Geen categorie Recepten

Cakejes met aardbeienjam en slagroom

Zoals jullie misschien al hebben gelezen was ik vorige week erg druk met het bakken en maken van lekkernijen voor bij mijn high tea. Nu heb ik weer wat oude tijdschriften en bakboeken doorgespit opzoek naar leuke recepten, want ik wilde niet alleen maar gebruik maken van pinterest en websites. Zo bladerde ik weer door de leuke Daphne’s Diary (gaaf blad is dit!) en vond ik deze heerlijke, maar simpele cakejes. Omdat de visite ze ook erg lekker vond en het een leuke (school)traktatie is heb ik besloten ze hier te delen. Lees gauw mee! 

Wat wel leuk om te vermelden is dat ze staan in DD nummer 4 – 2013 en op blz. 88/89


Wat heb je nodig: 
* 1 cake (ik had eentje uit de winkel genomen, maar je kunt natuurlijk ook zelf één bakken)
* 1 pot aardbeienjam
* 1 bus slagroom (Zelf kloppen en met een spuitzak opspuiten kan natuurlijk ook)
* Een paar kleine aardbeien, per taartje 1
* Ronde uitsteker of iets ronds waar je langs kunt snijden. 
(Ik gebruikte een plastic bekertje omdat ik helaas geen uitsteker had in Zwolle, vandaar dat ze ook niet zo heel rond zijn haha)

Bereiding:
Snijd de cake in dunne plakjes. Steek er met een vorm ronde plakjes uit. Gebruikt voor elk taartje twee of drie ronde plakjes (net wat je zelf wilt). Smeer op elk plakje een laagje aardbeienjam en stapel de lagen op elkaar. Spuit bovenop een dot slagroom en decoreer het met een aardbei, met groen kroontje voor de frisse look. 

Eet smakelijk! 

Ik heb de visite zelf een dot slagroom op het cakeje laten spuiten omdat het anders smelt… 
Nu ben ik benieuwd, gaan jullie dit recept ook eens uitproberen? 
Laat het me weten in de comments 🙂

Maak je een DIY of Recept van mijn blog en deel je deze foto op social media (vooral Instagram), gebruik hierbij dan de hashtag #mydailyteacup. Zo kan ik de foto zien, liken, reageren of delen! Binnenkort wil ik dan eens een blog schrijven met alle foto’s die ik langs heb zien komen. 

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply
  lien
  6 maart 2015 at 14:55

  Ja, dat is een leuk blad he, ik ben ook fan!

 • Reply
  Joke
  6 maart 2015 at 16:28

  Ik ben gek op het blad Daphne's Diary en koop het dan ook regelmatig. Zo veel leuke en lekkere dingen staan erin ook ook creatieve dingen. Deze zomerse cakejes zijn erg leuk maar je ze worden inderdaad mooier met een uitsteker. Wanneer je verse slagroom gebruikt kun je al wat langer van te voren er een toefje op doen.

  fijn weekend, Joke

 • Reply
  Willy
  6 maart 2015 at 20:10

  LL&S oftewel, leuk, lekker & Simpel daar hou ik van daar ik geen echte keukenprinses ben 🙂 Bedankt voor het delen Rensina!

 • Reply
  basichic
  8 maart 2015 at 08:38

  Wat een leuk idee! En zo goed te variëren met andere jam of fruit. Ga het zeker eens proberen. Handig als je op een dag jarig bent en de meeste mensen geen zin hebben in een flink stuk taart (2 januari 😉 ).

  Groet,
  Danielle

 • Laat een reactie achter