Food Recepten

Bulgursalade met falafel – Last Days of Spring

Oh jongens, ik heb nu toch een lekker recept ontdekt! Ik eet het nu al voor de tweede keer in twee weken + 2 lunches. Het recept ontdekte ik op het blog van Last Days of Spring (aanrader!) en heb ik een beetje aangepast naar de dingen die ik in huis had zodat ik niet al te veel extra dingen hoefde te kopen.  Ik deel het recept met jullie, maar de credits gaan uiteraard naar Marlous.
 Benodigdheden: (oorspronkelijk recept van Last Days of Spring, maar deels aangepast)
Voor 1 persoon + Een deel lunch volgende dag:
– 100 gr bulgur
– 5 cherrytomaten, in blokjes
– een kwart komkommer, in blokjes,
– 100 gr feta-blokjes in kruidenolie
– 1 flinke hand spinazie, fijn gesneden
Extra: falafelballetjes

Wat ga je doen
Doe de bulgur in een kom en giet hier kokend water bij. Zorg ervoor dat alles onder water staat en laat dit zo’n 5-10 minuten staan. Bak de falafel zodat het even opgewarmd en wat verkleurd is. Ik heb mijn falafel gekocht, maar deze zou je natuurlijk ook zelf kunnen maken.

Snijd ondertussen de tomaatjes, komkommer en spinazie (ik scheur dit met mijn handen). Doe alles in een grote kom en voeg ook de feta toe + wat van het olie. Breng de salade eventueel nog wat op smaak met peper, zout, wat kruiden en dressing naar keuze.

Als het goed is heeft de bulgur inmiddels bijna al het water opgezogen. Giet eventueel het overtollige water af. Voeg ook de bulgur toe aan het groente mengsel en meng alles goed door elkaar.

Heerlijk als lunch, en met de falafel net even een grotere maaltijd. Ik at dit als avondeten, maar ik denk dat de salade zonder de falafel ook erg lekker is als bijgerecht of een heerlijke aanvulling bij de bbq in de zomer. Eet Smakelijk!
Dankjewel Marlous voor dit inspirerende en lekkere recept! Ik smul er iedere keer weer van en ga het zeker weten nog vaker maken.

Dit recept is zeker een aanrader. Maak jij dit recept van mijn blog? 

Ik zou het leuk vinden als je een foto deelt met @rensinas of #mydailyteacup. 

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reply
    Willy Duit
    14 mei 2017 at 22:50

    Oeiii dat ziet er idd wel heel erg lekker uit 🙂

  • Laat een reactie achter