Food Geen categorie Uitjes

Dr. Oetker Cupcake workshop

Via internet kwam ik erachter dat dr. Oetker workshops geeft. Bij aankoop van twee nieuwe cupcake/decoratie artikelen krijg je een 2e cupcake of taart workshop gratis. Dat wil zeggen, de tweede persoon is gratis. Natuurlijk wilde ik hier graag aan meedoen en heb ik gauw twee artikelen gekocht.
* Kijk voor meer info opย http://www.cupcakesfan.nl/

Op zondag 11 mei reed ik samen met een vriendin (op moederdag) naar Grijpskerk waar we bij Mate Masie (Klik) de cupcakeworkshop volgden. We hadden gekozen voor de cupcake workshop omdat deze goedkoper is, maar waar we ook meer aan dachten te hebben. Onze groep zat helemaal vol met 6 personen. Grappig was dat er nog 2 moeders met dochters waren, zei hadden dit geboekt voor moederdag.

Hierbij een kort verslagje van de dag.

Allereerst kregen we uitleg over de nieuwste producten. Wat zijn er veel leuke artikelen bijgekomen zeg.
Smeltchocolade in wit en bruin, deze is erg goed ik heb het al gebruikt bij de spinnencupcakes. Biscuittaartmix, fondant maar ook nieuwe sprinkles etc.
Vervolgens mochten we 6 cupcakes uitkiezen, we namen allemaal verschillende cupcakevormpjes.
Allereerst leerden we fondant kleuren, we kregen een wit stuk marsepein/fondant en mochten dit in een willekeurige kleur gaan kleuren. Leuk om eens te doen. Natuurlijk moet je bij een workshop ook veel proeven en zo kregen we een stukje marsepein en fondant, om het verschil te proeven.
De workshopleidster leerde ons hoe we een marsepeinen roosje moesten maken. Leerzaam want dit had ik nog nooit gedaan. De mijne vond ik niet zo goed gelukt, maar hoe vaker je het doet hoe beter het gaat.

Hierna hebben we een cupcake in de warme chocolade gedoopt zodat je een mooi laagje krijgt (je moet dit wel een aantal keren herhalen voordat het goed dekt). Goed om te weten dat je ook met iets anders dan een toef de cupcake kunt versieren. Weer iets geleerd dus ๐Ÿ™‚
Vervolgens alle cupcakes versieren met behulp van de gekleurde marsepein, fondant en sprinkles. De leidster had zelf heel veel sjablonen en hierdoor werden de prachtige cupcakes gemaakt.
Als laatste hebben we nog een toef gespoten met botercreme, ik heb dit keer een roosje gespoten omdat ik toeven al vaak genoeg maak. Erg mooi geworden, al zeg ik hetzelf.

Zie je hier gaat het roosje al veel beter!
We kregen nog een lekker stuk zelfgebakken chocoladecake met warme chocoladesaus. Echt heerlijk en hiermee sloten we de dag goed af. Verder kregen we van dr. Oetker nog een goodiebag mee naar huis. Hierin zaten een aantal producten, foldertjes en mochten we nog een extra product van de tafel uitkiezen. Ik koos voor de biscuittaart mix.
De workshop was zeer de moeite waard en de workshopleidster was ook erg goed. Ik wil zeker vaker workshops gaan doen (iets creatiefs, met foto’s of met bakken). Alleen is het zo jammer dat de workshops altijd zo duur zijn… Maar goed we sparen wel weer haha, of we wachten op een actie waarbij de 2e persoon gratis mee gaat en we dus de kosten kunnen delen.

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply
  cindy landuyt
  30 mei 2014 at 10:35

  Hoe leuk ๐Ÿ™‚ en de cupcakes zijn heel mooi geworden! Al doende leert men hรฉ.

  Cindy x

 • Reply
  Daphne Coers
  30 mei 2014 at 10:53

  Leuk om hier eens aan mee te doen.
  Zeker voor jou ๐Ÿ˜‰
  Ik vind ze er mooi uitzien, en je roosje…….niet te kritisch zijn hoor, hij is echt super goed gelukt.

 • Reply
  lien
  30 mei 2014 at 18:59

  Dat klinkt als een leuke workshop. Die goodiebag, heerlijk!!!!!!

 • Reply
  Instagram Momentjes: Mei | mydailyteacup
  1 juli 2015 at 20:42

  […] een blogje over! ๐Ÿ™‚ย  Ik heb de DR. OETKER Cupcake workshop gevolgd, afgelopen week schreef ik er HIER een blogje over. En ook heb ik de SPINNENCUPCAKES gemaakt. 9.ย Ik heb de foodwelovebox, […]

 • Laat een reactie achter