Boeken&Tijdschriften Geen categorie

Books & Kisses Read-A-Thon en Gewonnen!

Van 28 april t/m 4 mei, de meivakantie, heb ik meegedaan aan de Read-A-Thon van het leuke boekenblog Books & Kisses. Het was de bedoeling dat je een zelf te bepalen aantal boeken las en dit deelde op het social media of je blog. Als je een boek uit had wilden de blogsters graag dat je een formulier op het blog invulde. Hierin stonden vragen als: de titel, de schrijver, het aantal bladzijden en natuurlijk welke waardering je dit boek gaf. Ook kwam er iedere dag een winactie online, waarbij je een boek kon winnen en werden er onder andere twitterchats gehouden. Binnenkort komt er nog een blogje online met alle gelezen boeken, ik ben heel benieuwd hoeveel en welke boeken er zijn gelezen.

Ik vond het erg leuk om mee te doen, want heb het afgelopen schooljaar alleen maar kinderboeken gelezen. Ik was van plan om 2 boeken te lezen, want ik moest natuurlijk ook werken en andere dingen doen. Maar heb uiteindelijk 3 boeken gelezen! 🙂 Ik zal jullie kort vertellen welke.

Mijn gelezen boeken, waaronder toch nog een kinderboek die ik had gekregen voor mijn verjaardag.
Het eerste boek dat ik heb gelezen Jo Nesbo – De Sneeuwman € 12,50.
Een literaire thriller. (klik op de links om het boek meteen aan te schaffen! ;))
Het is november in Oslo en de eerste sneeuw van het jaar is gevallen. Birte Becker komt thuis van haar werk en bewondert de sneeuwpop die haar zoon en man in de tuin hebben gemaakt. Maar zij lijken van niets te weten. Als het gezin vol verbazing door het raam naar de sneeuwpop staat te kijken, bemerken ze iets vreemds. De sneeuwpop kijkt naar het huis, naar hen. Inspecteur Harry Hole ontvangt een anonieme brief, ondertekend door ‘De sneeuwman’, een brief die verschillende verdwijningszaken met elkaar in verband brengt waarbij getrouwde vrouwen vermist raakten op de dag dat de eerste sneeuw viel. Die nacht vlucht Sylvia Ottersen weg door de eerste sneeuw. Ze weet niet waar ze voor op de vlucht is of waar ze naar op weg is… (van stockum.nl) 
 
Met dit boek had ik een moeizame start. In het begin vond ik er niets aan en was van plan om hem weg te leggen. Maar ik heb toch doorgelezen en uiteindelijk werd het een heel spannend en verrassend boek. 
 
Het tweede boek is Meester Kikker van Paul van Loon € 12,95.
Een kinderboek. 
‘Soms ben ik een kikker. Dat is mijn supergeheim. Niemand mag het weten, behalve jullie.’
Sita, Wouter en de andere kinderen in de klas lachen. Leuke grap van de meester. Totdat hij op een dag de klas in komt met kroos in zijn haar. Zijn kleren zijn nat en gescheurd. De meester is aangevallen door een ooievaar, zegt hij… (Bol.com)
Dit boek heb ik voor mijn verjaardag gekregen van mijn broertje. En wilde het graag lezen. Ook is het een vrij dun boek, dus lekker snel uit. Het is een leuk kinderboek, met grappige stukjes. Toch is het boek wel een beetje voorspelbaar. Maar dit maakt het niet minder leuk. Ik zou nog wel meer willen weten over de ooievaar en natuurlijk hoe het afloopt met de meester. 
 
En het laastste boek dat ik heb gelezen is Wat Als… – Danielle Bakhuis € 15,95. 
Een Young Adult boek. 
Wat als… het meisje dat je vroeger van school hebt gepest, terug is? En populairder dan ooit?
Jade heeft haar verleden als pester diep weggestopt in haar geheugen. Maar dat verandert als Zoë na jaren van afwezigheid weer terug op school is. Jade wil niets liever dan sorry zeggen, maar daar denkt Zoë heel anders over. Dan vindt Jade een dreigbriefje in haar kluis. En nog één. En nog één. Want wat als sorry zeggen niet genoeg is?
‘Sorry?’ onderbreekt ze me. ‘Sorry?
Zoë proeft het woord in haar mond en besluit binnen een seconde dat het het walgelijkst is wat ze ooit gegeten heeft. Zoete broodjes. Een laffe hap.
Op dat moment weet ik dat ik een fout heb gemaakt. Mijn sorry betekent niets voor haar. In haar gedachten heeft ze me al duizend keer sorry horen zeggen: te midden van een volle klas, besmeurd met bloed, vastgebonden aan een stoel en met een pistool tegen mijn hoofd. De sorry die ik nu wil zeggen maakt totaal geen indruk op haar.
Ze staat nu zo dicht bij dat ik de warmte van haar gezicht op die van mij voel. Haar stem hapert kort. ‘Je dacht toch niet dat ik maar één seconde vergeten was?’ (daniellebakhuis.nl)
 
Dit laatste boek heb ik geleend van de bibliotheek. Ik had de recensie gelezen op Books and Kisses en was erg benieuwd naar het boek. Zoals je hierboven kunt lezen gaat het boek over pesten en pester zijn. Het wordt allemaal heel goed beschreven en je denkt echt mee met de hoofdpersoon. Leuk vind ik dat de dreigbriefjes echt in het boek zitten, dit maakt het net iets anders dan andere boeken. Een heel goed boek! 
 
 
Als laatste heb ik natuurlijk meegedaan met alle winacties. Je moest zinnen bedenken, je leestips delen of iets anders wat met boeken/lezen te maken had. Erg leuk bedacht en de boeken die je kon winnen waren ook erg leuk! Nu kan ik jullie vertellen dat ik een boek gewonnen heb! 🙂 
Het was de bedoeling dat je een goed lopende zin maakte met behulp van de ruggen van minimaal 3 boeken. Ik had hier nog nooit eerder van gehoord, maar wilde het wel eens proberen. Het leuke is dat ik alle 3 de boeken die ik heb gelezen heb gebruikt + nog een andere boek uit mijn kast. 
Mijn winnende zin! 
 
Dit te gekke boek heb ik gewonnen, nu hopen dat hij snel komt zodat ik er in kan beginnen. 

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply
  Gonda Westra-Steursma
  13 mei 2014 at 12:46

  Leuk om zo je meivakantie te vullen met het lezen van boeken. Als het dan ook nog leuk en spannend en interessant is, helemaal goed. Ook mooi dat je nog iets gewonnen hebt. Grappige actie.

 • Reply
  Mirjam Schippers
  13 mei 2014 at 17:04

  Oh, wat leuk. En die zin is ook errg grappig! Veel plezier met je gewonnen boek!

 • Reply
  lien
  13 mei 2014 at 18:30

  Leuk om je recensies te lezen. Ik kom veel te weinig aan lezen toe, mis het wel!

 • Reply
  Indruk
  13 mei 2014 at 19:05

  Mijn dochtertje heeft haar boekspreekbeurt over meester kikker gedaan en na afloop op groene kikkersnoepjes getrakteerd. leuk dat je een boek hebt gewonnen. Pascale X

 • Reply
  Willy
  14 mei 2014 at 12:51

  Gefeliciteerd, super leuk dat je gewonnen en veel leesplezier!!

 • Reply
  cindy landuyt
  14 mei 2014 at 23:05

  Veel leesplezier met je nieuwe boek. Hopelijk later ook een korte review? 🙂

  Cindy x

 • Laat een reactie achter