Creatief DIY Home Instagram

DIY houten fotolijstjes

Laatst konden jullie al zien wat ik voor moois aan mijn Instagram swapmaatje gaf (klik). Ook zat hier een leuke DIY bij die ik graag met jullie wil delen! Het zijn de polaroid fotolijstjes van hout, dus voor je instagram foto’s die je bij de Hema kunt laten afdrukken (normale maat ipv mini’s). Het is niet moeilijk en zeker wel heel leuk om te maken en neer te zetten. Kijken jullie gauw mee? IMG_20150426_191313Ik vond het zo leuk dat ik er 6 maakte, twee voor mijzelf en vier voor mijn swapmaatje.


Wat heb je nodig:
– Een grote plaat hout.
– Het gewenste formaat uitgetekend, ik heb de maat van mijn polaroid foto genomen en hieromheen wat extra gedaan tot ik de gewenste maat had (mijn afmetingen van het gehele lijstje zijn  <-> 11,6 cm, ^13,5 cm).
– Een laser, heb je deze niet in je omgeving dan kan het ook wel met een zaag of decoupeerzaag.
– Natuurlijk de uitgeprinte polaroid foto’s.
– Lijm

Hoe ga je te werk: 
IMG_20150426_185017Stap 1: Je hebt de vorm uitgezaagd of gelaserd, ook het stuk waar de foto moet komen is uitgezaagd. Bewaar deze!
IMG_20150426_185022Stap 2: Pak het middelste houtje en smeer hier lijm op. Hier ga je de foto op plakken, hou deze dus bij de hand.
IMG_20150426_185056Stap 3: Plak de gewenste foto op het houtje en laat dit even drogen. De foto is als het goed is net een stukje groter dan het middelste stuk hout. Dit is nodig om de foto straks vast te kunnen maken aan de lijst. (Let er dus op dat aan iedere kant van het houtje een even groot stuk foto uitsteekt aan de zijkanten.)
IMG_20150426_185105Stap 4: Smeer wat lijm om het vierkantje van de lijst. Vervolgens druk je de achterkant met foto hierop zodat hij op de juiste plek komt te zitten. Wacht nu met omdraaien tot de lijm droog is.
IMG_20150426_190241Herhaal dit voor al je foto’s die je een lijstje wilt geven en klaar zijn je houten fotolijstjes! Een leuke, maar lekker simpele DIY vinden jullie niet. Nu is het tijd om je foto’s weg te geven of een leuk plekje in je huis te geven. Ik heb eentje op mijn wandrek geplaatst (zie de eerste foto) en eentje heb ik op mijn kamer in Zwolle gezet.IMG_20150430_081326

IMG_20150426_191600Je zou hem natuurlijk ook kunnen opplakken met wat dubbelzijdig tape. Hier zien jullie nog even het verschil met het normale formaat en de mini’s die ik vorige zomer bij de Hema bestelde. Ik vind de kleintjes nog steeds erg schattig.

Maak je een DIY of Recept van mijn blog en deel je deze foto op social media (vooral Instagram), gebruik hierbij dan de hashtag #mydailyteacup. Zo kan ik de foto zien, liken, reageren of delen! Binnenkort wil ik dan eens een blog schrijven met alle foto’s die ik langs heb zien komen. 

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply
  Cosy by Cindy
  12 mei 2015 at 09:22

  Wat een super leuk idee! Kan weer op mijn to do list 😉 veel plezier nog in Nice! Liefs Cindy

 • Reply
  Joke Kieft-Reijken
  12 mei 2015 at 20:14

  Erg leuk gemaakt Rensina, inderdaad leuk om cadeau te geven.

  groetjes, Joke

 • Reply
  bhduit
  12 mei 2015 at 21:45

  Super leuke en simpele DIY Rensina, bedankt!!

 • Reply
  carolien
  13 mei 2015 at 12:50

  Wat een leuke DIY! Die polaroid foto’s blijven toch leuk he!!

 • Reply
  Daphne
  16 mei 2015 at 20:40

  Hoiiiiii, ik ben er weer.
  Ik kon je idd niet meer volgen.
  Als het goe dis gaat het nu via mijn mail, maar ik hou het in de gaten.
  Leuk idee, deze foto-lijstjes.
  Ziet er heel gezellig uit zo.

 • Reply
  Snapshots of my room #1 | mydailyteacup
  21 mei 2015 at 17:17

  […] steeds blij met mijn gemaakte houten fotolijstjes! Heeft iemand van jullie deze al gemaakt? HIER kun je lezen hoe je ze maakt. Leuk en helemaal niet […]

 • Laat een reactie achter