DIY Geen categorie Home

DIY: Van aardappelkistje tot bijzettafeltje

Ik zag al een aantal jaren zulke leuke ideeën op Pinterest voorbij komen, wie niet. Maar deze met het aardappelkistje wilde ik echt graag uitvoeren! Na een jaar zoeken, heb ik via via een aardappelkistje weten te bemachtigen en heb ik eindelijk deze gave DIY uitgevoerd. Oja de jongen waarvan ik het kistje kocht, had er nog veel meer. Dus heb je ook belang bij zo’n kistje voor weinig geld laat het me dan even weten. Geef ik je zijn naam etc. Kijken jullie nu eerst gauw mee naar mijn gemaakte bijzettafeltje?! 

Wat heb je nodig: 
* Een aardappelkistje.
*Verf, ik heb het kistje wit geverfd met verf van de Action. Maar je zou hem natuurlijk ook kunnen lakken of in een ander kleurtje kunnen schilderen. 
*Schuurpapier.
*Een kwast.
*4 Wielen, ik heb de mijne van de Action.
*Slotbouten en waaiers (zie foto 4).
*Een boor + boortjes.
*Steeksleutel, voor het aandraaien van de slotbouten. 
*Eventueel kranten of karton voor de ondergrond. 


Allereerst ga je het kistje goed schuren. Er zitten namelijk enkele schimmelplekjes en zo wordt het kistje mooi glad. Daarna borstel je even de losse splinters van het kistje en kun je gaan verven. Ik heb dit buiten gedaan zodat ik de splinters gewoon kon laten ‘waaien’ en de verf wat sneller droogt. 

Als het kistje helemaal droog is kun je beginnen met het vastzetten van de wieltjes. Ik heb deze bij de Action gekocht. Je hebt ze ook met een rem, maar dat vond ik niet echt nodig voor mijn bijzettafeltje. 
Op de rechterfoto zie je wat je nodig hebt voor de wielen. Ik heb helaas geen foto gemaakt van het vastzetten, maar zal proberen het zo goed mogelijk te beschrijven. 

Je legt het kistje met de bodem naar beneden (ik wilde graag een kistje creëren waar ook spulletjes in konden, maar je kunt natuurlijk zelf weten aan welke kant je de wielen wilt hebben). Je zet een wiel op de plek waar deze moet komen en tekent met behulp van een potlood een rondje in twee van de 4 gaten. Linksboven en rechtsonder is hiervoor het beste en zitten ze goed vast. Vervolgens pak je de boor erbij en maak je een gat in de getekende gaten. Je zet het wieltje erop en pakt een schroef, waaier en een bout. Maak ze vast zoals te zien is op de onderstaande foto. Ditzelfde doe je voor alle 4de wielen. 

Eerst een schroef door het hout, dan het wieltje en het waaiertje. Als laatst de bout en draai je het extra aan met een steeksleutel. Ditzelfde doe je bij de linksonder kant. 
Tadaa, klaar is je bijzettafeltje/kastje! Zet wat boeken of tijdschriften in het kistje. En plaats een vaas, wat kaarten bovenop of gebruik het gewoon als tafeltje. Ik ben benieuwd wat jullie van deze DIY vinden en wie weet zie ik hem snel terug op jullie blogs.

Maak je een DIY of Recept van mijn blog en deel je deze foto op social media (vooral Instagram), gebruik hierbij dan de hashtag #mydailyteacup. Zo kan ik de foto zien, liken, reageren of delen! Binnenkort wil ik dan eens een blog schrijven met alle foto’s die ik langs heb zien komen. 

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

 • Reply
  Verie - Vestywo
  17 februari 2015 at 10:51

  Super gaaf, Rensina! Je bent lekker creatief bezig geweest, het was ook zulk mooi weer!
  Geniet van je tafeltje/opberger.

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 • Reply
  Vera de Gries
  17 februari 2015 at 11:23

  Erg leuk geworden!!!

 • Reply
  Willy
  17 februari 2015 at 13:10

  Gaaf tafeltje! Echt een super leuk idee Rensina en helemaal alleen gedaan? Knap!

 • Reply
  lien
  17 februari 2015 at 19:46

  Wat gaaf geworden!

 • Reply
  Daphne Coers
  18 februari 2015 at 22:54

  Oh wauwwww, dit is wel heeeeeel erg gaaf!!
  En zo'n mooie werkbeschrijving erbij, echt leuk.
  Ga je een hoop plezier van hebben.
  Groetjes, Daphne

 • Reply
  Joke
  20 februari 2015 at 19:12

  Erg leuk gemaakt. Erg handig zo'n kastje, zeker als je wat kleiner woont.
  Ik heb ook nog een kistje liggen in de schuur dus wie weet.

  Groetjes, Joke

 • Reply
  Cosy by Cindy
  30 april 2015 at 22:18

  Super leuk! Ik heb de spullen inmiddels in huis…hoop dat die van mij ook zo goed lukt!

 • Reply
  Cosy by Cindy
  30 april 2015 at 22:19

  Super leuk! Ik heb de spullen inmiddels in huis…hoop dat die van mij ook zo goed lukt!

 • Reply
  Eliane Lauwerijssens
  27 augustus 2017 at 20:39

  Leuk geworden, ik ga het ook proberen.

 • Laat een reactie achter