Creatief Diversen Food Recepten

Chocoladereep + free printable

Zoek je nog een leuk, snel cadeautje voor degene die het kerstdiner organiseert? Zoek dan niet verder, want ik heb me toch iets leuks! Namelijk een chocoladereep receptje die je zo klaar hebt en helemaal naar wens kunt aanpassen EN een zelfontworpen wikkel die je zo kunt uitprinten. Nou als dat geen leuk cadeautje moet zijn weet ik het ook niet meer… Kijk snel mee.
ChocolaDit cadeautje maakte ik voor mijn swapmaatje van de instaswap, maar is zeker ook leuk om vaker te gebruiken. Want ja wie houdt er nou niet van chocola.
ChocolaWat heb je nodig voor je eigen homemade chocoladereep:
*Een chocoladereep of smeltchocolade in een smaak naar keuze.
* Lekkere toevoegingen zoals sprinkles, stukjes noot, gedroogd fruit of iets anders lekkers.
* Een cakeblik en een stuk bakpapier.

Smelt de chocolade au bain marie in een pannetje heet water. Roer alles goed door tot het helemaal gesmolten is. Leg ondertussen een stuk bakpapier in het cakeblik. Let hier op dat het papier boven de randen uitkomt, anders gaat het er alsnog tussendoor.
Giet de gesmolten chocolade in het blik en strooi hier je toevoegingen overheen en druk het erin. Zet het blik in de koelkast tot de chocolade weer hard is geworden. Zodra dit het geval is, kun je het bakpapier uit het blik pakken en zo heb je je reep netjes en in vorm uit het cakeblik.
Wikkel deze in aluminiumfolie en vouw vervolgens mijn Chocoladewikkel eromheen en plak het vast met een plakbandje of streepje lijm. Nu is het moment om je reep nog mooier in te pakken of zo te geven aan de ander.
ChocolaZoals ik al zei heb ik mijn eigen printable ontworpen. Dit is een PDF bestand die je uit kunt printen en mag gebruiken. Het is alleen voor eigen gebruik en niet toegestaan om na te maken of door te verkopen…
Klik op de onderstaande link om de printable te openen en je reep feestelijk in te pakken.
Printable: Chocoladewikkel

Ik ben benieuwd wat jullie van mijn eerste printable vinden en of jullie hem ook gaan gebruiken binnenkort. Laat je weten wat je ervan vindt? Ben ik zeer benieuwd naar 🙂

Gebruik je een printable of recept van mijn blog en deel je deze foto op social media, gebruik hierbij dan de hashtag #mydailyteacup. Zo kan ik de foto zien, liken, reageren of delen! Binnenkort wil ik dan eens een blog schrijven met alle foto’s die ik langs heb zien komen. 

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

 • Reply
  Greetings from Arnhem
  24 december 2015 at 12:08

  Leuk en lekker idee voor een persoonlijk cadeautje!

 • Reply
  Jeanette Renting
  24 december 2015 at 13:05

  Knap hoor, een printable. Heel leuk, heb ’em gedownload. Eens kijken wanneer ik hem kan gebruiken. Fijne kerst en een goed 2016.

 • Reply
  Astrid
  24 december 2015 at 19:15

  Wat een leuk idee! De labels is echt heel mooi geworden en het idee van het zelfmaken van een chocoladereep ga ik zeker even onthouden!
  Fijne kerstdagen!

 • Reply
  bhduit
  24 december 2015 at 19:33

  Wat een super leuk idee Rensina, zo heb je wel een heel erg leuk persoonlijk (en lekker:)) kadootje!

 • Reply
  Miss Paperfection
  25 december 2015 at 18:52

  Wat leuk! Ik hou van zo’n cadeautjes met een persoonlijke toets. Maakt het toch net wat origineler.

 • Reply
  Lianne
  26 december 2015 at 19:36

  Ziet er leuk uit! Goed idee om zo een chocoladereep in te pakken. 🙂

 • Reply
  Angelina
  30 december 2015 at 16:39

  Wat leuk gedaan! 🙂

 • Reply
  Joke Kieft
  7 januari 2016 at 06:51

  Leuk zijn ze hè die repen om zelf te maken.
  Je hebt op die manier toch een heel persoonlijk cadeau voor een ander.

  Groetjes, Joke

 • Laat een reactie achter