Food Theezakjes

Daebeté Thee

Online speur ik altijd naar nieuwe zakjes of leuke theemerken. Vaak kom ik via via achter een nieuw merk, maar ook maak ik tegenwoordig veel gebruik van Instagram en Pinterest, waar je steeds meer merken terug vind. Het volgende theemerk vond ik ook via deze manier, namelijk via een blog dat zich speciaal richt op thee, koffie en chocolade. Erg leuk!
Nadat ik de geweldige website had bekeken van Daebeté thee (geweldig, echt een aanrader om even te bezoeken)
 benaderde ik het theemerk of ik de thee mocht kopen. Maar een samenwerking met een Nederlands blog vonden zij een leuker idee. Te gek natuurlijk, dus na een uitgebreide test vind je nu een review over DAEBETÉ Thee uit Taiwan!
Daebete

Het merk:
Ik had heel leuk mailcontact met de contactpersoon van Daebeté en hij heeft me van alles verteld over het merk, ook kreeg ik nog wat foldertjes bij mijn pakketje en zo weet ik er dus alles vanaf. Daebeté betekend theeblaadjes in het Taiwanees, dus een perfecte naam voor een theemerk. De thee word geroosterd en vervolgens verpakt, zo lijkt de thee op rijstkorrels (Ik noem het stiekem slakkenpoep hihi). Maar als je het in heet water doet, gaan de opgekrulde blaadjes ‘leven’ en worden het echte bladeren. Zo krijgt de thee zijn aroma.
De thee is meestal los in zakjes gedaan, maar ook zijn er bepaalde soorten waar de thee in een soort pyramide zakje zit.
Daebeté is een natuurlijke, eco thee. Ze maken dan ook geen gebruik van bestrijdingsmiddelen en letten er goed op dat de theeplanten lang door kunnen groeien.
DaebeteDe zakjes:
Er werd mij van tevoren verteld dat ik 3 doosjes opgestuurd kreeg. Maar tot mijn verbazing kreeg ik drie soorten doosjes met van alle verschillende zakjes één erin. Zo heb ik dus het dierendoosje gekregen in de smaak van de aap, maar hierin zaten ook alle andere dieren uit de serie. Geweldig! De contactpersoon heeft dus speciaal voor mij doosjes samengesteld. En zo kreeg ik geen drie, maar 24 zakjes.
Goed nu gauw door naar alle theezakje, want ze zijn bijna allemaal erg mooi!
Schermafbeelding 2016-02-05 om 19.17.53               Daebete
Zelf vind ik deze met de dieren het leukste, want zijn ze niet schattig?! Het zijn allemaal bedreigde diersoorten uit Taiwan. Zie je al die aparte namen op de afbeelding hierboven?  De smaak staat zowel in het Taiwanees, als in het Engels op de zakjes. In deze zakjes zit dus de losse thee die je in een thee ei, of los in je beker stopt.
DaebeteOp de tweede plek komt deze bloemen thee. Ook prachtige zakjes! Hier staat ook weer de smaak in het Taiwanees en het Engels op het zakje en zit er losse thee in.
DaebeteDeze laatste zakjes zijn niet zo heel erg bijzonder, maar gewoon leuk. Op deze zakjes staat veel tekst en de smaak staat er in het Taiwanees op en is er in het Engels bijgeschreven. In deze zakjes zitten dus theezakjes met labeltje.
DaebeteDe thee:
Toen ik het eerste zakje openmaakte om te proeven was ik erg verbaasd, er zat losse thee in. En hele aparte losse thee! (Zie je wat ik bedoel met slakkenpoepjes hihi ;)). Maar goed het uiterlijk doet vast niets met de smaak en zo zie je wel dat ze de thee niet extreem hebben bewerkt.
Je hebt natuurlijk veel onbekende smaakjes voor ons. Wat denk je van LI Shan Mountain Tea, Wen Shang Pouchong Tea en Beauty Tea. Maar ook zijn er verschillende soorten Oolong thee, Groene thee en Zwarte theetjes.
DaebeteDe smaak:
Natuurlijk de ultieme smaaktest… Ik heb ze nog niet allemaal geproefd, maar ik heb al wel een oordeel. De oolong theetjes, in theezakje, vind ik het lekkerste en dan met stip op nummer 1 staat Honey Oolong. Erg lekker!
De losse thee vind ik een beetje vreemd. Het is niet heel erg vies, maar een grote kop wordt op den duur niet heel erg lekker. Sommige smaken kan ik niet zo goed thuisbrengen, en zullen dus wel horen bij Taiwan. Het is wel zo dat de thee precies zo ruikt als dat de smaak is.
Al met al zijn de smaakjes die in een theezakje zitten dus lekker, en de losse thee vind ik minder, tot niet lekker…

Dan heb ik nog een mededeling voor alle theezakjes verzamelaars die mijn blog lezen. Helaas kun je op dit moment nog geen thee bestellen bij Daebeté (ik heb het nagevraagd). Maar er wordt hard gewerkt aan een manier om de thee naar Europa te laten versturen. Zodra dit zover is krijg ik een mailtje en zouden we een grote bestelling kunnen plaatsen. Want ik kan me voorstellen dat jullie heel graag deze leuke zakjes willen hebben 😉 Hierover dus later meer!
DaebeteMeer info?
http://daebete.com.tw (Erg leuk vormgegeven!)
Facebook

*Deze blogpost bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf!
Mocht je ook met mij willen samenwerken? Kijk dan even bij ‘over mij’.

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reply
  Daphne
  6 februari 2016 at 09:01

  Wat ontzettend gaaf zeg!
  Zo zie je maar weer, als je iets vraagt kun je ook gewoon “Ja” al antwoord krijgen!!
  Leuk stukje heb je geschreven, eerlijk en duidelijk.
  Spaar jij nou ook de lege zakjes? Of spaar je thee zakjes waar nog een zakje in zit?
  Ik vind het zo’n leuke hobby 😉
  Fijn weekend, Daphne

  • Reply
   rensinasteursma
   6 februari 2016 at 09:23

   Wat een leuke reactie Daphne!
   Inderdaad, ik spaar beide. Zakjes met nog thee erin (soms zijn ze zo mooi dat je ze niet kapot wilt snijden aan de achterkant), maar ook helemaal lege zakjes.

 • Reply
  Maria
  6 februari 2016 at 09:38

  Wouw wat super, merk is bekend maar deze zakjes niet, laat maar horen wanneer je meer weet.

 • Reply
  Greetings from Arnhem
  6 februari 2016 at 10:14

  Wat een leuke review en wat een mooie zakjes! Mijn favorieten zijn die met de bloemen er op.

 • Reply
  bonjourbabette
  6 februari 2016 at 12:04

  Ziet er heel leuk uit! Ik kende het merk niet maar het lijkt me echt heel goed! X

 • Reply
  Astrid
  6 februari 2016 at 20:49

  Zag de theezakjes op instagram voorbij komen en die met het beestje op de verpakking sprak mij ook meteen aan. Sowieso doen mooie verpakkingen het altijd goed bij mij.

 • Reply
  bhduitW
  6 februari 2016 at 20:57

  Wat een leuke en interessante review Rensina, en wat zien deze verpakkingen er leuk en eigentijds uit, echt iets voor jou! Ben je al eens in het theemuseum te Houwerzijl geweest eigenlijk? Echt iets voor jou!

 • Reply
  Carolien
  7 februari 2016 at 10:51

  Oh die zien er leuk uit! Ik kan begrijpen dat deze voor jou als theeliefhebber kleine cadeautjes zijn! Leuk dat je met bedrijven samenwerking zoekt. Heb ik laatst ook gedaan met die Griekse thee. We worden inventief, haha 🙂

 • Reply
  Cosy by Cindy
  7 februari 2016 at 19:23

  Die verpakking is al heel leuk! Heb weer het een ander over thee geleerd.

 • Reply
  mirjamschippers
  8 februari 2016 at 20:58

  Wat ontzettend leuk dit zeg! Leuk om je review te lezen en ik ben wel een beetje benieuwd naar deze thee 😉
  Groetjes,
  Mirjam

 • Reply
  Maandmomentjes: Februari – mydailyteacup
  1 maart 2016 at 20:01

  […] Ik ontving speciale thee, helemaal uit Taiwan. Daebeté thee en wat zijn de zakjes prachtig! Mede doordat ik de blogpost deelde op een speciale theezakjes […]

 • Laat een reactie achter