Creatief DIY

DIY Cactusslinger

Vandaag is alweer mijn tweede stagedag bij de Knipmode! Spannend maar ook zeker heel erg leuk. Ik ben benieuwd wat ik allemaal kan en mag gaan doen de komende tijd en zal er hier binnenkort zeker meer over vertellen. De Knipmode heeft uiteraard alles te maken met stof en het naaien van dingen, dus vandaar dat het mij een leuk idee leek om vandaag de DIY van de cactusslinger die ik een tijdje geleden gemaakt heb online te gooien. Daarnaast zijn cactussen volgens mij nog steeds heel erg in en hip, dus een perfect moment! 
CactusslingerIk maakte deze leuke, vilten cactusslinger voor mijn swapmaatje tijdens de Lang leve de zomerswap. Mijn swapmaatje hield van cactussen, planten en via haar account zag ik dat ze veel kleur in haar kamer heeft . Vandaar dat ik ervoor gekozen heb om de slinger in verschillende kleuren te maken en daarnaast is dit natuurlijk veel vrolijker dan bijvoorbeeld alleen maar groene cactussen.
CactusslingerBenodigdheden: 
* Een vel wit papier + een pen/potlood
* Touw of draad in een kleur naar keuze. Ik heb voor wit gekozen
* Vilt, stof of papier in een kleur naar keuze (*)
* Schaar
* Naaimachine
CactusslingerDan kunnen we aan de slag. Eigenlijk is deze DIY heel gemakkelijk en heb je de slinger zo in elkaar. Als eerste teken je een cactus op het witte vel papier. Ik heb dit gedaan door een illustratie op internet op te zoeken en deze na te tekenen. Maar je zou uiteraard ook nog een plaatje uit kunnen printen en deze kunnen uitknippen.
CactusslingerCactusslingerVervolgens leg je het voorbeeldcactusje op het vilt en knip je deze uit. Dit doe je voor alle kleuren vilt en uiteraard kun je zoveel cactussen maken als je zelf wilt. Des te meer je hebt, hoe langer je slinger wordt.
Zo ziet het er dan uit! We pakken nu het touw en de naaimachine erbij.
CactusslingerJe legt het witte touw onder het voetje van de naaimachine door. Let hierbij op dat je genoeg touw overhebt zodat je de slinger nog kunt ophangen. Vervolgens leg je hier een cactusje op en naai je met een rechte- of zigzagsteek over het cactusje en daaronder het witte touw heen. Op deze manier zorg je ervoor dat je beide delen aan elkaar verbindt. De tweede cactus leg je een stukje verder en naai je ook op deze manier vast. Dit doe je zo voor alle cactussen. Als laatst nog even de losse draadjes afknippen en klaar is je slinger!
CactusslingerStiekem vind ik de slinger zo leuk dat ik eigenlijk ook eentje voor mezelf wil gaan maken! Wie weet dat ik dit binnenkort nog wel ga doen.

*Ik wil Howaboutfrankie heel erg bedanken voor het mede mogelijk maken van deze DIY! Van
haar heb ik namelijk veel verschillende kleuren wolvilt gekregen voor mijn schoolproject met het trendboek. Helaas heb ik het toen niet kunnen gebruiken, maar daarom extra leuk dat ik er een leuke slinger van heb kunnen maken. Nogmaals bedankt Mirelle!

Heb jij al eens zelf een slinger gemaakt? Zo ja wat voor een?
Of ben je van plan deze DIY te gaan maken? Laat het me weten, ik ben benieuwd.  

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply
  Ingrid - 365 Miles to Paris
  31 augustus 2016 at 13:00

  Onwijs leuk om te maken! Ik zou ‘m zo ophangen hier aan de muur. Merci voor de inspiratie 🙂

  • Reply
   rensinasteursma
   31 augustus 2016 at 20:56

   Graag gedaan! Ben benieuwd of je hem ook echt gaat maken 🙂 Laat je dan iets weten?

 • Reply
  Maandmomentjes: Augustus – mydailyteacup
  1 september 2016 at 08:13

  […] ik weer de maandmomentjes van augustus met jullie. * Voor mijn instagrammaatje maakte ik deze toffe cactusslinger. Ik vond hem te leuk om niet te delen en daarnaast past ie perfect bij mijn nieuwe stage, de […]

 • Laat een reactie achter