ohhh wat een leuk initiatief en wat een.gaaf programma, had ik ook best leuk gevonden 🙂 Superleuk dat je je eigen stempel hebt gegutst, ben erruug benieuwd naar de afdruk ermee! Je drankje van vandaag ziet er ook heerlijk verfrissend uit! Ik loop een beetje achter met het bloggen 🙁

 • Laat een reactie achter