Geen categorie Persoonlijk

De Gewoon Nederlands/Just Dutch TAG

Op het leuke blog van Gewoon Marieke (klik) kwam ik een hele leuke Hollandse tag tegen. 
Het leek me leuk om deze in te vullen. Marieke doet het via een video, maar ik typ hem gewoon.
Wil je hem ook graag op je blog delen? Dat kan, maar verwijs dan wel even naar het blog van Marieke en stuur haar eventueel een berichtje. Kijk gauw mee naar mijn Hollandse favorieten. 


1. É
én of meer koekjes bij de thee?
Ik neem meestal maar gewoon één koekje bij de thee. Veel verschillende soorten in huis hebben vindt ik wel fijn, zo kan je altijd kiezen welke je op dat moment wilt hebben. Stroopwafels, cakejes of gewoon een lekker biscuitje doen het altijd goed. 


2. Wat is je favoriete stamppot?
Oeh dit is een lastige zeg, vind ze namelijk allemaal zo lekker! Maar als ik moet kiezen ga voor stamppot boerenkool en andijvie als een goede tweede. Heerlijk met wat spekjes en een rookworst. 
3. Welke Nederlandse feestdag vind jij de leukste?
SINTERKLAAS! Ik vind het echt een geweldig feest. Ook al ben ik al volwassen, toch kijk ik weer elk jaar uit naar dit feest hihi. De gezelligheid, de cadeautjes en surprises uitzoeken en maken. En natuurlijk alle lekkere pepernoten en chocoladeletters die nu alweer in de winkel liggen. Ik vind het dan ook erg jammer dat er zoveel ophef is over zwarte piet… Ik vind dat die gewoon moet blijven, dat hoort er nou eenmaal bij.    

Bron: http://vankatoenenzo.blogspot.nl/2011/11/freebies-sinterklaas.html

4. Wat is volgens jou het leukste plekje in Nederland?Ik hou erg van de natuur en dus ook van het bos en natuurgebieden. In Kropswolde hebben we een heel mooi natuurgebied waar ik graag even doorheen fiets. 
 

 


Bron: http://meijco.blogspot.nl/2012/08/motortoertocht-week-der-besten.html

Maar ook hou ik van de steden en daarom kies ik ook voor Zwolle. Eerder kwam ik hier wel eens om te shoppen, maar nu ik er vaak doorheen rij zie ik zoveel mooie plekjes. Ook ontdek ik steeds weer een nieuw straatje of mooi hoekje terwijl ik al wel 20 keer door die weg ben gekomen met de bus. Zo leuk! Ik kijk er dan ook naar uit om hier te gaan wonen.

Bron: http://www.hotelspecials.nl/hotels/secret_hotel_zwolle_/fotos.html 
5. Wat is jouw favoriete accent en doe een stukje na.

 

Uhm dit is een lastige… Mijn ouders praten plat tegen elkaar (Westerkwatiers?) en moet vaak lachen om bepaalde woorden. Ik kan het ook wel verstaan, maar spreek het zelf niet. Ik ga vanavond eens goed luisteren of ik een bepaalde zin voor jullie kan opschrijven haha. Het Fries vind ik ook wel mooi, maar het moet niet te Fries zijn.

 

 

 

*Het is niet meer gelukt om iets te horen, want m’n ouders waren weg…

 


6. Welk woord is voor jou typisch Nederlands?
Gezellig! Dit woord past goed bij Nederlands en vele Nederlanders gebruiken het vaak. Even gezellig samenzijn, gezellig op stap etc. Ik vind het gewoon een fijn woord en gebruik het dan ook veel. Ik hou dan ook van gezelligheid.

 

Bron: http://www.awesomeamsterdam.com/articles/98/dutch-words-gezellig

 
7. Welk typisch Nederlands gebruik vind jij het leukst?

 

Het is niet typisch Nederlands, maar ik vind het wel heel leuk. Het zelf bakken van taarten, cakes en andere lekkernijen. Het voorbereiden van iets lekkers, het klaarmaken en dan natuurlijk alles samen op eten. Laatst las ik ergens de volgende opmerking over het zelf maken van lekkernijen die me wel aansprak: Zelfgemaakte lekkernijen voorgeschoteld krijgen geeft iets extra’s, diegene heeft moeite voor je gedaan en waardeert het dat je langskomt. (Niet precies zo denk ik, maar daar kwam het wel op neer). Een mooie gedachte toch! Zo had ik het nog niet eerder bekeken maar is meer dan waar.

 

8. Welk Nederlands gezegde is jouw favoriete gezegde?

 

‘Ben je nou helemaal van de pot gerukt’ moet ik altijd erg om lachen haha.

 

En ‘als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel’ vind ik ook een hele leuke.

 


9.Wat is je favoriete winkel van Nederlandse bodem?

 

Dit is een makkelijke, ik kies voor de Action en daarnaast ook de Xenos.

 

Ze hebben hele leuke spullen voor een goede prijs. De Hema is ook een goede, want dit begint ook wel een favoriet te worden met alle leuke spullen op het moment.

 

10. Wie vind jij de leukste BN’er?Ik kies er twee, een man en een vrouw. Allereerst Doutzen Kroes, ik vind haar een prachtige vrouw. Ze is een goed model en daarnaast volgens mij nog steeds heel erg Nederlands. Ik volg haar namelijk op Twitter en Instagram en vaak plaatst ze een foto dat ze weer in het mooie Friese land is of tweet ze zelfs in het fries. Yvonne Jaspers vind ik trouwens ook een leuke presentatrice!

 

Bron: http://gossipgay.nl/interview-met-doutzen-kroes/

Voor de man kies ik Jan Kooijman, hij ziet er natuurlijk goed uit 😉 en ik vindt dat hij een goed jurylid is in so you think you can dance. Tijdens mijn zoektocht naar BN’ers kwam ik natuurlijk nog veel meer leuke mensen tegen, dus ik zou er nog veel meer kunnen opschrijven…

 

Bron: http://www.tvgids.nl/Jan_Kooijman_presenteert_Take_Me_Out_/artikel/55276/


11. Wat vind jij het mooiste en/of leukste Nederlandstalige liedje?
Best lastige vragen allemaal zeg… Ik hou namelijk veel van muziek en vindt dan ook verschillende dingen leuk. Als ik één liedje uit moet kiezen dan is dat De soldaat van Nick en Simon. Ik vind het een hele mooie tekst en een prachtig gebaar aan de soldaten. Het is gewoon een mooi lied.

 

12. Haring? Ja of nee?

 

Nee, denk ik. Want ik heb het volgens mij nog nooit gehad. Maar het ziet er gewoon vies uit en koud lijkt me het juist helemaal niet lekker.

 

Nu is het de bedoeling dat ik een aantal bloggers tag, maar dit doe ik niet. 

 

Vind je het leuk om deze tag over te nemen? Doe het dan vooral, maar link wel even het blog van Marieke. 

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reply
  lien
  17 september 2014 at 21:31

  Leuk hoe je deze vragen hebt beantwoord!! Gezellig, haha!!

 • Reply
  Gewoon Marieke
  1 oktober 2014 at 10:34

  Leuk dat je hem heb ingevuld Rensina! Leuke antwoorden ook!

 • Laat een reactie achter