Review Theezakjes

Chárang Tea, Koreaanse theebeauty’s

Nieuwe theeën uitproberen is altijd goed, helemaal als ze een prachtige verpakking hebben! Mijn neef heeft een Koreaanse vriendin en zo gaat hij om de zoveel tijd naar Zuid Korea (Of zij komt hier). Natuurlijk kon ik het niet laten om hem een lijstje mee te geven om op zoek te gaan naar theezakjes. Mocht hij tijd hebben in die drie maand daar, dan zou het leuk zijn als hij ze kon vinden. Zo niet, ook niet erg… Maar na een tijdje kreeg ik een berichtje dat hij een mooie box had gevonden! Nu, inmiddels bijna een half jaar later, heb ik ze uitgebreid getest en verdienen ze zeker een ereplekje op mijn blog.
Mijn neef was al een aantal weken terug toen we eindelijk de tijd hadden gevonden om met elkaar af te spreken. Ik was inmiddels wel erg nieuwsgierig geworden naar de zakjes en de thee. Maar het wachten werd beloond! Want wat een prachtige doos kreeg ik van hem. En de inhoud die is nog veel mooier! Zoals je kunt zien is het Tea for Healing. Nu kan ik geen Koreaans, maar mijn neef vertelde me dat het onder andere helpt tegen hoofdpijn, koorts en andere kwaaltjes. Geen idee of het werkt, maar wel leuk dat hier aan gedacht wordt.
Tijd voor de smaaktest. Ik heb ze een voor een geproefd en heb mijn oordeel opgeschreven.

Confidence Tea
Deze thee vind ik echt heel erg lekker! De thee heeft eigenlijk geen echte uitgesproken smaak wat ik kan terugbrengen. Het is een hele zachte thee wat licht zoetig smaakt. Misschien had ik de thee iets langer moeten laten trekken, maar dit was al heel lekker.

Coolingness Tea
Mint!! Is het eerste wat ik ruik en proef. Dit wordt een uitdaging, want ik hou niet van theeën met mintsmaak. De thee is lekker fris, wat logisch is want het is een coolingness thee. Ook deze thee heeft weer weinig smaak en ondanks de mint vind ik hem goed te drinken.

Happiness Tea
Deze thee doet me denken aan het doekje wat je krijgt bij de Chinees (ik weet het ik heb soms rare herinneringen aan geuren haha). Maar de thee is dus een beetje bloemig en ruikt heel zoet. De thee smaakt erg flauw en toch kruidig. Zoals je merkt vindt ik de smaak moeilijk te omschrijven en ik word ook niet heel happy 😉 van deze thee!

Pure White Tea
Deze thee heeft een zachte smaak en smaakt een beetje bloemig. De reuk en smaak zijn een beetje kartonnerig, wat je wel vaker bij Chinese theeën hebt. Ik vind deze thee wel lekker, maar ook deze thee heeft weer weinig smaak!

De zakjes van de thee zijn erg mooi en grappig, maar de thee zelf vind ik niet heel bijzonder. Ik vond de thee steeds vrij zacht en niet echt traceerbaar. Maar misschien komt dit ook doordat ik de zakjes te kort heb laten trekken. Dat is wel lastig aan Chinese/Japanse/Koreaanse theeën, de taal is niet te lezen. En ook kon ik geen cijfertjes ontdekken op de beschrijving wat de tijd zou kunnen aanduiden.

Jasper, bedankt voor deze mooie zakjes! Ik heb ze inmiddels allemaal weer geruild en ik vond het leuk om ze voor je te testen. Mocht je binnenkort weer naar Korea gaan, dan mag je zeker weer uitkijken naar de mooiste theezakjes!

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply
  Mirjam
  4 april 2017 at 08:04

  Leuk zeg, die theezakjes. Ze zien er ooknecht mooi en vrolijk uit. De eerste thee klinkt het lekkerst. En ik houd ook niet van mintsmaak in thee 😉
  Liefs,
  Mirjam

 • Reply
  Willy Duit
  5 april 2017 at 22:10

  In ieder geval zijn ze erruuug leuk om te zien, jammer dat de smaak wat minder is 🙂

 • Reply
  A
  6 april 2017 at 13:59

  Voor thee is Zuid-Korea een beroerd land. Als je naar bijvoorbeeld Seoel gaat, dan moet je in de warenhuizen zijn bij de voedselafdeling (onderste verdieping). Daar zie je vaak een winkel-in-winkel van Osulloc en Ssangyae. De thee is, naar mijn mening, veel te duur (denk: 1 EUR per zakje) voor de kwaliteit die je krijgt.

  Je moet meestal uitgaan van 2 a 3 minuten, en dan iets van 150 ml. Volgens de instructies die ik kon vinden:

  http://www.koreanmall.com/app/product/detail/117880 (naar beneden scrollen)

  Overigens, als je een smartphone hebt: installeer de Google translate app, dat helpt een hoop.

 • Laat een reactie achter