Food Theezakjes

Buddha Thee

Wat is instagram toch een leuke app, zoals jullie al wel weten ben ik zeer verslaafd 😉 Maar nog leuker vind ik al die contacten die je erdoor krijgt. Laatst heb ik weer een aantal IG-ers ontmoet bij de Minifair in Sneek, maar ook leer je leuke en bijzondere merken kennen. Zo ook de Buddha thee die mij begon te volgen, en natuurlijk neem ik dan ook even een kijkje op hun account en zo zag ik dat het een theemerk uit Amerika is. Maar nadat ik wat foto’s van de Teapigs thee online had gezet, vroegen ze mij of ik het leuk vond om ook thee van hen te ontvangen en uit te proberen. Nou zeker wel, dus vandaag de uitgebreide review met bijpassende foto’s. Lees je mee?
Buddha6
Het merk:
Buddha Teas is een opkomend theebedrijf vanuit Amerika. Waar de meeste bedrijven smaakstoffen toevoegen aan hun thee probeert Buddha Tea de theedrinker een meer natuurlijke smaak te geven. Omdat ze afhankelijk zijn van natuurlijke kruiden, theebladeren en bij het maken van ieder theezakje gebruik maken van verse ingrediënten, zullen de smaken van maand tot maand anders zijn en variëren. Dit is niet erg, ze vinden dit juist fijn, want dan presenteren ze kruiden hoe de natuur ze bestemd. Van daaruit komt waarschijnlijk ook de naam Buddha Tea: terug naar de natuur of je innerlijke lichaam…
Buddha4De zakjes:
Ik heb één smaak gekregen om te proeven. Ik mocht één van de vele doosjes uitkiezen, maar omdat dit niet makkelijk was (120 verschillende doosjes online) heb ik gevraagd of het bedrijf een doosje wil uitzoeken. Van tevoren wist ik nog niet of de thee die ik kreeg met theezakjes of pyramide zakjes was. Dus het was een verrassing toen ik het kleine pakje eenmaal binnen had, ik dacht namelijk zelf dat het piramide zakjes zouden zijn, maar toch zaten er leuke theezakjes om de thee. Helaas is voor iedere smaak een zelfde theezakje gemaakt…
Het zakje is zwart met in het midden groot het logo van Buddha Teas en daarboven een sierlijke print met tekst. Vrij simpel en clean dus. De doosjes daarentegen zijn echt prachtig! Ik vind ze heel mooi vormgegeven en de smaak + extra uitleg zijn duidelijk weergegeven. Ook is het hoofdingrediënt of de serie uitgelicht als plaatje op de voorkant. Verder is het logo weer duidelijk te zien.
Buddha3 De thee:
Het merk verkoopt meer dan 100 verschillende smaken via hun website. Hierbij zitten de standaard smaken zoals darjeeling, maar je vind er ook hele aparte soorten. Wat denk je van thee met graan, marshmallow of een van de vele (voor mij) onbekende kruiden. Je hebt dus keuze genoeg. De thee wordt verkocht in een doosje met 18 zakjes voor € 8,99. Maar bij iedere smaak is het zo, dat als je meer doosjes koopt je korting krijgt.

Ik heb één van de zeven Chakra theesmaken gekregen om te proberen. Chakra betekent in het  Sanskriet (een oude taal): de zeven centrale punten van energie die je helpen om balans te vinden tussen de fysieke, emotionele en spirituele status. Buddha teas heeft een chakra lijn geproduceerd van stimulerende en smaakvolle kruiden verkregen vanuit kristallen die passen bij ieder chakra.
De Crown Chakra Tea is de kroon van het spirituele begrip (het hoofd), verkregen vanuit de Ameythst en de kruiden zorgen voor een betere energie. In de thee zit: lavendel, nootmuskaat zaad en rozenblaadjes.
Buddha8De smaak: 
Ik moet eerlijk bekennen dat de thee me niet zo lekker leek toen ik het zakje open gemaakt had. Het ruikt namelijk naar wc verfrisser, wat natuurlijk komt door de lavendel die in de thee zit. Hierdoor was ik ook erg benieuwd naar de smaak. Maar uiteindelijk is de thee  wel lekker, alleen moet je het zakje niet te lang laten trekken want dan wordt het te sterk. Het is best een aparte smaak maar dus niet heel vies. Ik moet wel zeggen dat het niet mijn favoriete thee is. Maar goed, dit heeft ook een beetje met de geur te maken denk ik… Ik ga het theetje nog wel vaker proberen.

Meer info?
http://www.buddhateas.com
https://instagram.com/buddhateas/

*Deze blogpost bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf!
Mocht je ook met mij willen samenwerken? Kijk dan even bij ‘over mij’.

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

 • Reply
  Maria
  6 september 2015 at 09:07

  Super, ik moet toch meer doen met IG. Heb je er een voor mij? Heb er wel weer wat leuks voor terug.

  • Reply
   rensinasteursma
   6 september 2015 at 11:56

   Zeker proberen, je weet maar nooit!
   Leg hem opzij voor je.

 • Reply
  Daphne
  6 september 2015 at 09:49

  Wat een leuk verhaal en wat een mooie thee zeg.
  Hoe leuk is dat, dat je na al die jaren van thee sparen nog steeds nieuwe dingen ontdekt.
  Leuk ook, dat je mocht proeven.
  Fijne zondag, Groetjes, Daphne

 • Reply
  bhduit
  6 september 2015 at 21:13

  Super mooie review Rensina, hele mooi foto’s!!

 • Reply
  Cosy by Cindy
  8 september 2015 at 08:31

  Leuk geschreven en wat super dat je de thee opgestuurd kreeg. Ik kon uit Zuid Afrika niks voor je meenemen, overal kreeg je potten thee. Ze drinken daar veel rooibos of 5 rozen thee. Ik zal hier in Duitsland eens voor je kijken.
  Liefs

  • Reply
   rensinasteursma
   8 september 2015 at 19:57

   Ja zo leuk om mee te maken!
   Jammer, maar lief dat je even hebt gekeken.
   Ben benieuwd of je nog iets kan vinden voor me, uiteraard krijg je dan de verzendkosten of iets anders leuks terug 🙂

 • Reply
  irisjosephine
  13 september 2015 at 00:58

  Wat leuk dat thee zo’n ‘hobby’ van je is! En sowieso altijd leuk om wat nieuws te ontdekken:)

  • Reply
   rensinasteursma
   13 september 2015 at 13:26

   Ja, inderdaad! Er zijn zoveel leuke zakjes op de markt (en er komen zoveel nieuwe bij) laatst zag ik bijvoorbeeld theezakjes met beertje Paddington voorbij komen. Geweldig, hopelijk kan ik ze eens ruilen. Verzamel jij ook iets?

   • Reply
    irisjosephine
    14 september 2015 at 16:18

    Ooh ik snap je helemaal! Ik heb dat met notitieboekjes en schattige papiertjes. En dan vind ik ze eigenlijk té mooi om erin te schrijven haha.

  Laat een reactie achter