Ik wilde graag iets bakken voor het paasweekend, want ja op deze dagen pak je toch net iets meer uit met het ontbijt/lunch. Toen ik weer eens door het tijdschrift van Jamie Oliver bladerde herinnerde ik mij het chocolade bananenbrood weer. Deze maakte ik ook tijdens #ikkookboek. Ik besloot deze weer eens te maken, maar dan in een nieuw jasje. Helemaal Paasproof zeg maar. De meeste ingrediënten heb je vast in huis, dus kun je net nog voor pasen een lekker brood maken… Wat heb je nodig voor dit grote bananenbrood:
– 100 g. roomboter
– 200 g. suiker
– 2 eieren
– 75 ml melk
– 300 g. zelfrijzend bakmeel
– 1 tl. zuiveringszout
– 1/2 tl. kaneel
– 1/2 tl. nootmuskaat
– 1 tl. zout
– 4 rijpe bananen, in stukjes geprakt
– 100 g. m&m’s (de paasversie heb ik gebruikt, maar gewone kunnen natuurlijk ook!)
– enkele m&m’s
– +- 9 paaseitjes (wit, melk en puur)
Verwarm de oven voor op 180 graden. En vet een groot bakblik in en bekleed deze vervolgens met bakpapier.
Klop de boter en suiker licht en luchtig en voeg geleidelijk de eieren en melk toe.
Schep voorzichtig het meel, zuiveringszout, 1 theelepel zout en de specerijen erdoor. Schep zonder veel te mengen de geprakte banaan en chocolade m&m’s erdoor.
Verdeel het beslag over het bakblik en ‘versier’ de bovenkant met enkele m&m’s en de paaseitjes. Bak het brood af in 45-50 minuten.
Geniet van je paasontbijt, lunch of brunch! Of neem gewoon een stukje bananenbrood bij de koffie/thee.
Maak je nou dit lekkere chocolade bananenbrood voor bijvoorbeeld Pasen? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto met me wilt delen via IG/FB of een ander social media kanaal. Je kunt me taggen of gebruik de #mydailyteacup.
8 reacties
missbeautycake
25 maart 2016 at 10:27Klinkt heerlijk!
xoxolifestylegirl
25 maart 2016 at 13:20Hmm, krijg honger van al die mooie foto’s.
Joke
25 maart 2016 at 16:24Wat een ontzettend leuk en vrolijk brood heb je ervan gemaakt. Ik zal het niet gauw maken want ik hou echt niet van bananen. Dan zeggen ze wel dat proef je amper in een bananenbrood maar ik dus wel ;-). Fijne paasdagen Rensina!
Verie
26 maart 2016 at 08:55Wow, wat ziet dat er lekker uit..lekker ongezond! 😉 Hihi..geniet ervan!
Lieve-Groetjes,
Verie
bhduit
27 maart 2016 at 09:12Wat weer een leuk recept, ziet er heerlijk uit zeg! Fijne paasdagen!!
Greetings from Arnhem
27 maart 2016 at 09:15Ziet er heerlijk uit!
noordinarytales
8 april 2016 at 12:18Haha, het ziet er echt cool uit! Leuk met al die kleurtjes erin!
Bananenbrood 2.0 – Mydailyteacup
11 april 2017 at 16:04[…] rond deze tijd plaatste ik ook al een bananenbrood recept, maar dan met chocolade en paaseitjes (Zie hier!), ook erg lekker maar deze nieuwe versie is met veel banaan, appel en hazelnoot. Een erg fijne […]