Persoonlijk

Contentmaker voor Kokotoko

Al zo’n 4 maand vertel ik jullie in de maandmomentjes over het project dat ik doe voor Kokotoko. Op mijn blog hebben jullie deze toffe kledingwinkel al vaker voorbij zien komen en ik heb het gedeeld in een hotspotartikel. Toen Amber, de eigenaresse, mij vroeg of ik iemand kende die het leuk vond om foto’s te maken voor social media dacht ik, dat lijkt mijzelf eigenlijk ook wel heel leuk. Alleen had ik het nog niet heel vaak gedaan (met modellen dan, producten natuurlijk wel). Dus ik besloot te mailen dat ik het zelf wel wilde proberen. Amber was meteen enthousiast en zo heb ik een nieuwe functie aan mijn CV kunnen toevoegen, social media contentmaker. 🙂 In dit blog zal ik jullie meer vertellen over wat dit nou precies inhoud en laat ik jullie een aantal foto’s zien, want ik ben stiekem wel heel trots dat het vanaf de eerste shoot al meteen zo goed lukt.
Ik zal in het kort even vertellen wat een contenmaker is en doet.
Als contentmaker maak je als het ware de content die je deelt op de social media kanalen van jezelf, een bedrijf of onderneming. Dit kunnen foto’s, tekst of leuke quotes zijn (die ik bijv. zelf maakte voor Knipmode). Uiteraard kun je foto’s delen die je vind via Pinterest of andere inspirerende sites, maar ik vind eigenlijk dat dit niet de goede manier is. Het zijn niet je eigen foto’s en daarnaast kun je vaak niet de oorspong achterhalen. Op deze manier misbruik je eigenlijk iemands foto. Als je de ‘maakster’ tagt vind ik het weer een ander verhaal, maar vaak kun je deze niet achterhalen.
Je merkt al het is belangrijk om je eigen foto’s te maken om zo een persoonlijke, herkenbare feed te creëren. Voor mijn eigen instagram doe ik dit natuurlijk al een tijdje, maar ik merk dat ik voor Kokotoko (en mijn nieuwe zakelijke account @yourdailyteacup) nog meer mijn best doe om een goeie feed te creëren. Zo krijg je een herkenbare stijl en zullen steeds meer mensen je kanaal gaan volgen, liken en reageren. Dus eigenlijk heb je een grote taak, je bent de promotie van de winkel of persoon en daarnaast zorg je voor een kloppend geheel. Ik doe de fotoshoots helemaal zelf van zowel de producten als de kleding, ik regel samen met Amber modellen die ik meestal ken en verder zorg ik voor een leuke styling. Eigenlijk heel breed en dat is ook wat het zo leuk maakt.
Het is iets wat best veel tijd kost aangezien ik op het moment niet zo heel veel tijd heb naast mijn school. Meestal plan ik 1 á 2 keer in de maand een shoot in. De ene keer neem ik een aantal producten mee en de andere keer regel ik een model en gaan we samen op pad in Groningen of Zwolle om de leukste kleding te shooten. Iets wat soms ook nog tegenzit is het weer, maar het is iedere keer nog goed gekomen.
De eerste keer was het extra spannend, daarom heb ik een schoolvriendin gevraagd die echt een Koko-meisje is. Zo heb ik de mensen benoemd die passen in de sfeer en stijl van Kokotoko 😉 We hebben de kleding gefotografeerd en samen hebben we mooie locaties in Zwolle gezocht. De eerste foto’s zijn meteen al heel erg leuk geworden, iets waar ik heel trots op ben want ik had het nog niet vaak gedaan!
Inmiddels heb ik ongeveer 4 kledingsshoots gehad, de meeste modellen hebben ook een blog, dus ik zal ze even linken mocht je geïnteresseerd zijn. Met Beate, Babette, mijn broertje Jarno want we moeten ook mannen, Nina en Mariët. En daarnaast heb ik de leukste producten gefotografeerd. Omdat Kokotoko een eerlijke, fairfashion winkel is hebben ze ook allemaal ecofriendly producten die je niet vaak tegenkomt. Extra leuk om te mogen vastleggen en te bedenken op welke manier ik ze ga fotograferen.
In dit blog zie je van iedere shoot wel wat foto’s langskomen. En ik ben zo trots op het resultaat, want het gaat zo goed. Ik had nooit gedacht dat ik zo goed zou kunnen fotograferen, want ik doe eigenlijk alles op gevoel. Mocht je nou meer willen zien of benieuwd zijn naar de nieuwe foto’s, neem dan zeker een kijkje op de instagramaccounts: @kokotoko050@yourdailyteacup. Er staan namelijk alweer nieuwe shoots op de planning.

Wat vinden jullie van mijn nieuwe functie en foto’s? En zouden jullie het leuk vinden als ik om de zoveel tijd een update plaats met nieuwe foto’s en activiteiten op dit gebied?

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply
  Danielle
  3 juni 2017 at 15:12

  Lekker bezig Rensina, heel leuk om te lezen en zien ??

 • Reply
  Mariët
  5 juni 2017 at 15:27

  Heel leuk Rensina!
  Ik vond de fotoshoot erg leuk om te doen en ik vind je foto’s heel mooi en professioneel 🙂
  Fijn dat je zo’n leuke functie aan je CV toe kunt voegen! Keep up the good work!
  liefs Mariët

 • Reply
  Daphne Coers
  7 juni 2017 at 10:53

  Dat is dus weer een extra iets erbij waar je goed in bent.
  Leuk verhaal om te lezen en wat een mooie foto’s heb je gemaakt.
  Je gaat lekker zeg, straks heb je het leuke werk gewoon voor het uitkiezen.
  Groetjes, Daphne

 • Laat een reactie achter