Persoonlijk

Doelen 2017 – Gehaald?

Overal zie je ze weer verschijnen, de lijstjes met gestelde doelen die behaald of niet behaald zijn. Leuk om te lezen en te zien hoe een persoon het afgelopen jaar gegroeid is en wat de hoogte (en misschien ook diepte-) punten waren. Ik bedacht me ineens dat ik ook een aantal doelen had opgesteld. Ik wist er nog een aantal, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik ze ook een beetje vergeten was, oeps. Maar niet getreurd, ik ga gewoon kijken hoe het met de doelen staat! En ik heb ook een aantal nieuwe doelen voor komend jaar bedacht.

* Blog – Gehaald
Mijn doel voor 2017 op bloggebied was het starten van een eigen domein en een hele nieuwe bloglayout. Nou dit is zeker gelukt! Begin februari is mijn nieuwe blog live gegaan en wat ben ik er blij mee. Nog steeds geniet ik van de gele/mint kleuren en de fijne layout.
De recepten index- en diy index zijn helemaal naar wens. Maar ik wil toch nog iets doen aan de travel index. Ik vind zo’n landkaart idee erg mooi, dus ik ga eens bekijken wat hier mogelijk is.* Creativiteit ontwikkelen – Niet Gehaald

Dit doel heb ik helaas niet gehaald… Op het DIY event van Viking na heb ik ook niet geblogd over creativiteit. Iets wat ik heel erg jammer vind. Maar ik merk gewoon dat ik op dit moment niet veel zin of tijd wil vrijmaken voor creativiteit. Wel ben ik heel erg druk met fotografie, doe ik fotoshoots voor Kokotoko en Motiflow en zet ik natuurlijk veel producten op de foto voor mijn webshop. En daarnaast heb ik in Marrakech echt heel veel foto’s gemaakt. Hier ben ik allemaal heel blij mee en trots op. Ik merk ook echt dat het steeds beter gaat en de foto’s van goede kwaliteit zijn. Dus ondanks dat ik dit doel niet behaald heb, ben ik toch op een bepaalde manier veel creatief bezig.

Foto voor Kokotoko’s instagramrubriek #KOKOsfriYAY waar ik uiteraard ook in moest, foto door Iris Zaagman.

* Lichamelijk – Gehaald
Op lichamelijk gebied had ik een groot voornemen:Β Doordat ik vaak zo druk ben in mijn hoofd, te veel leuke, creatieve ideeΓ«n heb, perfectionistisch ben en gewoon altijd bezig ben voel ik me vaak moe. Β En daarnaast heb ik al tijden last van allerlei vreemde kwaaltjes waardoor ik niet lekker in mijn vel zit. Hier heb ik laatst met mijn dokter over gesproken, lichamelijke zaken zijn inmiddels uitgesloten, dus heb ik het plan om te gaan praten met een coach. Zodat ik wat meer rust krijg in mijn hoofd, misschien vaker nee moet zeggen en gewoon wat meer bewust ben van mezelf. Vorig jaar rond deze tijd en aan het begin van 2017 zat ik niet zo lekker in mijn vel. Ik had dus veel kwaaltjes en had niet echt rust. Ik ben hiervoor naar een coach geweest, samen hebben we gekeken wat er gebeurd in bepaalde momenten en waar dit vandaan zou komen. Heel leerzaam, en ik zit dan ook veel beter in mijn vel. Ik heb vele blije momenten, doe vaak een happy dance (bijvoorbeeld bij nieuwe orders πŸ˜‰ ) en ben trots op wat ik allemaal al heb bereikt in een korte tijd. Natuurlijk heb ik nog wel eens een dipje of een naar moment, maar ik weet nu wat ik daar aan kan doen om het op te lossen of te verminderen. Ik hoop dat deze positiviteit in 2018 lekker voortgezet wordt.


Foto’s voor Kokotoko, Model Kim Buining.

* Fair fashion en Lokale ondernemers – Gehaald
Dit doel heb ik ook gehaald! Mede doordat ik voor Kokotoko werk krijg ik mijn uren vaak uitbetaald in de vorm van kledingstukken. Geen probleem, want ze verkopen genoeg leuks en het is daarnaast ook nog allemaal eerlijk geproduceerd. Op deze manier heb ik al een groot deel van mijn kledingcollectie dat eerlijk geproduceerd is. Wel merk ik dat ik uit mijzelf nog niet veel fair fashion koop, want het is toch best prijzig allemaal. Maar afgezien van de prijs is de kwaliteit wel heel goed en blijft het (meestal) lang mooi. Ach ik koop ook niet heel vaak nieuwe kleding, dus zoals ik nu bezig ben ‘Fair fashion meets normal clothes’ (haha) is ook een prima optie!
Verder shop ik maar al te graag bij lokale ondernemers en kleine webshops. Dit puntje is dus makkelijk behaald, de kleine ondernemers zijn gewoon veel leuker, hebben unieke spullen en de winkeltjes zijn echte hotspots. Ik kom steeds minder vaak bij de grote ketens en ik merk ook dat ik het helemaal niet mis!* School/Werk – Gehaald
Yes ook gehaald! Ik behaalde mijn diploma van het Cibap en kreeg positieve reacties op mijn eind project en stage. Het lijkt eigenlijk alweer heel lang geleden dat ik mijn tijd op het Cibap afrondde en starte met mijn eigen webshop, maar eigenlijk is het dus nog maar een half jaar geleden.
Hiermee sloot ik ook een ander ding af, namelijk het op kamers wonen in Zwolle. Wat een fantastische tijd heb ik daar gehad in mijn mooie kamer.. Ik mis het soms nog wel, maar fijn bij mijn ouders is ook erg gezellig. Al hoop ik qua interieur en styling wel dat ik snel een eigen huisje vind, want mijn eigen kamer hier is een beetje te klein haha en ik ben er eigenlijk nooit.
Verder schreef ik me in bij de KVK en de eerste maanden van mijn webshop gingen heel goed, mede door de thee-adventskalender die ik ontwierp! Mijn eigen bedrijf, Yourdailyteacup.nl, is een feit!

Wauw zo terugkijkend heb ik toch heel veel gedaan en behaald. Maar een doel is niet behaald, maar dat creatieve puntje zag ik eigenlijk wel aankomen omdat ik op dit moment gewoon op andere creatieve punten druk ben ipv met mijn ‘handen’. Ik heb al een aantal nieuwe doelen bedacht, die je ook al een beetje terugleest in de bovenstaande tekst. Maar ik kom binnenkort nog met een nieuw blog waarin ik in ga op mijn nieuwe plannen en doelen. Oh en het jaarverslag van de maandmomentjes komt binnenkort ook langs! Nu al zin om dit blog te gaan schrijven en te bekijken welke happy moments ik allemaal heb meegemaakt.

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reply
  Iris
  19 december 2017 at 11:34

  Wat een mooie doelen en wat fijn dat je de meeste gehaald hebt! Heel interessant om te lezen πŸ˜€ Hopelijk gaat je webshop nog heel veel groeien, je doet het al mega goed!

  • Reply
   mydailyt
   19 december 2017 at 22:34

   Dankjewel voor je lieve reactie Iris!
   Fijn om te horen, enne dat laatste dat hoop ik natuurlijk ook πŸ˜‰ Dat ik maar snel een echte winkel kan openen!

 • Reply
  Verie
  19 december 2017 at 17:38

  Fijn dat er zoveel dingen behaald zijn, ik ben benieuwd hoe je het doel op lichamelijk gebied behaald hebt. πŸ™‚ En je creativiteit spat overal vanaf, dus..voor mij heb je die ook behaald! πŸ˜‰ Fijne avond!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  • Reply
   mydailyt
   19 december 2017 at 22:33

   Aah zo lief Verie, dankjewel voor je lieve complimenten. (Vooral de laatste πŸ˜‰ )
   Misschien ga ik nog iets schrijven over het lichamelijke doel, maar dat denk ik niet. Maar mocht je vragen hebben, dan kun je me altijd een berichtje sturen hoor. Ik beantwoord ze met liefde.

 • Reply
  Daphne
  19 december 2017 at 20:01

  Wat heb jij veerl bereikt en gedaan in 2017.
  Mooi om het zo terug te lezen lijkt mij. Je mag trots zijn op jezelf, want 2017 bracht je veel mooist en goeds.
  Op naar 2018, ik las net een mooie quote:
  “365 keer kans op een mooie dag”!
  Heel veel geluk en succes voor het nieuwed jaar.
  Hou ons vooral op de hoogte.
  Lieve groetjes, Daphne.

  • Reply
   mydailyt
   19 december 2017 at 22:32

   Dankjewel voor je lieve reactie Daphne. Heel leuk om te lezen.
   Jij ook hele fijne kerstdagen en een gelukkig nieuw jaar.

 • Reply
  Willy Duit
  23 december 2017 at 21:48

  Jeeehhh wat heb je veel bereikt dit jaar Rensina, geweldig om te lezen! Voor wat creativiteit ben je altijd welkom πŸ™‚

 • Laat een reactie achter