Creatief Geen categorie Uitjes

Diezijn leuk markt – Groningen

Afgelopen zondag (02-11) hielp ik Willy van haar te gekke blogs Freubels-freubels en Inktspatten  (kijk zeker even op haar mooie blogs) op de ‘Diezijn leuk markt’ in Groningen. Mijn vriendin Maureen is haar dochter en wij hebben met z’n tweeën een kleine workshop gegeven. Oja, Willy heeft net een website gemaakt voor eventuele verkoop en het geven van workshops. Lijk het je nou leuk om eens te leren hoe je nou zo’n mooi boekje of kaart maakt? Neem dan een kijkje op deze site (klik) en meld je aan. 

Natuurlijk heb ik ook nog wat leuke dingetjes gekocht die ik jullie wil laten zien, lees snel verder… 

 
Wat is de Diezijn leuk markt?
Diezijn leuk! is een markt met allerlei unieke, originele en handgemaakte producten. Maar ook de gelegenheid om geïnspireerd te raken en leuke hobby materialen aan te schaffen en natuurlijk is er ook plek voor andere rariteiten, creatief hergebruik, vintage en retro artikelen.
De ideale plek om een origineel cadeau te vinden voor sint / kerst (November markt ), pasen/moederdag (April markt ) of om jezelf eens lekker te trakteren. Op de hip en handgemaakt markt vind je echt eens iets anders en ontmoet je de personen achter dat leuke produkt dat je al eens in de flow of de 101 woonideeën zag. Met een hele vismarkt vol is er voor ieder wat wils. Vilt, glaskralen, illustraties, kunst, houten speelgoed, accessoires, zpagetti, feestartikelen, knuffels, tassen, kleding en heel veel meer.
De Diezijn leuk! markt in Groningen is 1 van de grootste handgemaakt markten van Nederland . Elk jaar komen er weer aanmeldingen van ontwerpers en vaklieden uit het hele land, maar als altijd ook veel uit eigen regio. Hier in het noorden wordt er uitzonderlijk veel moois gemaakt!  
Het persoonlijke contact met de maker op de markt geven de producten iets extra’s omdat je het verhaal erachter leert kennen. Op de Diezijn leuk! markt vind je geen 13 in een dozijn artikelen, maar producten met hart en ziel. Iets waar in deze tijd steeds meer behoefte naar is. Bezoekers en standhouders beschrijven de markt als gezellig, vrolijk en bijzonder.
Kom het bekijken op de Diezijn leuk! en handgemaakt markten. 
(bron: http://www.diezijn-leuk.nl/home.html) 
 
Onze kraam:
 
Willy verkocht allemaal zelfgemaakte producten. Vaak met gerecyclede materialen.
Zo had ze de prachtigste boekjes (die vrij snel waren uitverkocht), leuke kaarsen, schilderijtjes maar ook een naai- of tekendoos. Verder hebben we goed verkocht, leuke reacties en we zagen ook nog bekende medeblogsters voorbij komen.
De visitekaartjes waren ook al heel snel op, dus hebben we een mailadressen lijst gemaakt. Zo kan Willy de personen het visitekaartje digitaal sturen.
Ik en Maureen gaven, na soms een enkele keer op inpak- en verkoop, de workshop boekje vouwen. Een heel leuk, maar simpel idee wat tot een mooi resultaat leidt. Nou dit hebben we geweten. Vele mensen, jong en oud, hebben meegedaan. Erg leuk om te doen!
Verder even wat leuke fotootjes die ik op de markt heb gemaakt:
 
Kijk nou wat een toffe koffie car, echt zo leuk!
Dit vind ik nou zo leuk, Annie maakt allemaal illustraties en kan dus ook een bordje voor bij je voordeur maken. Ik herkende haar stijl al, want ik ken twee mensen die dit bij hun deur hebben.
Neem eens een kijkje op haar site: http://www.anniewarhoofd.nl
Onze buren op de markt hadden allemaal houten spullen 🙂
Te gek die houten handgrepen en kijk eens naar de hangers op de kapstok, als je goed kijkt zie je dat het vorken en lepels zijn haha.
Deze kraam verkocht echt de mooiste illustraties. En ze had een geweldige actie. Als je haar Facebook likede op de markt mocht je een gratis wenskaart uitzoeken. Daar moest ik natuurlijk even aan meedoen. Ook zij heeft een website: www.hatsaflatsa.com
Dan nog mijn gekochte/gekregen spulletjes, niet veel want het meeste heb ik als dank gekregen van Willy, zo lief!! 
*sorry voor de slechte foto, maar het is steeds al donker als ik van school thuis kom…
– De prachtige illustratie van Hatsaflatsa, oh ik zag zoveel mooie tekeningen. Dit is helemaal Maureen haar stijl en zij kon zich niet beheersen en kocht verschillende leuke kaarten en andere items bij de kraam.
– Een sterrenslinger.
– Een kaars met boomstam voet, heb ik aan mijn moeder gegeven 🙂
– En als laatst het geweldige Instagram boekje, helemaal gemaakt van gerecyclede materialen natuurlijk door Willy.
Oja, Willy geeft nu een set kaarten weg op beide blogs dus als je een kansje wilt maken doe dan zeker even mee bij haar!
Ik hoop dat ik het blogje niet te lang heb gemaakt, maar gelukkig zijn er veel foto’s.
 

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply
  Willy
  6 november 2014 at 09:10

  Wat een super leuk verslag Rensina, bedankt voor de reclame en complimenten…bloos, bloos 🙂 Ik heb het ook een super leuke dag gevonden mede dankzij de inzet van jou en Maureen, nogmaals dank!!

 • Reply
  Marja Kenter
  6 november 2014 at 12:56

  Ach, zo grappig Rensina, ik dacht een klein beetje al dat jij het was maar “het kwartje viel niet verder” anders had ik jou ook even aan gesproken. Ik wilde best een boekje maken maar kan zo ontzettend moeilijk op die klapstoeltjes zitten en er van opstaan, jammer dat heeft me tegen gehouden.
  Het was inderdaad een heel leuke markt en leuk dat je dit allemaal met ons hebt gedeeld.
  Groetjes Marja

 • Reply
  lien
  7 november 2014 at 13:10

  Wat een gezellige markt, kan ook niet anders met zo'n naam, haha 🙂 Jullie kraam ziet er leuk uit. Ik ga gauw eens bij Willy snuffelen! Liefs Carolien

 • Reply
  Indruk
  7 november 2014 at 21:16

  Wat ziet het er gezellig uit en zo te zien hadden jullie ook mooi weer! Fijn weekend, Pascale X

 • Reply
  theezakje41
  9 november 2014 at 13:27

  Wat weer een ontzettend leuke blog. Ken deze markt helemaal niet, attendeer me er volgend jaar op, want dit lijkt me dus heel erg leuk om eens te bezoeken.

 • Reply
  Instagram Momentjes: November | mydailyteacup
  1 juli 2015 at 22:57

  […] * Begin november hielp ik Willy mee op de Die zijn leuk markt, klik voor mijn verslagje. Het leuke kaartje rechtsboven heb ik hier gekregen. En vind hem zo mooi dat […]

 • Laat een reactie achter