Hotspots Reizen

Citytrip Kopenhagen; de Hotspots

Ik kan een stad niet verlaten zonder de leukste hotspots te hebben bezocht, dit doe ik altijd en overal. Ik vind het leuk, inspirerend en natuurlijk te lekker als het een 'eet' hotspot is. Zo ook in Kopenhagen had ik van te voren een lijstje gemaakt met allerlei leuke tips die ik had gekregen maar ook stonden er goeie tips in het Time to Momo boekje. De hoogste tijd voor een Kopenhagen hotspot blog. Met must sees die je niet mag overslaan of die je zeker uitgeprobeerd moet hebben. 

Thee Hotspots

Uiteraard konden de theewinkels niet ontbreken in dit lijstje. Ik heb namelijk erg veel inspiratie opgedaan voor mijn eigen shop. Ik heb maar liefst 4 theewinkels gevonden in Kopenhagen, en 3 daarvan heb ik ook daadwerkelijk bezocht. De 4e stond op de planning maar die was helaas niet echt open op geschikte tijden voor mij.

AC Perch's is een van de bekendste merken uit Denemarken. Het is namelijk koninklijk hofleverancier. Nou dat wil wat zeggen lijkt mij. Deze winkel bezocht ik als eerste en wat een schattige winkel. Overvol, klein en overal waar je kijkt zie je thee of een product dat hiermee te maken heeft. De winkel wordt druk bezocht, want om iets te kopen moet je zelfs nummertjes trekken. Nou ik neem liever een kijkje in de showroom en bijbehorende tearoom dat op de eerste verdieping zit. Het is hier veel ruimer en je kunt natuurlijk plaatsnemen voor een pot thee, lekkere scones of genieten van een complete high tea. Ik kon het niet laten om twee hele mooie blikjes met losse thee mee te nemen, de thee is heerlijk!
(de ingang van de tearoom en showroom zit om de hoek en dan de trap op)

Østerlandsk Copenhagen is een grote winkel met voornamelijk losse thee en koffiebonen. Ze verkopen hun thee in unieke blikjes die gelijk opvallen door de vele kleuren. Verder worden er veel accessoires verkocht zoals theepotten en zelfs theemutsen. Leuke winkel om even te bezoeken.

Tante T zit in de foodhallen 'Torvehallerne'. Een ruime, lichte plek met verschillende winkels onder een dak. Tante T is daar één van en verkoopt losse thee, thee in blikjes en je kunt er plaatsnemen voor een thee naar keuze. Ik ging voor de ijsthee aangezien ik die er wel erg lekker uit vond zien. Het is rooibos thee met onder andere vlierbloesem. Een smaak die ik nog nooit eerder heb gehad, maar erg lekker en verfrissend is.

Dan is er nog Sing Tehus. Dit is meer de Japanse theewinkel en heeft een concept dat ik graag zou hebben bezocht aangezien het past in het straatje van Yourdailyteacup. Ze verkopen goede kwaliteit losse thee uit Japan en daarnaast hebben ze oa een tearoom. Helaas stond ik twee keer voor een dichte deur en was het er later niet meer van gekomen om hem te bezoeken. Dus ik moet snel maar terug naar Kopenhagen 😉

A.C. Perchs København
Kronprinsensgade 5
Website

Østerlandsk 1889 Copenhagen
Nørre Voldgade 9
Website

Tante T
Torvehal 2 - Linnésgade 17
Website 

Sing Tehus
Kompagnistræde 30
Website

Koffie Hotspots

Volgens mij houden ze in Kopenhagen wel van koffie. Ik heb echt heel veel leuke plekjes gespot en uitgeprobeerd.

The Livingroom ontdekte ik door de eerste wandelroute van Time to Momo.. Echt een plekje die je niet snel zult vinden als toerist, hij zit namelijk een beetje verstopt. Maar de plek is niet minder leuk, het was zelfs een van mijn favorieten tijdens mijn trip. Ik ben er twee keer geweest; de eerste keer voor ijskoffie en de blueberry cheesecake (oh die is zo lekker!!) en de tweede keer een thee en nam ik nogmaals de taart. Er is veel ruimte, knusse hoekjes en onderin vind je zelfs een soort Marokkaanse tearoom.

Kompa'9 is ook een hele goeie tip. De koffie is lekker, de inrichting heel mooi en daarnaast heb ik goede verhalen gehoord over de lunch en cakes. Wel is deze hotspot erg klein, dus wil je zeker weten een plekje hebben, reserveer dan even of ga vroeg heen!

Mad & Kaffee is mij meerdere keren getipt en toen ik het plekje even op instagram bekeek wist ik dat ik hierheen wilde. Het was een eindje uit de richting, maar met mijn fietsje was ik er zo. Mad & Kaffee is een plek dat werkt met lokale en biologische producten. Ik nam een ijskoffie maar koos ook voor een overheerlijke burger met homemade friet en dips. Echt te lekker gewoon! Deze plek heeft meerdere vestigingen zag ik, dus dat is goed om te weten.

Zagis kwam ik bij toeval tegen. Ik liep een wandelroute en zag opeens overal de te leuke bekers met illustratie, die moest ik ook hebben, alleen al om de leuke beker. Eenmaal gevonden bleek de koffie ook nog eens hartstikke goedkoop, alle drankjes zoals koffie, cappuccino etc zijn voor dezelfde prijs te koop. (15 kr - 2€) En dat is te zien, het is er hartstikke druk en je ziet in de Frederiksborggade overal mensen met Zagis bekers. De koffie was erg goed moet ik zeggen...

The Livingroom
Larsbjørnsstræde 17
Website

Kompa'9
Kompagnistræde 9
Website

Mad & Kaffe
Sønder Blvd. 68
Website 

Zagis
Frederiksborggade, hoek bij de brug
Website

Food Hotspots

Eetplekjes zijn er natuurlijk genoeg in Kopenhagen. Maar de volgende drie heb ik bezocht en waren erg leuk of goed.

De Torvehallerne heb ik al eventjes genoemd bij 'thee hotspots'. Maar dit zijn dus de foodhallen van Kopenhagen. Als ik het goed heb zijn er twee grote kasachtige gebouwen, met hierin allerlei verschillende winkeltjes en restaurantjes. Een prachtig, licht gebouw met allemaal verassende concepten. Je ruikt de lekkerste dingen en overal is gedacht aan de styling en zitplekjes. Wat wel een beetje jammer is, maarja dit is bekend van foodhallen, dat het eten allemaal best prijzig is. Ik nam daarom alleen een ijsthee en ging daarna weer op pad.

Taste is een klein bakkerijtje en patisserie waar de bakker inmiddels ook een lunchcafe heeft, hier kun je plaatsnemen voor een lekkere lunch of taartjes. Ik zag de mooiste taartjes en macarons in de vitrine, maar ik ging voor een broodje met warme kip. Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten, maar wow wat was dit lekker! Een heerlijk broodje met verse groente, warm gegrilde kip en homemade dressing. Ja een onverwachte aanrader.

Grød is een bekende keten in Denemarken. Grød betekend pap en de Denen zijn echte ontbijt/brunch liefhebbers, dit doen ze dan ook graag met verschillende soorten pap, havermout of chia pudding. Dat moest ik even proberen, ik koos voor de gooseberry chia special. Dit is chia pudding met een compote van kruisbessen en een topping van geroosterde kokosschil en amandelen, skyr, banaan en pindakaas. Heerlijk!

Torvehallerne
Frederiksborggade 21
Website

Taste
Store Kongensgade 80 - 82
Website

Grød
Jægersborggade 50
Website 

Shop Hotspots

Dan zijn we toe aan de laatste hotspots, de leuke winkels en bekende ketens. Bereid je maar voor, want ik heb er veel gevonden! Daarom zal ik ze maar kort benoemen.

Royal Copenhagen, deze servieswinkel is zeker een aanrader om te bezoeken. Het is bijna een museum op zich. Ik zag de mooiste mokken, theepotten en tegeltjes, maar helaas waren ze iets te prijzig voor mijn budget 😉 Wat wil je ook, deze winkel is koninklijk hofleverancier.
Magasin du Nord, een winkelcentrum, het is een van de oudste en grootste van Europa. Zeg maar al la V&D. Je vindt hier allemaal leuke winkeltjes, van bekende- en onbekende merken. Maar ook een grotere supermarkt in de kelder. Aanrader!
Hay House, eenmaal in Kopenhagen dan moet je deze winkel natuurlijk bezoeken. Hay is een van de bekendste Scandinavische merken en heeft een shop in een heel mooi statig gebouw. Prachtig hoge ramen, meerdere verdiepingen en natuurlijk is alles prachtig gestyled.
Illums Bolighus is ook een groot winkelcentrum, maar heel anders van opzet dan Magasin du Nord, ook een koninklijk hofleverancier. Bij Illums vind je allemaal bekende merken zoals Hay, Arne Jacobsen, Le Creuset etc. Heel leuk om even rond te lopen.
Notre Dame, een soort Dille & Kamille van Kopenhagen. Meer hoef ik hier niet over te zeggen, heengaan!
Bolia, Een prachtige woonwinkel. Ik zag de mooiste banken en woonaccessoires langskomen. Ik vond het jammer dat ik alleen handbagage had, want anders wist ik het wel. Deze winkel is inmiddels ook neergestreken in Nederland, zoals Amsterdam en Utrecht. Maar verder is deze winkel op meerdere plekken in Kopenhagen.
Stilleben, dit is ook een bekend merk uit Denemarken. Als je de spullen ziet dan denk je vast 'he dat ken ik'. Een prachtige winkel vol met accessoires, servies, posters en andere interieur artikelen. De bovenste foto is hier gemaakt.
To the left, een kleine conceptstore dat zeker leuk is om even te bekijken. Je ziet verschillende merken, wat kleding, accessoires en woonproducten. Hiernaast zit nog een leuke kinderconcepstore.

De straat 'Jaegerborggade' is ook een dikke aanrader om te bezoeken. Deze straat is vol met allemaal unieke winkeltjes, conceptstores, leuke cafeetjes en boetiekjes.

Royal Copenhagen
Amagertorv 6
Website

Magasin du Nord
Kongens Nytorv 13
Website

Hay House
Østergade 61
Website 

Illums Bolighus
Amagertorv 10
Website

Notre Dame
Nørregade 7
Website

Bolia
Christian lx's gade 7
Website 

Stilleben
Niels Hemmingsensgade 3
Website

To the left
Peder Hvitfeldts Stræde 15

Jaergersborggade

Als laatst nog een rijtje tips die ik niet heb bezocht, maar me wel leuk leken om te bezoeken. En winkeltjes die helaas (nog) dicht waren. Als je op de namen klinkt vind je linkjes naar de website.

- Tasja P. Ceramics, keramiek studio
- Studio Arhoj, heel bekend keramiek/servies merk
- Mikkeller bier, handmade biertjes in toffe flesjes en blikjes
- Mother, Italiaans, biologisch restaurant
- Bowl Market, ontbijt/brunch bowls
- Ditte Fischer, keramiek
- Joe & the Juice, sapjesketen die je bijna op elke straathoek ziet. Inmiddels ook in Nederland..
- Fars Dreng, lunch/koffie
- Bowl 37, ontbijt/brunch bowls
- Normann Copenhagen, het bekende Deense woonmerk
- Playtype, lettertypes en posters
- Yellow Rose, plant based cafe

Wat vonden jullie van dit blog? Leuk?
Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt. Mocht je nog tips hebben die ik niet heb genoemd en die ik zeker zou moeten bezoeken de volgende keer. Laat het me dan weten 🙂 Vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reply
    Jeanette Renting
    14 november 2018 at 12:31

    Heerlijke lijstjes. Ga dit even opslaan, dank je wel.

  • Laat een reactie achter